Sára Botond, a fővárosi kormányhivatal vezetője szerint nincs járványügyi vészhelyzet, ezért nem is kell kiadni az adatokat. 

A 24.hu cikke szerint a XV. kerületi ellenzéki polgármester, Németh Angéla fordult azzal a kéréssel október 13-án a Budapest Főváros Kormányhivatala alá tartozó népegészségügyi osztályhoz, hogy adják ki neki napi, vagy heti bontásban a kerülettel összefüggő koronavírus-adatokat, mivel erre szüksége lenne a kerületi vezetésnek a pandémiás helyzet megfelelő kezelése miatt. A polgármester többek között azt kérte, hogy az igazolt fertőzöttek, az érintett kontaktszemélyek és a kórházban ápolt betegek számáról adjanak tájékoztatást neki.

Hiába kérte a kerületi polgármester, a fővárosi kormányhivatal nem adja ki a járványügyi adatokat

Sára Botond

Fotó, címlapkép: kormanyhivatal.hu/Vermes Tibor

A kerületnek a tiszti főorvos helyett Sára Botond volt VIII. kerületi fideszes polgármester, jelenleg a kormányhivatal vezetője válaszolt, akit januárban neveztek ki a posztra. 

A hétfői keltezésű levélben azt írta, a márciusban kiadott, veszélyhelyzetet szabályozó kormányrendelet csak a veszélyhelyzet idejére tette lehetővé az önkormányzatok számára történő adatátadást. Viszont a vészhelyzetet június 30-án megszüntette a kormány

A vészhelyzet megszűnésével az adattovábbítás fent megjelölt jogalapja is megszűnt, így Budapest Főváros Kormányhivatala sajnos nem tud eleget tenni kérésének

- írta a levélben Sára Botond, aki a 24.hu cikke szerint a levélben azt ajánlotta a kerületi polgármesternek, hogy az országos és megyei szintű adatokat közlő kormányzati honlapról tájékozódjon.

Sára Botond egyébként 2022-ben Kocsis Máté helyett fog indulni kormánypárti országgyűlési képviselőjelöltként a Józsefvárosban.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...a végén még kiderülne hogy engedik szabadon,- így spórolva sok nyugdíjon ami majd kikerül a határon,
azokhoz akik nem is tudják hol a nép akiktől azt kapják,akik ellen kell szavazni,-csak azt tudják?
Nessy
Mi ebben a ráció, hogy egy kerület vezetése, a saját kerületének az adatait nem ismerheti meg? Így nem is tud fellépni egy esetleg kialakuló, vagy kialakult járványgóc ellen! Viszont így lehet majd az önkormányzatot tehetetlenséggel vádolni, és a polgármester fejét követelni! Azt hiszem, Sára Botond is komp akart lenni kiskorába, de nem komplett!
csak úgy....
fideszes pártsulin,kötelezö tananyag a szarkeverés,titkolózás,lódítás?
ómió
Pedig tuti jó efftársi fake news alap lehetett volna!
human
Így nyerte meg a fidesz a szerencsi választást. Semmi új, csak szavazatvásárlás:
youtu.be/OWbP4AG8KX0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.