Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án, pénteken kora reggel Wittner Mária 56-os szabadságharcossal emlékezett meg az 1956-os forradalom 64. évfordulójáról.

A Facebookon közzétett videóban az látható, hogy a kormányfő és Wittner Mária egy Gloria Victis 1956 feliratú, nemzeti színű szalaggal átkötött koszorút helyez el a 64 évvel ezelőtti forradalom emblematikus budapesti helyszínén, a Corvin közben, az 56-os pesti srác emlékművénél.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Ki is az a Wittner Mária?
Aki a 2 gyermekét hátrahagyva felment Budapestre munkát keresni mert Vidéken már akkor sem volt, majd a Rádió épületét lövő fiataloknak segített puskát tölteni, és pózolt egy külföldi fotoriporternek !
Akkor életfogytiglanra ítélték, de vajon most mit kapna aki a NER TT épületére lövöldözne???
Ja igen és 9 éve sirt nagyon hogy csak 160 ezer a nyugdíja és abból éhen döglene ha nem kapná képviselőként azt a 720 ezret.
Jelentkezzen aki ma örülne ha 160 ezer volna a nyugdíja. !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
Ki is az a Wittner Mária?
Aki a 2 gyermekét hátrahagyva felment Budapestre munkát keresni mert Vidéken már akkor sem volt, majd a Rádió épületét lövő fiataloknak segített puskát tölteni, és pózolt egy külföldi fotoriporternek !
Akkor életfogytiglanra ítélték, de vajon most mit kapna aki a NER TT épületére lövöldözne???
Ja igen és 9 éve sirt nagyon hogy csak 160 ezer a nyugdíja és abból éhen döglene ha nem kapná képviselőként azt a 720 ezret.
Jelentkezzen aki ma örülne ha 160 ezer volna a nyugdíja. !!
SystemError
Már nem fog rajtad végigmenni a tüntető tömeg, ne is reménykedj...:)
ómió
Bolsiék meg majd a pufajkással teszik. "Poszt humusz"!
balos
@ómió: Ejnye bejnye csicskácska!Megvolt a ringyó is meg az o1+1geci is egyszerre!
vacsi
Wittner Mária nem védett korban van?...
ómió
@balos: Mi történt? Beleütköztél a valóságba, bolsi tetüfi? Vagy hirtelen jött az ébresztő az efftársi hazugság-delíriumból?
kereső
Ez a magyar Cipolla,ez a gerinc nélküli aljas, gonosz szemfényvesztő- hogyan merészel egyáltalán megemlékezni az 1956-os fiatalokról?? Ez, aki ugyanigy koszorúzott a Tienanmen téren- a kommunista hősök emlékművénél, ahol fiatalok százait tiporták el a kinai kommunista diktatúra tankjai, akik "szabadságot" szerettek volna. És odaviszi a vén lotyót- aki sohasem volt '56 hőse.Gyalázat.!!!
kereső
Ez koszorúz, aki eltávolitatta Nagy Imre szobrát a Parlament elől, aki számúzte a Kossuth térről az 1956-os emlékművet és lángot?? Ez már nem is csak gyalázat, hanem szégyen!Azzal a mára diktátorrá cseperedett putyinnal barátkozik, aki a "nagy szovjetúniót" álmodja vissza!, akinek elődei megölték ezeket a srácokat?!! Orbánnnak ezek után nincs joga koszorúzni, és megemlékezni.
silber13
@ómió: Kéretik a pofádat befogni és nem ugatni bele mindenbe, amiről fingod nincs!:-)))
namihami
Zsák a foltját!
Ez a Marcsi még reménykedij egy jó menetek sorozatában? Nem nézett tükörbe?
""Új celebjei vannak a nyárnak,
Már nem csattognak a Marcsi"szárnyak""
És barikád sincs, ahol a kapualj mélye takarja a hirtelen feltámadt ""forradalmu hevületét"".
karma1
Es akkor most dugtak is? Mert bableves mariska neni arrol volt hires, hogy egy tanyer bablevesert hamisan tanuzott a sajat bajtarsaira is...:o((((
karma1
@vacsi: Biszku Belanak se neztek el, hogy kilencvenvalahany eves, es felhulye... Egyebkent a haborus , vagy hadiallapotban elkovetett bunok nem evulnek el... a bablevesmarcsa neni igencsak elorangathato lenne egypar arulasa miatt...M eg emlekszem, amikor egy ujsagiro megkerdezte Paks2-rol - nem is tudom, minek az apropojan pont ot? - es akkor felvallrol kioktatta az ujsagirot, hogy mit ert az atomeromuvekhez? Szoval mariska, a magyar atomszakerto!
lampa laz
" Nevezetesen "hajtós Mari" állítólag igen segítőkészen működött együtt az akkori hatósággal és "dalolt" is rendesen, azaz több, igazi forradalmárt "köpött be" a kihallgatásai során. Tudomásom szerint "Mocsok" ma Wittner Mária néven szerepel a hazai közéletben. A fiatal rendőrtiszt pedig, aki annak idején letartóztatta, az én néhai nagybátyám volt. (Ezúton üzenem egyébként Wittnernek, hogy könnyű és szép halála volt, egy tartalmas, hosszú és szép élet után, úgyhogy itt már nem jön be a Horn-féle, primitív és gyűlölködő átkozódás sem...) Végzetül pedig tartozom a magyarázattal, hogy miért írom le mindezt, hiszen alaphelyzetben nem szokásom primitív és öreg, ex-prostikat vegzálni. Ez az eset azonban merőben más, hiszen a Wittner-félék meggyalázzák az 56-os forradalom és az igazi hősök emlékét. Wittner ugyanis soha nem volt ellenzéki vagy forradalmár, csupán egy részeg prosti, aki köztörvényes bűntettet követett el, minden politikai indíték nélkül. (A vallomásaiból kiderült például, hogy a Corvin-köz környékén előbb egy "Tuskólábú" gúnynevet viselő forradalmárt, majd ugyanazon a helyszínen, pár nappal később már egy szovjet katonát tett boldoggá. Tevékenysége tehát eléggé ideológiamentes volt és az orális részvétel nála nem azt jelentette, hogy egy lelkesítő beszédet mondott volna el...) Amiért azonban mindezt megírtam és felvállaltam, annak egyik oka Wittner Mária minden kritikán aluli, igénytelen és gyűlölködő közszereplése (azaz közszerepeltetése), a másik pedig az, hogy a fideszes "gyorsnaszádon", (bár én inkább süllyedő kalózhajónak mondanám) ahol Semjén a "szellemi horgony", ott Wittner a halálfejes zászló.
Az igaz, h ez a hsz.nem ma íródott, de amíg ez a bablevesesprostimarcsa "hőskėnt" van ünnepelve addig ülni fog. Elérhető a teljes bejegyzés a hallotaxi.hu oldalon, ütős olvasmány.
tudode
Azért a hatalmasok elgondolkozhatnának azon, hogy 1956-ban a műszaki egyetemisták a rossz menzakaja miatt mentek ki az utcára, amelyet az is bizonyít, hogy
.
---- Az 1956. október 23-i budapesti tüntetés
hu.wikipedia.org/wiki/Az_1956._okt%C3%B3ber_23-i_budapesti_t%C3%BCntet%C3%A9s
.
""""Az 1956-os forradalom budapesti bölcsője a Műegyetemen volt. Az események egyik kiinduló pontja az október 19-én este, a Hess András téri Központi Diákszállóban rendezett diákgyűlés volt. A műegyetem diákjai először ekkor foglalták pontokba az akkor még döntően a szociális elégedetlenségből fakadó diákjóléti követeléseiket.""""(...)
-----------------------------
.
Aztán elpattant a húr, a II. világháború utáni mérhetetlen lemondások is hozzájárulhattak az elégedetlenséghez!!!
.
Az igazi hősök nem mutogatják magukat 44 év után elégedetlenséggé fajult harcban, amelyben gyermekek is kiélhették harci kedvüket:
.
--- ’56: palacsintasütővel riasztották el a szovjet tankokat
.
24.hu/tudomany/2016/10/27/56-palacsintasutovel-riasztottak-el-a-szovjet-tankokat/
.
(...) """A házilag is könnyen elkészíthető, hatékony Molotov-koktélt mindenki ismeri, a lyukas zászló után talán ez ’56 legismertebb jelképe – de volt más is a forradalmárok tarsolyában.
.
Például a palacsintasütő. Az egyszerű “serpenyőből” pillanatok alatt harckocsiaknát imitáló tárgyakat gyártottak, amelyek megállásra késztették a tankokat. Vagy mozgásképtelenné tették őket azzal, hogy olajjal locsolták fel az utca kövezetét. """"" (...)
-------------------------------------
.
Csak dióhéjban!
.
Ott van az ország, ahol a part szakad, nem csak a menzakaja a probléma!
kolnidre
Volt egyszer egy sláger:Két összeillő ember (Bár én gyiküket sem nevezném annak)
ómió
@silber13: Bolsi szarkupacként ébredtél, éhes proletár?! De, hisz' akkor csak tartod a formádat!
silber13
@ómió: :-)))))))))))))))))))))))))))))))
legott
Ezzel több szempontból is semmibe vette és szembeköpte a saját választóit Orbán.
Csak a szokásos.
A sok szerencsétlennek meg nincs annyi önbecsülése sem, hogy legalább néha kikérje magának.
Ez a feltétel nélküli odaadás, csordaszellem a hívők részéről a szektákra jellemzőek (ahogy a tudatmódosítás és a kognitív disszonancia is).

Más.
Orbán és a fideszesek Trumpnak drukkolnak és éltetnek egy másik, a saját országát szétcsesző, megosztó őrültet (Oroszországról, Törökországról, Kínáról, meg az összes -bebasztán, meg -kibajdzsán diktatúrákról ne is beszéljünk... meg ezen országok keresztényüldözéseiről... Oroszország is üldöz és ellehetetlenít olyan keresztény közösségeket amelyek nem tetszenek neki, akár csak Orbán).

De:
"Donald Trump - bár rendszeresen komoly mennyiségű tweetet szór ki az éterbe és nemrég az is kiderült, milyen jó barátok Orbán Viktorral -, még egyszer sem szólalt meg az 1956-os eseményekkel kapcsolatban."
lampa laz
@sgl: Igen, a fidesz a komcsik, besúgók, bűnözők, prostik és idióta celebek gyüjtőpártja. Ez a gusztustalan zsírtömeg ezekre a hulladékokra büszke.
legott
1. Szóval egyedük Wittner Mária él már csak az '56-os forradalmárok közül.
2. Orbán már csak egyedül Wittner Máriát érdemesítette arra, hogy koszorúzzon az '56-os emlékműnél.
3. Csak egyedül Wittner Mária meri arccal vállalni Orbán Viktort (aki képes volt megkoszorúzni Kínában egy kommunista emlékművet, és újra ránk szabadítani azt az Oroszországot, amelyiknek az emlékművében dicsőségként szerepel az '56-os forradalom leverése...)

A mai Fidesz szégyen és gyalázat - mindenestül, mindenkistül !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.