Hegedüs Zsuzsa, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsaadója az SZFE egyik oktatóján keresztül üzente meg a hallgatóknak, hogy a diákokkal van az egyetem autonómiájáért folytatott küzdelemben – írta meg elsőnek a 444. Hegedüs a portálnak nyilatkozott is, azt mondta, hogy szerinte a patthelyzet megoldása érdekében a kormánynak le kellene ülnie tárgyalni az egyetem oktatóival és hallgatóival.

Hegedüs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója az egyik oktatón keresztül üzente meg, hogy velük van az egyetem autonómiájáért folytatott küzdelemben – számolt be a 444.hu. A portálnak adott nyilatkozata szerint a patthelyzet megoldása érdekében a kormánynak le kellene ülnie tárgyalni az egyetem oktatóival és hallgatóival.

Ahogy minden tudománnyal foglalkozó ember számára a SZFE hallgatóinak és tanárainak követelése, az akadémiai intézetek autonómiájához hasonlóan nem egyszerűen létkérdés, hanem a legfontosabb feltétele annak, hogy az adott ország ne szoruljon a tudás alapú globális világrendszer perifériájára. Más szóval, mint minden e téren dolgozó kutató, és felsőoktatási aktor számára az autonómia nemcsak abszolút prioritás, hanem az ország legalapvetőbb érdeke

– nyilatkozta Hegedüs a 444-nek.

Hegedüs a 70-es évek óta foglalkozik szociológusként a társadalmi mozgalmakkal és ezek által megjelenített konfliktusokkal. Most az SZFE körül kialakult patthelyzet feloldásáról azt gondolja, hogy

a sokszor hosszú évekig tartó konfliktus megoldási folyamat első lépése mindig a dialógus kiprovokálása, aminek feltételeit az SZFE hallgatói és oktatói által indított akció példaértékűen a maga részéről meg is tett. A konfliktus feloldásának második feltétele természetesen a vitatott döntést meghozók párbeszédre való hajlandósága

Következésképpen jelen pillanatban a probléma abból adódik, hogy a kormány képviseletében még senki nem vállalta, hogy leül velük tárgyalni, holott e célból vonultak két nappal ezelőtt az ITM elé a SZFE hallgatói és tanárai”.

Hegedüs Zsuzsa az SZFE október 23-i tüntetéséről a 444-nek azt mondta,

őszintén reméli, hogy ezzel el tudják érni, hogy a kormány tárgyaljon velük.

A miniszterelnök főtanácsadója a tüntetésre viszont nem megy el:

eszembe se jutott, hogy akár a jelenlétemmel, egy kicsit is elvegyek a SZFE hallgatói és oktatási közössége által indított akció érdemeiből.

Arra a kérdésre, hogy véleményét megosztotta-e Orbán Viktorral is, Hegedüs azt válaszolta, hogy:

a Miniszterelnököt kell megkérdezni, de a 2004 óta tartó aktív együttműködésünk és barátságunk eredményeként kevés olyan téma van, amiről a Miniszterelnök nem ismeri a hozzáállásomat.

Forrás: 444, 24.hu

Címlapkép: MTI/Czeglédy Zsolt

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
orbán volt fötanácsadója! ki mer fogadni ,hogy a napokban nyomozás indul hegedüs ellen!?
rokker33
Hazudik hazudik hazudik!!! Ezek a mocskok Orbánt és a beteg rendszerét szolgálják a tüntető diákokat le sem szarják! Majd találnak egy gyenge pontot és megfog szűnni a tiltakozás! Csak idő kérdése és a legfontosabb hogy SOGA de SOHA ne bízzanak meg a fidesz patkányokban! Amikor lesz rá módjuk hátba támadják őket!
csipetke
Azannyát! Szív valamit ez a nő?Vagy csak úgy lázad a saját gazdája mellett?Szabadszemmel jól látható összeget mernék rátenni,hogy túl sokáig nem lesz az udvartartásban.Se mint főtanácsadó,se mint takarítónő
Horizont
Kizárt, hogy magától ezt merte volna mondani. A puhos torkán megakadtak a fiatalok, nemigen tud kijönni belőle, nem lepődnék meg ha szólt Hegedűsnek mit kell mondania aztán majd bejelenti, hogy hallgatott a főtanácsadójára... Főtanácsadó!! Beszarás.
human
Óh, volt már ilyen, hogy a fideszből kibeszélt valaki, mert azt hitte lehet saját véleménye. Aztán jött a piros telefon és másnap már nagy összhangban volt a központi akarattal.
Pálinkafőző Rézüst
@human: nem a saját véleménye...a szájába adták...mint sok minden mást...:))))
fideszes gyökér
@Pálinkafőző Rézüst: lehet, hogy a saját gondolata, de a Cigánypárt mindent megtesz annak érdekében hogy ők legyenek hatalmon.
Akár még saját magukkal is ellentmondanak.
A céljuk a sok stadion, a lopás és az akasztófa elkerülése.
Mint minden rendes maffiózának, akinek még hobbija is van.
jesz
szerintem Hegedüsnek reszeltek...lehet, hogy Orbán már baromira rühelli, itt az alkalom a röptetésre.

(Főleg azért, mert a kormányszóvivőin a miniszter röhögés nélkül belemondta a kamerába, hogy az SZFE dolgaiba a hatalom nem szól(hat)bele, az egész kócerájért egy kuratórium felel..)

Hegedüs ezt nem akarta tudni?
Gazella
Isten ments ettől a hányadék csontváztól!!
Én már azt hittem, hogy feldobta a talpát s alulról szagolja az ibolyát!
Hogy ez a dagadék milyen rég látott ostobáknak ad újra parancsot, hogy álljanak nyilvánosság elé szajkózni a marhaságokat!
SystemError
Orbán már megbánta, persze nem a diákok jogai miatt, csak mert szopóra áll. Ez a buzi a szaros száján soha nem mondja ki, ha valamit benézett, ezért a hozzá közel állókkal próbálja tisztára mosni a fasiszta gondolatait a világról. Megszokták már a hívek, hogy 15 alternatív valóság és utalgatás a kommunikáció feléjük és nem egy egyenes mondat..:)
ómió
De, hát, efftársi "attitűddel" mi mást tehetett volna?!
terlasz
Ki hisz ennek az álszent szipirtyónak?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok