Jogellenesnek találta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozóinak sztrájkját elsőfokú végzésében a Fővárosi Törvényszék – közölte a Színház és Filmművészetért Alapítvány, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan kinevezett vezetése pénteken az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézik, az SZFE sztrájkbizottsága korábban nyolc – először hat, majd újabb két – pontos követelést fogalmazott meg a munkáltatóval, az SZFE vezetésével szemben, amelynek két pontját az SZFE vezetése teljesítette.

Az SZFE vezetése a sztrájkkövetelésben megfogalmazott 10 százalékos béremelésen túl további 15 százalékos fizetésemelést biztosít 2021. január 1-től az egyetem dolgozói számára. Emellett elfogadták azt a követelést is, hogy a korábbi munkarend szerint legyen lehetséges a munkavégzés

- áll a közleményben.

Mint írják, a sztrájkkövetelésben megfogalmazott további hat pont alapján indított sztrájkot a Fővárosi Törvényszék végzése minden pont esetében jogszabályellenesnek ítélte.

Az SZFE vezetése által elfogadott két pont esetében azt is megállapította a bíróság, hogy a sztrájkot azelőtt kezdték meg a munkavállalók, hogy a törvényes határidő a sztrájk előtti kötelező egyeztetésre lejárt volna – olvasható a közleményben.

Mint fogalmaznak,

a sztrájkbizottság tagjai jogellenes sztrájkba hajszolták bele az SZFE munkavállalóit.

"Arra kérjük az sztrájkban résztvevőket, hogy az egyetem vezetésének irányítása mellett folytassák a munkájukat!" – írják a közleményben.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Cicamama55: Van "humora" a hatalomnak. Az októberi forradalom évfordulóján hozza meg az itéletet a Bpesti Törvényszék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Oszt miért is? mert a zsarnokság, a diktatúra ellen- a szabadság mellett sztrájkolnak? Na megkezdődött a biróságok végső "igazodása"- nem az irott és az iratlan jog lesz a zsinór, hanem amit orbán mond.. Vannak-e az igazságszolgáltatásban a jogban hivő, szakmai gerincességgel megáldottak? Nem hiszem.
SystemError
És akkor mi van köcsög banda. Kényszeríteni fogjátok őket, hogy dolgozzanak vagy tanuljanak kussban. Egy üres teremben szopkodhatjátok egymás kősuttyó fidesses faszát, miközben a Trianon balett alatt szól a Fekete Pákó, de jó lesz he!
csak úgy....
ki telefonálhatott be a fövárosi törvényszékre,hogy mit köll mondani nekik? efftársilag
független bíróság? na ne mááá
Sámannus
A főgeci által kinevezett különítményt az intézmény nem fogadja el vezetőjének, mert az demokratikus jogaitól fosztotta meg őket.
A moszkvai távirati iroda (MTI), a farok rossz végére állt.
rokker33
@Shikari: Kicsit túl játsszák a szerepüket! Semmiről nem hajlandóak tárgyalni a vezetőket nem engedik be a tüntetés folyik,de azt senki nem tudja hogy mit akarnak! Én véget vetnék ennek a cirkuszba való szereplésnek!!
csak úgy....
@Shikari: hülye vagy tibim,ezen nincs mit cifrázni..
csak úgy....
@rokker33: ta hajlandó lennél tárgyalni annak a küldötteivel,aki 10 éve próbálja megreformálni a magyar focit,hogy legyen belöle valami és istentelen összegeket költ rá,közben meg semmi eredmény !? biztos,hogy a nemzetvezetö mindenhez ért?
Sámannus
Rákosi is hasonlóképpen gondolkodott, akko már ő is jó pohos vót.
rokker33
@csak úgy...: De nincs értelme!! Értem én hogy a szabad egyetemekért meg kitudja hogy miért harcolnak,de bukott ügy! Orbánt pár diák rinyálása nem fogja megtörni nem fog engedni semmit,mert akkor az azt jelentené, hogy rossz a rendszer és a többi értelmes ember is lázadni kezdene! csak kinevetik őket!!
Cicamama55
Soha nem szóltam hozzá ehhez a témához, mert nem látom át az egész helyzetet. Az jelentett nyomatékot számomra, hogy neves színészek kiálltak mellettük. De! Nem furcsa, hogy ennyi idő után, pont ma adták hírül?! Netalán a nemzeti ünnepen üléseztek?!
kereső
@Cicamama55: Van "humora" a hatalomnak. Az októberi forradalom évfordulóján hozza meg az itéletet a Bpesti Törvényszék.
csak úgy....
@rokker33: diktátorok ellen lázadni kell,mi az,hogy nincs értelme!?
orbánból diktátor lett? ki akarod várni a csaubácsis körülményeket`?
azt kibirod majd röhögés nélkül?
csak úgy....
@Shikari: 15:00- te,mint föállásu seggnyaló mit látsz munka közben? na látod...
Cicamama55
@kereső: Igen, pont erre gondoltam én is!
ómió
Ugyan már! Jog? Mióta "efftársi tényező" az?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.