Orbán Viktor részvételével október 23-án is ülésezett az operatív törzs.

A cél az, hogy a magyarok az elsők között juthassanak koronavírus elleni, megbízható minőségű vakcinához

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki ülése után a Facebookra feltöltött videóban. A kormányfő hangsúlyozta:

a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése.

Kifejtette:

a járvány egész Európában emelkedő pályán van, Magyarországon is, "nagyjából Ausztria magasságában vagyunk".

Orbán Viktor közölte: Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget látnak el, az "egészségügy állja a sarat", ami elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosok és az ápolók európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek. Ezért a kormányfő köszönetet mondott nekik.

Beszámolt arról is, hogy az operatív törzs ülésén áttekintették a maszkviselés szabályait. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

adtunk elegendő türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése

Orbán Viktor ezért

arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

A tanácskozáson szó volt az influenzaoltásról is, amely a háziorvosoknál érhető el, ingyenes, a költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás pedig folyamatos – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: a 3 évnél fiatalabb gyerekek is megkapják az influenza elleni ingyenes védőoltást.

A koronavírus elleni vakcináról az a tájékoztatás hangzott el az operatív törzs ülésén, hogy Magyarország az összes európai beszerzési programban részt vesz

- közölte.

Felszólította ugyanakkor az operatív törzset, hogy egyidejűleg tájékozódjon az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is.

Ugyanis "a cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb, megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak koronavírus elleni vakcinához" – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Orbánnak eddig sok indirekt áldozata volt. Kórház kiürítések, rokkantak, kórházak lezüllesztése - kórházi fertőzöttek tízezerei évenete, de inkább a foci ezermilliárdok.. Ez a mostani pedig konkrét tömeggyilkolás az augusztusi hazudozás a fertőzöttekről(napi 10 hónapokig..:), zöldlámpás horvátország és azóta tart az utópia, hogy nincs itt semmi baj. Mindehez a tahó patkány jachtkokós újgazdag suttyók maszk nélkül parádézva fosztották ki az országot.

Mivel az iskolázatlanok párta a fidess, ezért a "példamutatásuk" és a járvány nem kezelésük több ezer ember halálát fogja okozni.. Orbán megbukott!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Betegágy hadgyakorlat után maszkabál hadgyakorlat, és a zemberek lesznek a hunyók, mert kiherélte a 250 éves ÁNTSZ-t!
.
Ki tudja hány áldozata lesz ennek a tinglitanlinak:,
.
----- Szögek a koporsóba: a tisztiorvosi hálózat szétverése
weborvos.hu/lapszemle/szogek-a-koporsoba-a-tisztiorvosi-halozat-szetverese-238869
-----------------------------
.
A fasza gyerek vette át a járvány felett parancsnokságot "is"!
.
Te jó ég! Mi lesz ebbő!!!
csak úgy....
"nagyjából Ausztria magasságában vagyunk". ezt matolcsi késöbbre tervezte de matolcsi tervez isten végez.
jesz
maszkból sem mindegy milyen...mosható, egyszerhasználatos(amit tvasz óta hord az ügyfél), vagy szuperlégszűrős...
De ezek önmagukban szart sem érnek, ha nem használunk kesztyűt, melyből szintén többféle létezik így járvány idején.(orvosi gumi, eldobható fólia, és kicsit masszívabb háztartási)...

Persze ezek mellé ott kell legyen a retikülben, kocsiban, zsebben a fertőtlenítő szpré, mert a cipőt is le kellene fújni ha hazaérünk, vagy beülünk a gyerekek mellé a kocsiba...

Amúgy minden stimmel...
csak úgy....
@Shikari: könnyeket csaltál a szemeimbe tibim! :) remélem meg is kapja az üzidet a fönök!
lampa laz
"Felszólította ugyanakkor az operatív törzset, hogy egyidejűleg tájékozódjon az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is."
Ezt is megvesszük majd többszörös áron mint a biciklipumpa minőségű lélegeztetőgépeket. Jó üzlet lesz ez ismét, az ügyesen portyázó NER lovagoknak.
Sámannus
Mossá szájat, és kezet pubi! Akkor miért hadováltatok a járvány előtt hetet havat össze-vissza! Ez a bakegér mindennap mást hadovál.
vacsi
Pl. a Tescoban minden második ember orra kilóg a maszkból... Csak mondom!
balos
A szegényeknek a segge a gatyából!A fideSSes gyorsreagálású tekje mehet "takarítani"!
gina
Komolyan ez az ember ezzel bebizonyitotta hogy elmebeteg ---és ez áll az ország élén---szerintem jobb védekezés, akkor már a disznótoros és paprikáskrumpli
gina
@Shikari: Remélem a minisztered a tepsiben végzi,, mocskos gazember
gina
@Yoda69: azt köszöni hogy hülye !!!
Gazella
Máris kezdheted kitörölni a seggedet a maszkkal dagadék!! Mutasd be videón nekünk!!
SystemError
Orbánnak eddig sok indirekt áldozata volt. Kórház kiürítések, rokkantak, kórházak lezüllesztése - kórházi fertőzöttek tízezerei évenete, de inkább a foci ezermilliárdok.. Ez a mostani pedig konkrét tömeggyilkolás az augusztusi hazudozás a fertőzöttekről(napi 10 hónapokig..:), zöldlámpás horvátország és azóta tart az utópia, hogy nincs itt semmi baj. Mindehez a tahó patkány jachtkokós újgazdag suttyók maszk nélkül parádézva fosztották ki az országot.

Mivel az iskolázatlanok párta a fidess, ezért a "példamutatásuk" és a járvány nem kezelésük több ezer ember halálát fogja okozni.. Orbán megbukott!
csak úgy....
@Shikari: a magyarok többsége todja,hogy hülyécske vagy tibcsim..
Jozefina
putyin vakvináját máris megkaphatja szeemélyesen!?
Lepényleső
Tavaszon mást mondott amikor maszkot kapni sem lehetett? Most hazudik vagy akkor tette meg?
csak úgy....
@Lepényleső: azóta folyamatosan de nem akkor kezdte..
vitriol
A probléma ott van, hogy NEM A MASZKVISELÉSEN MÚLIK a járvány megfékezése! Nem kizárólag! Ezen kívül fontos a fertőtlenítés, távolságtartás zárt térben, tömeges tesztelés, kontaktszemélyek felkutatása /lehetőség szerint/, karantének szigorítása, csoportok maximalizálása /5-10 fő/. Ezek mind szűkségesek a járvány megfékezéséhez! Az is kívánatos, hogy titkolódzás helyett nyilvános legyen a járványügyi statisztika. Ellenintézkedésként a magyar kormány húszezres nézőszámú sportrendezvényt engedélyez, ezzel lehetőséget teremtve a fertőzés gyorsabb terjedésének.
emerencia
@vitriol: Igazad van de hozzátenném, hogy a reggeli lázmérés, ahol mindketten maszk nélkül vannak, már veszélyes. Különösen a téli időszakban nagyon fontos lenne a zárt helyek rendes szellőzése. Pl. a munkahelyi öltözők gyakran zsúfoltak, lehetetlenség bennük a távolságtartás és ablaktalanok, szellőzetlenek. A munkatársak úgy mint ahogyan azt az irodában látják, leveszik a maszkot. Az ablakos irodában nem számít, hogy a lenézett, un."dolgozók" egymásnak adják és terjesztik a ragályt mert nem gondolnak rá, hogy ezzel és a maszkhordás mellőzésével, az egymás képébe dumálással önmagukat is veszélyeztetik. Aztán eljön a munkaidő vége, ahol egymás mellé/mögé zsúfolódva várják maszk nélkül az emberek, hogy kinyissák már végre a kijáratot. Ezen problémák megoldása nem tenné tönkre a gazdaságot de az un. "felelős" vezetők tojnak rá. Elvégre ők maguk és szeretteik biztonságban vannak, a többi ember nem számít.
TollerBela
Operatív bohóckodás ! Mi is adunk elegendő türelmi időt arra, amit most találunk ki, hogy adjunk rá türelmi időt a népnek, vagy magunknak, akik csak most kezdjük el viselni a nemzeti zászlós vagy seggnyaló maszkot - no mindegy, szóval, adunk mi is türelmi időt, nem sokat, orbánnak, hogy eltakarodjon a vidéki földesúri fogalmaival, szóhasználatával és képzeteivel a fenébe ! Egy elfuserált dörmögő dömötör jancsibohócnak álcázott jutasi őrmester felszerelésben !
silber13
@Shikari: Hiába pitizel a csúti dagadt szélhámosnak, ma nem kapsz potya ebédet!:-)))
karma1
@lampa laz: Na, ez lesz az emberiseg torteneteben eloszor a teljesen feleslegesen kidobott penz! Ugyanis erre SOHASEM lesz vakcina - egesz mas modon kell lekuzdeni - ugyanis a szervezet nem termel ki ellenanyagot (akarhanyszor visszafertozodhet barki !) , amibol a vakcinat lehetne gyartani. Teljesen uj modszert kell kidolgozni a virus ellen - normalisabb orszagokban mar regen ebben gondolkodnak a tudosok - szerencsere - , addig viszont a legjobb tanacs, hogy ne utazzunk, (mas orszagokba), minimum 2 meter tavolsagot tartsuk be, es elozzunk meg minden gyulladast (a legkisebbet is, mint pl. egy fajos fog, vagy egy kotohartyagyulladas, izuleti gyulladas, stb...) paracetamollal. Szerencse, hogy ilyen kutatasok folynak, csak meg nem publikus. Na meg a kezmosas.
karma1
@vitriol: Nem vagyok meggyozodve arrol, hogy nem az ominozus FIFA talalkozo ota emelkedik robbanasszeruen a fertozottek szama...:( Az ertelmesebb orszagok mind megtagadtak a merkozes megtartasat, ez a karikalabu pocakos focista meg mindent bevallalt a hobbijaert...:(
Gazella
@Lepényleső: Mindkettő. Akkor is meg most is+!
karma1
Bezzeg amikor Brusszelben bement a felsoszintu talalkozora, akkor nagyfaszoskodva csak o meg a bunko kuldottsegi tagjai nem viseltek maszkot, a kek nyakkendoje a nyakaban salkent logatva, inge folul kigombolva, a gatyaja gyurotten... Komolyan mondom, rossz volt ranezni, meg a hiradasokban is...:(
gábor
Sokan láttuk ahogy tüntetően nem használt maszkot,azt is amikor feleslegesnek sőt veszélyesnek mondta. Azt is tudjuk az első hullámkor nem tett semmit,ezért a siker az embreken és a szerncsén múllott! Szánalamas ez az egész! Tudjuk azt is ,hogy mit tettek nyáron,milyen nagy banzájokat,osztogatásokat,stb rendeztek hozták be a fertőzést,terjesztették. (augusztus )
Tudjuk,sejtjük hogyan költötték a segítségeket,a pénzt mikre . Ma megint mi emberek vagyunk akik teszünk,mi akik csekély eszközökkel,gyengülő anyagiakkal próbálunk túlélni!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Fogynak a rabszolgák, Vitya? Mármeg kötelező a maszk? Ha senki nem marad, csak ti, mert benneteket még a virus is elkerül, ugyan ki fog dolgozni?
lampa laz
@karma1: Ez egy tahó, egy ápolatlan büdös bunkó, aki úgy pöffeszkedik mindenhol mint köpőlégy a szarostalicskán.
csipetke
Csak a címre:- Remélhetőleg felfogták a kormány tagjai is a maszkviselés fontosságát,mert azt gondolná az ember,hogy épp nekik kéne példát mutatniuk,ezzel szemben sokszor lehetett őket látni maszk nélkül,úgy,hogy körülöttük mindenki más maszkban volt,csak ők nem. Bár,ha belegondolunk,ezeket nemigen támadja meg a vírus,nehogy lelopják róla a koronát
karma1
@csipetke: @lampa laz: Szerintem csak neki kellett ez a 8 honap annak a megertesere, hogy a maszkviseles csokkenti a kockazatot. Aztan most, hogy rajott (vagy vegre nagyon sokan megprobaltak meggyozni, hogy nem trendi, ha nagyfaszoskodva po"re pofaval nyargalaszik az EU Parlamentben) ezert szovegel ilyen pokhendien, lenezoen
gábor
@SystemError: Igaz! Az ellenzéki politikusok naponta mondják el! Szerintem is gyilkos,tolvaj gazemberek! Nemzeti? Keresztény? Ezek ? Börtönbe velük teljes vagyon elkopzást minden amit összeloptak!
kissé felnőttem
maszki a maszk egymagában ? vagy a kása 10 parancsolata is kell megint?
kissé felnőttem
mi is adtunk, észre sem vettük hogy valaki is reagált volna rá, siket népség véges ám a nép türelme

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.