Orbán Viktor részvételével október 23-án is ülésezett az operatív törzs.

A cél az, hogy a magyarok az elsők között juthassanak koronavírus elleni, megbízható minőségű vakcinához

- mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki ülése után a Facebookra feltöltött videóban. A kormányfő hangsúlyozta:

a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése.

Kifejtette:

a járvány egész Európában emelkedő pályán van, Magyarországon is, "nagyjából Ausztria magasságában vagyunk".

Orbán Viktor közölte: Magyarországon 42 kórházban 2209 beteget látnak el, az "egészségügy állja a sarat", ami elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosok és az ápolók európai mércével mérve is kimagaslóan teljesítenek. Ezért a kormányfő köszönetet mondott nekik.

Beszámolt arról is, hogy az operatív törzs ülésén áttekintették a maszkviselés szabályait. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

adtunk elegendő türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése

Orbán Viktor ezért

arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon.

A tanácskozáson szó volt az influenzaoltásról is, amely a háziorvosoknál érhető el, ingyenes, a költségeit az állam fedezi, a beszerzés, az ellátás és a kiszállítás pedig folyamatos – mondta a miniszterelnök, hozzátéve: a 3 évnél fiatalabb gyerekek is megkapják az influenza elleni ingyenes védőoltást.

A koronavírus elleni vakcináról az a tájékoztatás hangzott el az operatív törzs ülésén, hogy Magyarország az összes európai beszerzési programban részt vesz

- közölte.

Felszólította ugyanakkor az operatív törzset, hogy egyidejűleg tájékozódjon az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is.

Ugyanis "a cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb, megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak koronavírus elleni vakcinához" – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Forrás: MTI

Itthon - 2020. November 29., 16:33
Jövő héten többször is havazhat

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Orbánnak eddig sok indirekt áldozata volt. Kórház kiürítések, rokkantak, kórházak lezüllesztése - kórházi fertőzöttek tízezerei évenete, de inkább a foci ezermilliárdok.. Ez a mostani pedig konkrét tömeggyilkolás az augusztusi hazudozás a fertőzöttekről(napi 10 hónapokig..:), zöldlámpás horvátország és azóta tart az utópia, hogy nincs itt semmi baj. Mindehez a tahó patkány jachtkokós újgazdag suttyók maszk nélkül parádézva fosztották ki az országot.

Mivel az iskolázatlanok párta a fidess, ezért a "példamutatásuk" és a járvány nem kezelésük több ezer ember halálát fogja okozni.. Orbán megbukott!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@karma1: Ez egy tahó, egy ápolatlan büdös bunkó, aki úgy pöffeszkedik mindenhol mint köpőlégy a szarostalicskán.
csipetke
Csak a címre:- Remélhetőleg felfogták a kormány tagjai is a maszkviselés fontosságát,mert azt gondolná az ember,hogy épp nekik kéne példát mutatniuk,ezzel szemben sokszor lehetett őket látni maszk nélkül,úgy,hogy körülöttük mindenki más maszkban volt,csak ők nem. Bár,ha belegondolunk,ezeket nemigen támadja meg a vírus,nehogy lelopják róla a koronát
karma1
@csipetke: @lampa laz: Szerintem csak neki kellett ez a 8 honap annak a megertesere, hogy a maszkviseles csokkenti a kockazatot. Aztan most, hogy rajott (vagy vegre nagyon sokan megprobaltak meggyozni, hogy nem trendi, ha nagyfaszoskodva po"re pofaval nyargalaszik az EU Parlamentben) ezert szovegel ilyen pokhendien, lenezoen
gábor
@SystemError: Igaz! Az ellenzéki politikusok naponta mondják el! Szerintem is gyilkos,tolvaj gazemberek! Nemzeti? Keresztény? Ezek ? Börtönbe velük teljes vagyon elkopzást minden amit összeloptak!
kissé felnőttem
maszki a maszk egymagában ? vagy a kása 10 parancsolata is kell megint?
kissé felnőttem
mi is adtunk, észre sem vettük hogy valaki is reagált volna rá, siket népség véges ám a nép türelme

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.