Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs parlamenti képviselők a Kunigunda utcában, az MTVA székháza elé szerveztek tüntetést. Autós felvonulásnak hirdették, de a program hagyományos demonstrációval kezdődött Csákányi Eszter felolvasásával, aki a Magyar Rádió 1956. október 30-i beköszöntőjét olvasta fel, amit amúgy Örkény István írt. Hadházy eredetileg összellenzéki demonstrációnak szánta a tüntetést, de közben az ellenzéki pártok kisoroltak mögüle, részben a járványhelyzetre, részben arra hivatkozva, hogy párhuzamosan a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói is demonstrálnak. 

Ahogy 1956-ban a rádió, ma is minden hullámhosszon hazudik a közmédia. Itt vagyunk, mert már nagyon elegünk van ebből!

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. október 23., péntek

Néhány száz ember vett részt a Szél Bernadett és a Hadházy Ákos szervezte tüntetésen az MTVA-székház előtt az óbudai Kunigunda utcában. Korábban az már eldőlt, hogy a tüntetéshez nem csatlakoztak az ellenzéki pártok.

Csákányi után a demonstráció első felszólalója az egykori bíró, Szepesházi Péter volt. Ő elsősorban Varga Zs. András kúriaelnök megválasztásáról, vagy ahogy ő mondta, "kinevezéséről", illetve ennek következményeiről beszélt a 444.hu beszámolója szerint.

Varga megválasztását az igazságszolgáltatás fölött gyülekező sötét felhők jeleként értékelte.

Szerinte a bírói gyakorlat nélkül megválasztott Varga "vélhetően többet ácsorgott NER-közeli személyek előszobáiban, mint amennyi időt a tárgyalóteremben töltött". 

Szepesházi felszólalása végén felemlegette, hogy az ellenzéki pártok vezetői nincsenek itt, pedig itt volna a helyük, ha le akarják győzni a rendszert.

Szél Bernadett beszédében azt mondta:

az MTVA épülete ma a szabadság hiányát szimbolizálja.

Ez az intézmény reggeltől estig a kormánypropagandát sugározza. (…) A közmédia egy politikai küldetést hajt végre Magyarországon.

Szél továbbá hangsúlyozta, hogy

amit a MTVA tesz, az „végtelenül káros az egész magyar közösség számára”, megosztottságot és „gyűlöletet keltenek több mint 100 milliárd forintból nap mint nap”.

Hadházy Ákos azt mondta, hogy ez a kormány nem kormányoz, hanem kampányol, és „évek óta nem engednek be ellenzéki politikust ebbe az épületbe.” A független ellenzéki képviselő szerint a közmédia volt az első olyan közintézmény, amelynek az ajtaját a hatalom berúgta.

Szerinte nem jöttek el túl sokan az eseményre, de akik igen, azok megüzenték, „hogy addig csináljuk, amíg győzünk, vagy bele nem halunk.”

A 24.hu hozzáteszi, hogy

Galkó Balázs szavalása után aztán a balhéjairól ismert Bede Zsolt jelent meg a színpad mögött, és Hadházy Ákost vette célba.

Volt egy kis szóváltás köztük, majd Hadházy Ákos otthagyta a Vadhajtások munkatársát. Bede azt kiabálta a távozó képviselő után, hogy

200-an vagytok, hallod?

Az autós tüntetés és dudálás ezután kezdődött. Az eseményen komoly rendőri jelenlét is volt.

Vannak türelmetlenek, akik már másfél órával az autós tüntetés kezdete előtt kint vannak a TV székháza előtt. A demonstráció 14.30-kor kezdődik, de 13.30 – tól már gyülekezünk!

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. október 23., péntek

Az eseményről az euronews.com tudósított élőben:

Forrás: 444, 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@NKF: nagy szerencsétek volt Fletóval...más sokkal keményebben elbánt volna a gyújtogató csürhével...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@SystemError: Ha indul a vonatod nyomi, ne húzd az időt! Nosztalgia szerelvény bár a körülmény tábori! Nagy utazás... Majd írjál!
:-))))))))))))))))))))
SystemError
@Shikari: Semmi dávid csillagozás, rád sem ismerek. Egy kiégett buzi lettél! :)
Shikari
@SystemError: Mi bajom lenne a dávid csillaggal? Parádézzon vele az akinek az identitása oda húz. Nekem semmi közöm hozzá!
A magyarok elsősorban nem zsidók, cigányok, szlávok vagy más nemzet hanem magyarok. Aki ezt nem érzi át semmi keresnivalója Magyarországon!
SystemError
@Shikari: Mátyásnak már zsidó tanácsadói voltak és a hazai cigányság jellemzően száz évekkel régebben él itt, mint a legtöbb pár generációs magyarkodó befogadott bértroll majmok...:)
legott
Addig jár a korsó a kútra, amíg pofán nem vágom a köcsög bede zsoltot
Shikari
@SystemError: A két migráncs népcsoportra célzol? A magyarok állama több, mint ezer éves! Cigány akkor még mutatóban sem volt! Zsidó se jött akkor ide, mert máshol jobban ment nekik a biznisz!
Látszik is, hogy nem volt érdemes bajlódni velük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.