Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs parlamenti képviselők a Kunigunda utcában, az MTVA székháza elé szerveztek tüntetést. Autós felvonulásnak hirdették, de a program hagyományos demonstrációval kezdődött Csákányi Eszter felolvasásával, aki a Magyar Rádió 1956. október 30-i beköszöntőjét olvasta fel, amit amúgy Örkény István írt. Hadházy eredetileg összellenzéki demonstrációnak szánta a tüntetést, de közben az ellenzéki pártok kisoroltak mögüle, részben a járványhelyzetre, részben arra hivatkozva, hogy párhuzamosan a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói is demonstrálnak. 

Ahogy 1956-ban a rádió, ma is minden hullámhosszon hazudik a közmédia. Itt vagyunk, mert már nagyon elegünk van ebből!

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. október 23., péntek

Néhány száz ember vett részt a Szél Bernadett és a Hadházy Ákos szervezte tüntetésen az MTVA-székház előtt az óbudai Kunigunda utcában. Korábban az már eldőlt, hogy a tüntetéshez nem csatlakoztak az ellenzéki pártok.

Csákányi után a demonstráció első felszólalója az egykori bíró, Szepesházi Péter volt. Ő elsősorban Varga Zs. András kúriaelnök megválasztásáról, vagy ahogy ő mondta, "kinevezéséről", illetve ennek következményeiről beszélt a 444.hu beszámolója szerint.

Varga megválasztását az igazságszolgáltatás fölött gyülekező sötét felhők jeleként értékelte.

Szerinte a bírói gyakorlat nélkül megválasztott Varga "vélhetően többet ácsorgott NER-közeli személyek előszobáiban, mint amennyi időt a tárgyalóteremben töltött". 

Szepesházi felszólalása végén felemlegette, hogy az ellenzéki pártok vezetői nincsenek itt, pedig itt volna a helyük, ha le akarják győzni a rendszert.

Szél Bernadett beszédében azt mondta:

az MTVA épülete ma a szabadság hiányát szimbolizálja.

Ez az intézmény reggeltől estig a kormánypropagandát sugározza. (…) A közmédia egy politikai küldetést hajt végre Magyarországon.

Szél továbbá hangsúlyozta, hogy

amit a MTVA tesz, az „végtelenül káros az egész magyar közösség számára”, megosztottságot és „gyűlöletet keltenek több mint 100 milliárd forintból nap mint nap”.

Hadházy Ákos azt mondta, hogy ez a kormány nem kormányoz, hanem kampányol, és „évek óta nem engednek be ellenzéki politikust ebbe az épületbe.” A független ellenzéki képviselő szerint a közmédia volt az első olyan közintézmény, amelynek az ajtaját a hatalom berúgta.

Szerinte nem jöttek el túl sokan az eseményre, de akik igen, azok megüzenték, „hogy addig csináljuk, amíg győzünk, vagy bele nem halunk.”

A 24.hu hozzáteszi, hogy

Galkó Balázs szavalása után aztán a balhéjairól ismert Bede Zsolt jelent meg a színpad mögött, és Hadházy Ákost vette célba.

Volt egy kis szóváltás köztük, majd Hadházy Ákos otthagyta a Vadhajtások munkatársát. Bede azt kiabálta a távozó képviselő után, hogy

200-an vagytok, hallod?

Az autós tüntetés és dudálás ezután kezdődött. Az eseményen komoly rendőri jelenlét is volt.

Vannak türelmetlenek, akik már másfél órával az autós tüntetés kezdete előtt kint vannak a TV székháza előtt. A demonstráció 14.30-kor kezdődik, de 13.30 – tól már gyülekezünk!

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. október 23., péntek

Az eseményről az euronews.com tudósított élőben:

Forrás: 444, 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@NKF: nagy szerencsétek volt Fletóval...más sokkal keményebben elbánt volna a gyújtogató csürhével...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Ti fogtok vonaton utazni jó sokat minden nap, ha Budapesten már nem lesz érdekeltség... Sertésügyi troll leszel majd vagy csak simán kibasznak, mert feleslegessé váltok? Szegény Bede is mehet vissza besúgó csicskának.
SystemError
@Shikari: Az idő az ilyen, meg olyan is, hogy ami ma belefért, azért holnap Csillag jár :))))
SystemError
@Shikari: Óriási feldobott labda a Csillaggal...gyerünk gyerünk..:)
SystemError
@Shikari: Semmi dávid csillagozás, rád sem ismerek. Egy kiégett buzi lettél! :)
SystemError
@Shikari: Mátyásnak már zsidó tanácsadói voltak és a hazai cigányság jellemzően száz évekkel régebben él itt, mint a legtöbb pár generációs magyarkodó befogadott bértroll majmok...:)
legott
Addig jár a korsó a kútra, amíg pofán nem vágom a köcsög bede zsoltot

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.