A magyarok elsősorban nem kalandvágyból, hanem a jobb megélhetés miatt távoztak külföldre dolgozni, de több mint egyharmaduknál a politikai hangulat is szerepet játszott a kivándorlásban. A magyarországi helyzetet másképp látják az itthon maradottak, mint a kivándorlók, emiatt lelassult a mozgás. A koronavírus-járvány miatt viszont borulhat minden. Öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek, például pénzt keresni vagy pusztán kalandvágyból – mondta Orbán Viktor 2012-ben a Fidelitassal tartott konzultáció után. A kivándorlás okainak a sorrendjét eltalálta akkor a miniszterelnök, de a visszatérő tömegeket nem és Hárs Ágnes szociológus legfrissebb kutatása szerint nincs is nagy hajlandóság a hazatérésre. A Kopint-Tárki kutatója a Társadalmi Riport 2020-as kötetében írt a magyar kivándorlásról. Összesen 1387 külföldön élő magyart kérdeztek meg 2018–2019-ben (amihez hozzávettek még 853 hazai lakost is kontrollmintaként),...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
voltmárjobbis
Erről: családban, ismerős kivándorolt. Még a gyerekét sem akarja megtanítani magyarul orbán miatt. Örül, hogy jobban boldogul külföldön, jól megél a több fizetésből, csak rokonlátogatásra jön Mo.-ra, eszébe sem jut visszaköltözni.
csak úgy....
ezt tanusíthatom! lassan 4. éve nem voltam otthon és a honvágyam megszünt!
köszönöm fidesz,hogy kikúráltatok a beteges honvágyból, azért több mint 30 év után,ez nem semmi teljesítmény!
lusta
Az egy apróság, hogy elmennek az emberek. Az megint csak egy apróság, hogy ott is maradnak. Az a legrosszabb, hogy ebben a pandémiás időkben egyre inkább meggyőződik a külföldön élő és dolgozó, vagy mostanság nem dolgozó, hogy odakint jobban megbecsülik őt, jobban törődnek vele, mert ekőbb-utóbb szükség lesz ráá. Aki meg dolgozik, csak röhög a hazai rabszolgákon.
Jozefina
Nem az idióták hagyták itt az országot!!! Senki nem hülye, hogy vissza jöjjön.!!!
csak úgy....
a diplomások közül a magyarok körében a legmagasabb az elvándorlók aránya

"- kádár alatt azt mondogattuk, az értelmiség előtt két út áll, az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.
most annyi változott, hogy a másik az európa.
és innen már nem akaródzik visszaténferegni a válivölgyi kalifátus 1/2 ázsiai langy meleg miliőjébe."
"A várva várt állami temetésre hazajönnek egy csomóan. Lehet majd ilyen kisebb fesztivál hangulat lesz."
kedvenc idézeteim a hvg.huháról
namihami
Ennyit a százmilliókkal dotált ""Gyere haza fiatal!"" programról és eredményéről. Egy alapos vizsgálatot a szervezők (pénzelköltők) tevékenysége is megérne!
Talán ha nem egy, hanem két, esetleg három (!) Túró Rudi lett volna csábítóerő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.