Tizennégy évvel ezelőtt, a Gyurcsány-kormány alatt alkalmaztak a rendszerváltás óta erőszakot egyedül a politikai ellenféllel szemben. Az akkori rendőri beavatkozást ma a magyarok 40 százaléka tartja jogszerűtlennek. A felelősök is egyértelműek: a válaszadók 63 százaléka szerint Gyurcsány Ferencnek távoznia kellene a közéletből, 62 százaléka szerint viszont hazánk ma már büszke lehet rendőrségére. A Nézőpont Intézet a szomorú évforduló alkalmából közvélemény-kutatásban vizsgálta a történtek társadalmi megítélését. A brutális fellépést egyes rendőrök követték el, azonosítószámok híján velük szemben nagyon lassan és szerény eredményekkel zajlott a jogi felelősségre vonás. A közvélemény azonban gyorsan megítéli, kit tart felelősnek. 2020 őszén a magyarok 30 százaléka mondta azt, hogy Gyurcsány Ferencet, illetve az általa vezetett kormányt tartja felelősnek azért, „hogy a 2006. október 23-i megemlékezés után több civil is megsérült". Az akkori kormányfő értelmezése, miszerint a Fidesz...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ezzel csak két hiba van. Egyrészt nem a magyarok szerint, hanem az elvakult Fidesz és a Mákony1 TV emlőin csüngő bedarált agyúak szerint. Másrészt hiába próbálta a Fidesz feljelenteni Gyurcsányt a kivizsgáláskor, nem találtak semmi terhelőt. Megint hazudtak egy otrombát, olyan fideszeset.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
legott
Hát persze, hogy a megújult ORIGO hányja rá a magyarockra a mocskát. Megint! Újra és újra! Mindig! Örökké!
Ezek, hogy néznek tükörbe nap, mint nap?
Egyszerűen nem értem, hogy lehet ilyen rosszindulatúan, hazug módon áskálódva, másokat alaptalanul vádolva, rágalmazva, ilyen rossz lelkiismerettel együtt élni.

Ti a magyarok egynegyede vagytok.
Ti a választásra jogosultak egyharmada vagytok.
Ti a tényleges választóknak a fele vagytok.
Ti nem kezdhettek úgy egy mondatot sem, hogy (mi) a magyarok !!!

Mi a rendőrség egyik alapelve? Sokkal nagyobb erőt kell felvonultatni, és az elszabadult erőszakra, sokkal nagyobb választ kell adni, a megfékezés miatt.

Azt mondod, ilyen rendőri fellépésre nem volt még példa?
Én erre azt mondom, hogy ilyen - a társadalom békéje ellen és a regnáló demokratikus állam elleni - erőszakra nem volt még példa!
Erőszakra erőszak a válasz - te hulladék szélsőjobbos náci!

És nézd meg a tegnapi tüntetőket, akiknek a tüntetése ünneplés volt (így járta be az egész világot - felfogod ezt, te hulladék náci?)

Sokkal több okuk lenne a mai embereknek erőszakkal elüldözni ezt a hazaáruló, országot kiárusító hazug tolvaj bandát, és... nem szedték fel az utcakövet, nem támadtak rendőrökre, nem loptak tankot, amivel a tömegbe akartak hajtani...

Tudod mit mondok erre?
Én, magyarock?
Hogy Orbán ezt így tervezte (előre megfontoltan, aljas indokból, ártatlan emberek életét veszélyeztetve).
Orbán a tömeget felhasználva államellenes puccsot akart végrehajtani.
Orbánnak SEMENNYIT NEM SZÁMÍT AZ EMBERÉLET, A MAGYAR EMBEREK ÉLETE, MERT ORBÁN SEMMIT NEM TESZ MÁSOKÉRT, A MAGYAROKÉRT, MINDENT CSAK MAGÁÉRT TESZ, ÉS EZÉRT MINDENKIT KÉPES FELÁLDOZNI - ez a mentalitás pedig a diktátorokra jellemző.
legott
Gyurcsány ellopott egy nyalókát az üzletből? (de erre ne varrjál gombot)
Orbán viszont ellopta az egész üzletet (nyalókástul), az egész várost, az egész megyét, az egész országot !!!

Aránytévesztésben vagytok fideszesek - akiknek belefér az egy táborba a volt MSZMP-s három per kettestől, a szélsőjobbos náciikig mindenki (meg a buzik - csak tagadják, meg a pedofilok - csak tagadják, meg a zsidók - csak tagadják, meg az ateisták - csak tagadják, meg a hívők - csak tagadják Istent, meg a nőverők - csak tagadják, a gyermeküket bántalmazók csak tagadják, meg a kábszerezők - csak tagadják, a bűnözők - csak tagadják, a maffiózók - csak tagadják... A Lista végtelen !!!)

Ezt a sok tagadást hívják képmutatásnak. - vágod köcccsög!?
Mindenki rossz, csak ti vagytok jók, ti vagytok a bölcsek(kövére), a szentek, aki a mennybe jutnak, a vezetőtök meg maga az isten?...

Valójában sajnállak tieteket, hogy ennyire infantilisek vagytok :(
Yoda69
@Shikari: Pedig a tahó mindent megpróbált hogy Gyurcsányt rács mögé tegye.
tudode
Mintha az orvul szerzett hatalom ráment volna a sütnivalójukra, olyan baromságot kitalálni, hogy az SZEF-esek több mint 50 napos ellenállása is a hatalom, és pénzéhes elfűrészelt óriás mellett szólna, egy alattvaló etetőjéből
.
-------"Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk” – Gulyás Gergely szerint az SzFE-ért tüntetők igazából a kormány mellett vannak
propeller.hu/itthon/3589985-en-orulok-annak-hogy-ilyen-sokan-tuntetnek-ertunk?all#c2883716
--------------------------------
.
Arról nem is szólva, azt írja az újság, ami 2006 őszi zavargásokat illeti, ha a rendőr is ember
.
-2006 őszi leltár: 399 sérült rendőr
nol.hu/belfold/2006_oszi_leltar__399_serult_rendor-333522
.
A 2006 őszi rendbontások idején 399 rendőr sérült meg, közülük 43 súlyosan. Ez is oka annak, hogy a Független Rendőrszakszervezet meg szeretne emlékezni a sérült vagy szolgálatteljesítés közben meghalt rendőrökről.
-
Megemlékezést kezdeményez a szolgálatteljesítés közben meghalt vagy megsérült rendőrökről a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) a rendőrség vezetőinél és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál - jelentette be az FRSZ főtitkára, Pongó Géza egy keddi budapesti sajtóbeszélgetésen.
.
Megfeledkezünk arról, hogy hány rendőr vesztette életét és hányan sérültek meg súlyosan vagy könnyebben szolgálatteljesítés közben - indokolta a szakszervezet kezdeményezését a főtitkár. Hozzátette: a 2006. őszi rendbontások során például 399 rendőr sérült meg, közülük 43 súlyosan.
.
Mint mondta, ezért szeretnék elérni, hogy a rendőrség napja mellett - amelyet április 24-én, Szent György napján tartanak - vezessék be a megemlékezést, amelyet az emlékezés vagy a csend napjának neveznének.
--------------------------------------
.
2006 őszi leltár: 399 sérült rendőr
nol.hu/belfold/2006_oszi_leltar__399_serult_rendor-333522
.
A 2006 őszi rendbontások idején 399 rendőr sérült meg, közülük 43 súlyosan. Ez is oka annak, hogy a Független Rendőrszakszervezet meg...
Yoda69
@Shikari: Aha. Ezt a figyelmeztetést majd felteszi a padlasra a többi közé. Tele van velük. Mellesleg ilyen figyelmeztetéseket csak kommunista diktatúrákban szoktak kiadni. Bar mit is várhatnánk orbanektol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.