Kék bolygó címmel rendszeresen jelentkező podcast műsort indít Áder János köztársasági elnök, az egyes epizódok hétfőtől kéthetente jelennek meg.

Az M1 aktuális csatornán elhangzott: a köztársasági elnök a beszélgetésekben környezetről, vízről, klímáról kérdezi szakértő vendégeit. Arról is szó lesz, hogy milyen válaszokat adunk a klímaváltozásra, a körforgásos gazdaság megteremtésére, a vízválságra vagy a fenntartható életmód biztosítására.

Az első adásban Kína – mint a világ legnagyobb károsanyag kibocsátója – 2060-ra vállalt karbonsemlegessége lesz a téma. A kínai elnök, Hszi Csin-ping szeptember végén az ENSZ virtuális közgyűlésén jelentette be, hogy várhatóan már csak 2030-ig növekszik a szén-dioxid-termelésük, és 2060-ra elérik, hogy az ország egyáltalán nem bocsát ki szén-dioxidot.

Az első adás vendége Bartus Gábor környezetgazdász lesz, aki szerint a kínai társadalom ott tart, hogy nem szenved hiányt semmiben, mindent előállít a maga számára. Azonban most kezdik észrevenni, hogy ennek az lett az ára, hogy súlyosan szennyezetté vált az ország levegője.

Felkészülni: Áder János podcastot indít

Bartus Gábor szerint a kínai városok többsége kifejezetten élhetetlen, és Kína már olyan ország, ahol nagyon sokan halnak meg a levegőszennyezésre visszavezethető megbetegedésben.

A köztársasági elnök ugyanakkor rámutat arra, hogy a kínai elnök bejelentése a karbonsemlegességről talán nem is akkora meglepetés, hiszen az ázsiai ország évek óta kiveszi a részét a fenntartható élet eszközeinek gyártásából.

Már ma is Kína gyártja a világon a napelemek 70 százalékát, a szélkerekek felét és az elektromos autók elterjedéséhez szükséges litium ionos akkumulátorok 77 százalékát, tehát egy technológiaváltás már a bejelentés előtt beindult – hívja fel a figyelmet a köztársasági elnök.

Áder János első podcastja a karbonsemlegességet kitűző Kínáról hétfőn 10 órától lesz elérhető az interneten.

(MTI)

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
Ó, végre újra vicceket mesél a Bajszos Szar...
Mindig hahotázok rajtuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Idáig se néztem a szarjancsit ezután se fogom nézni!
fideszes gyökér
Ó, végre újra vicceket mesél a Bajszos Szar...
Mindig hahotázok rajtuk.
justhpeter
Jánosnak súlyos személyiségzavara lehet, hiszen különben nem gondolná, hogy a mandátuma lejárta után bárki érdeklődne utána, vagy a gondolatai után. Posztjában is nulla, utána pedig csak egy egyszerű senki lesz.
Pálinkás Pál
ennek a marhának kb ez való...másra nem alkalmas.../erre sem nagyon,de legalább ezzel kárt nem okoz!!/
tudode
Inkább megbízatásának megfelelően egy talpalattnyi földdel lenne kötelező foglalkozni, mint podcastozni,eleget téve a pajtiKÁJA elterelő lóvéjának/nknak
.
-----5 milliárd forint közpénzt kap Áder klímavédelmi alapítványa

24.hu/kozelet/2020/05/28/ader-janos-alapitvany-kormany-tamogatas-5-milliard-forint/
----------------------------------
.
Illik ehhez a podcastozáshoz az a dal, hogy "Te sem vagy külön a többinél"!!!
ómió
Ilyet az efftársak legfeljebb Göncz efftársuktól üdvözöltek volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.