Több településen nőtt a légszennyezettség. Két településen már veszélyes a levegő minősége a magas szálló por tartalom miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vasárnap az MTI-vel.

NNK: több településen romlott a levegőminőség

Térképük alapján Putnokon és Sajószentpéteren veszélyes a levegőminőség. Miskolcon és Kazincbarcikán pedig egészségtelennek minősítették a levegőt.

További tizennégy településen kifogásolt a levegőminőség. Ezek: Budapest, Vác, Tököl, Dorog, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota, Győr, Szolnok, Szeged, Nyíregyháza, Oszlár, Hernádszurdok.

Az NNK azt közölte: a nap folyamán a csapadékos időjárás következtében javulás várható.

A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy index alapján történik. Az NNK a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes).

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
az egész országban egészségtelen...amíg megengedik, hogy környezetszennyező anyagot égethetnek kazánokban, kályhákban, meg ahol csak lehet, addig kamu ez az egész sírás rívás...mondhatni szart sem ér.

Az érvényes műszakival rendelkező füstokádó fostalicskák sem tudnak akkora kárt okozni az emberek tüdejében, mint a kéményekből ömlő mindenféle halálos gázok...

Amúgy jó tudni hogy hol nem szabad levegőt venni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.