Jelenleg több mint száztíz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kiskunhalasi mobil járványkórházban – mondta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója.

Rövidesen megtelhet a mobilkórház, ha ilyen ütemben terjed a járvány

A baon.hu cikkét idéző 24.hu emlékeztet: a 150 férőhelyes kiskunhalasi mobil járványkórházat október 1-jén nyitották meg a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén.

Szepesvári Szabolcs hozzátette, ha ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó járványkórház rövid időn belül megtelhet.

A mobil járványkórház 40 ágyas intenzív részlegén jelenleg 16 beteget kezelnek. Ha szükség lesz rá, további 32 monitorizált ággyal tudják bővíteni az intenzíves kapacitásunkat, ehhez azonban a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell – hangsúlyozta.

A járványkórházban jelenleg a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Ujvári Sándor

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.