Lassan megtelik a halasi járványkórház.

A 150 férőhelyes konténerbázison már 110 koronavírusos beteg van, a negyven lélegeztetőgép közel fele foglalt. A kórházigazgató szerint Szeged és Kecskemét gócpontokká vált, ezekben a városokban már az utcán is maszkot kellene viselni.

Szepesvári Szabolcs szerint a 150 fő befogadására alkalmas kiskunhalasi járványkórház rövid időn belül megtelhet. Úgy véli,

Szeged és Kecskemét gócpontokká vált.

Jelenleg több mint száztíz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kiskunhalasi mobil járványkórházban – közölte a baon.hu kérdésére Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója. Hozzátette, hogy amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó, százötven fő befogadására alkalmas járványkórház rövid időn belül megtelhet.

A főigazgató a baon.hu-nak elmondta, hogy a mobil járványkórház 40 ágyas intenzív részlegén jelenleg 16 beteget kezelnek.

Szükség esetén 32 ággyal tudják bővíteni az intenzíves kapacitásukat,

de ahhoz a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell. 

A járványkórházban jelenleg a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók.

Dr. Szepesvári Szabolcs véleménye szerint, a nagyvárosokban már akkor is maszkot kellene hordania az embereknek, ha kimennek az utcára. A piacokon pedig a kisebb településeken is mindenkinek maszkot kellene használnia, hiába vannak ugyanis szabad levegőn, az a tapasztalat, hogy az emberek nem tartják a legalább másfél méteres távolságot egymástól.

A Halas Tv-nek is adott interjút a főigazgató, melyben arról beszélt, a kiskunhalasi kórházban most nem működik a reumatológiai osztály, de az nem derült ki egyértelműen, miért volt szükség a kórtermek kiürítésére. A televíziós beszélgetésben csak utalásokat tett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat irányító Szepesvári Szabolcs, hogy itt helyezik el az ország más pontjairól idevezényelt ápolókat és nővéreket – teszi hozzá a HVG.

Az interjúban arról is beszélt, hogy a Kiskunhalas közeli nagyvárosok,

Szeged és Kecskemét gócpontokká váltak, ahol járványügyi szempontból indokolt volna már az utcán is maszkot viselni.

Forrás: baon.hu, HVG, hodpress.hu

Címlapkép:  MTI/Ujvári Sándor

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Pálinkás Pál: Mi a teendő? Jah, nem tudod.

A 1.5 méter nem tévedés hanem kompromisszum amit senki nem tart be. A lazitásnak és a lázításnak meg is van az eredménye, napi 3000 fertőzött aki tesztelt. A nem tesztelt az napi 30 ezer. Most örülhetsz, mert sokan meghalnak. Néhány öreg, kövér, cukros szíves aki elkapta és a többiek akik nem kapnak kórházi kezelést a sok covid miatt. Ezt akartad? Örülhetsz amíg nem kerülsz kórházba. Vagy amíg nem kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Peller Anikó: jérd a masodik teszt eredményét!! Érdekes módon akkor már sokaknak negatív! Másik ne felejtsd el hogy influenza is itt van.
Gazella
@Peller Anikó: harmadik semmit se ér a maszk! Elég ha a bacis kezeddel megfogod!! Mert nem mosod minden 5 percben meg a kezed!!!
Gazella
Hagyták volna végig söpörni a vírust mar az első hullámnál! Nem lenne ekkora felhajtás most!
Gazella
@Pálinkás Pál: azt a 60 millió maszkot mát elutaztatták más országba pénzért!
Pálinkás Pál
@Gazella: Pont ezt tették a Svédek...nincs is náluk "második hullám" !!!
simmering73
Azt mondja a szakértő, nincs is második hullám a svédeknél: két nappal ezelőtt 1072 fő, tegnap 1980 fő új fertőzött. Az viszont tény, hogy ezeket a számokat Magyarország lazán túlteljesíti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.