Zacher Gábor szerint a járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon, holott szakmainak kellene lennie.

Szigorításokra lenne szükség a koronavírus-járvány miatt

– erről beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában Zacher Gábor.

Kijárási korlátozás, idősávos vásárlás, iskolák bezárása, sokkal több tesztelés

- sorolta a szerinte szükséges intézkedéseket. A szakember tisztában van azzal, hogy az egészségügyi mellett gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni, de ő az előbbire szavaz.

A toxikológus szerint a járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon.

Én azt gondolom, a járványkezelés az egy szakmai, egészségügyi, szervezési, és szakmai kérdés, nem politikai kérdés.

A kormány viszont meglátása szerint politikai kérdésként kezeli az ügyet.

Pusztai Erzsébet infektológus az ATV Híradónak azt mondta: megérti, hogy a kormány nem szigorú lezárásokban gondolkozik, de a járványvédelemnek működnie kellene. Szerinte a tömegrendezvényeket egyáltalán nem szabadna megtartani. 

Pusztai Erzsébet

botrányosnak nevezte, hogy szombat este nézők előtt tartották a Fradi-Újpest mérkőzést, miközben Európa-szerte zárt kapus meccsek zajlanak.

„Látható volt az összes képen, hogy egyáltalán nem érvényesült a maszk kötelező hordása, hiszen vagy orr alatt, vagy áll alatt, vagy egyáltalán nem hordták sokan a maszkot. Eközben ettek, szurkoltak, kiabáltak, én nagyon tartok tőle, hogy ennek – és nem ez az egyetlen futballmeccs – nagyon komoly következményei lesznek” – fejtette ki Pusztai.

Ahogy azt mi is megírtuk a 444.hu cikke alapján, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a szombat esti Fradi-Újpest mérkőzésen maszk nélkül fotózkodott. Farkas Örs Facebook-bejegyzése később elérhetetlenné vált, a szóvivő egy újabb bejegyzésben azt írta: a meccs alatt az előírásoknak megfelelően rajta volt, ugyanakkor néhány fotó erejéig levette a maszkot, ami hiba volt. Hozzátette: a maszk viselésére vonatkozó szabályok fontosak és nagy mértékben hozzájárulnak a járvány elleni eredményes védekezéshez.

Forrás: atv.hu, HVG

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Nemcsak politikai kérdés nálunk a szigorítás,hanem hobbi-kérdés is.Kiazistennyila látott már olyat,hogy a főpuhos engedélyezi a meccsek megtartását?!Pedig láthattuk,hogy a szurkolók pont lesz@rták,hogy kin van maszk,és kin nincs.
De orbán a konzultációval takarózik,és azt mondja,hogy az emberek ezt akarják.Mikor érdekelte orbánt,hogy ki mit akar?
Sajnos itt az van.amit ő kiagyal,de egyre többet hibázik,sőt,mostanában csak hibázik
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Nemcsak politikai kérdés nálunk a szigorítás,hanem hobbi-kérdés is.Kiazistennyila látott már olyat,hogy a főpuhos engedélyezi a meccsek megtartását?!Pedig láthattuk,hogy a szurkolók pont lesz@rták,hogy kin van maszk,és kin nincs.
De orbán a konzultációval takarózik,és azt mondja,hogy az emberek ezt akarják.Mikor érdekelte orbánt,hogy ki mit akar?
Sajnos itt az van.amit ő kiagyal,de egyre többet hibázik,sőt,mostanában csak hibázik
tudode
Előrelátásból őfélesége megbukott!
.
Amiatt, mert a 250 éves ÁNTSZ-nek úgy ment neki mint vak az ablaknak
.
------ Szögek a koporsóba: a tisztiorvosi hálózat szétverése
weborvos.hu/lapszemle/szogek-a-koporsoba-a-tisztiorvosi-halozat-szetverese-238869
.
Úgy még nem volt, hogy ne legyen valahogy, mér járvány idején is. Kiadja a parancsot, ezt, azt arra utasítottam, oszt' jó napot, boldog karácsonyt!
Peller Anikó
Most nem számít az emberélet, megrángatjuk az orvosokat, ápolókat, zalából borsodba, biharból basznádba. Majdcsak kitántorog ez a kis maradék orvosnemzedék amerikába és ez a kába Agyarország mehet követ nyalni mekkába.

Tudod mit gecigány? Dögölj meg a krisztiánnal együtt.
anyuci
Esetleg eltartja a vendéglátásból, turizmusból, utaztatásból élő családokat ??? Általában azok mondják, hogy "szigorítani" akiknek nem a megélhetése múlik rajta ! Mocskos világ, emberek százezrei rettegnek, mert a nagy pandémiaőrületért nem adnak semmit a boltban, azzal nem tud lakbért, rezsit fizetni. Eközben 3248 emberrel KEVESEBB halt idén 1-9. hónapban, mint tavaly. A maszk nagyon sokunknál komoly panaszokat okoz, nem lepődnék meg, ha elősegítené a terjedést, nem megakadályozná, a legalapvetőbb szabadságjogok sérülnek. Ha érnének valéamit a barom intézkedések, akkor nem terjedne, már több mint fél éve bohócot csinálnak belőlünk !!! Zachernek remélem egy petákkal sem lesz több, mint pl egy reptéri dolgozónak !!!
Pálinkás Pál
nos ..egy kérdésem lenne csak...valaki mutasson egy olyan helyet, ahol a szigorítások miatt csak kicsivel is csökkent volna a járvány terjedése!!!...sehol nem látok ilyet, szigorítások után is ugyanolyan ütemben terjed a vírus...és amíg azokat akiket veszélyeztet el nem szigeteljük,ez nem is fog változni...legalább is ami a megbetegedéseket,halálozásokat illeti...mielőtt itt valaki okosan benyögi hogy a drukkerek fertőzhetnek...nem véletlenül mondtam ,aki veszélyben van azt szigorú karanténba...nagy összegbe lefogadom hogy egy drukker sem kerül kórházba covid miatt!!! ezért kéne a szigorú karantén../sosem hittem hogy ilyet fogok írni/...de csak azoknak,akiket veszélyeztet a vírus...
Jozefina
Sajnos a dilettáns politika felülírja a szakmai véleményeket!!! Ez az amikor már a szakmai érvek felett is diktatórikusan dönt valaki!!! Jó vége biztosan nem lesz. A politikai elit valószínűleg el van ltva mindennel és naponta tesztelik őket, atöbbi meg nem érdekes.
A németeknél kicsit más a helyzet:
hvg.hu/vilag/20200628_Ingyen_koronavirus_teszt_bajor_kormany
Sámannus
A járvány kitartóbb mint az ellenzék. A gecik szívnak, mint a torkosborz.
SystemError
Én is ezt gondolom, mindenki ezt gondolja szerintem, hogy azt nagyon nagy hangon kellett nyomatni, hogy a gazdaság...Igen ezt aláírom,hogy ez egy kényes balance, de ezeknél nincs másik oldala mérlegnek. Hidegvérűen dobja oda az áldozatokat ez a hulladék gyilkos patkány, mert Zacher szavaiból ez is következik, hogy sokkal többen halnak meg a "politikai" látszok miatt. Nem csak az elbunkósodás és az SZFE miatt társadalmi ügye miatt menekülnek a fidesz patkányok Budapestről, hanem azért is mert tudatosan engedték ezt el és felmérték, hogy egy nagyvárosban nem fogják tudni előadni a látszatát, hogy nem így volt, aminek ismét megjegyezném, hogy áldozatai vannak/lesznek...
Nessy
@Pálinkás Pál: Miután ez a fránya vírus már nem válogat, és a 30 - 40 éves is belehalhat, kit is kell "elszigetelni"? Valamilyen betegsége mindenkinek akad, vagy még nem is tud róla, vagy gyógyszerrel, életmóddal karban tartja. Nem előírás, hogy most meg kellene halnia. Azt értem, hogy az idősekért jelenleg nem kár! Nem kell őket később ápolni, esetleg még egy lakás is marad utánnuk. Állami szinten is megtakarítást eredményez a tb és a nyugdíj kasszában, ami másra fordítható. Természetesen az önkormányzat oldja meg az egyedűl állók ellátás és egyéb problémáit, elvégre még nem vonták el minden forrását a járványra hivatkozva, amit aztán arra költ a kormány amire úri kedve tartja.
Pálinkás Pál
@Nessy: abból a valag pénzből,amit a qrmány eltapsolt a baromságaira...évekig el lehetne látni a karanténosokat...ne nálam reklamálj emiatt...ami meg a 30-40 éve halálát illeti...persze ..belehalhat...elvégre makkegészséges sportolók is haltak meg már a pályákon...csak nem ez a jellemző...a világon a covid áldozatok átlag életkora 80%-ban 70 év feletti...a maradék pedig súlyos akut betegségekkel rendelkező személy...persze, nyilván a nagy számok törvénye alapján beleesik teljesen egészsége fiatal is...csak éppen nagyítóval is nehezen találsz ilyet!!! a magyar listán talán ha öt olyan van ,akinek nem volt ismert más betegsége..igaz mindegyik 75 feletti...ezek számok...statisztika...bármit is mondunk,tény marad...és az hogy általában az öregek halnak meg ,az neked új dolog?? mióta a világ -világ, így van...de mondom nem érdekel, engem nem kell győzködnöd...tudom hogy járvány van, csak a lakosság többségére nem jelent veszélyt...
Eladott Ország
Jó reggelt főnök! Ma hány fertőzött Legyen?
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/120078547_3629748470417511_4862644100930834726_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=YLtnRQwabdkAX9u1M89&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=2f47dfdf56aa659299d3173d8aa1b79c&oe=5F9DDFE9
Üdvözlöm önöket azért vagyok ma itt hogy ne legyek máshol Ez a rojtozottszájú szerencsétlenség, valamilyen erősebb mágnes közelébe járhatott, mert elvesztette a vas orrát! Egy mesekönyv illusztrátor minimum 100-as szögeket kéne vacsorázzon, hogy megálmodja ezt a pofát! Ez a szerencsétlen agyhalott úgy néz ki mint aki Európa országútjain integetett 40 évig. Azért van itt szegény mert őt a vírusok is messziről elkerülik még a hüvelygomba is.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90922281_1552744454927302_1434649072639148032_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=u2Jh1JvdmX0AX-igazQ&_nc_oc=AQn273SCL_-sX2e85-Qf6nfR9wvVdd3bZn0_JoDtfXaKBvb2EcZlO_40ZVj4dbx-K8s&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=cfee0354f4e85a0164593a3146bfa69e&oe=5FAA1D15
Kitüntetve:
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118795179_352119299296865_3812383158743405793_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=zhlt0wWqdPgAX9286Ds&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7e14b216426e755b9c83f3dbe305786a&oe=5FAA885D
ómió
Szakmaiság? Bolsiéknál az legutóbb államcsődhöz vezetett!
Nessy
@Eladott Ország: Az irányított amnéziában szenvedők erre nem emlékezhetnek! Mint még sok, régebben elhangzott ígéretére, és véleményére sem "igazmondó" vezérüknek!
ómió
@Eladott Ország: "Bizony"! Államcsőd előtt 5 perccel hogyan is lehetett az, ha nem "RENDBEN"! Az Athina Híradó is ráhazudta? Nehogy "lemaradjon"!
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: 9:29, Kevés az eszed, hogy felfogd a covid járvány jelentőségét. És ezzel a töppedt agyaddal uszítasz, lázítasz nap mint nap az embertársaid ellen.

"valaki mutasson egy olyan helyet, ahol a szigorítások miatt csak kicsivel is csökkent volna a járvány terjedése!"

Mindenhol te szerencsétlen. Mindenhol ahol időben és keményen szigorítottak. Ez volt az első hullámban, ahol azt kifogásoltad, hogy nincs elég beteg fertőzött. Kína, Európa, kivétel a Svédek ahol kicsit lazábban vették de ott kevesebb a nagyvárosi zsúfoltság és az emberek sem olyanok mint a cigányok.

Ahol nem volt kellő időben és elegendő szigorúság ott megszaladt a fertőzés, lásd most, vagy Amerika, Brazilia. Nálunk is ez van, most nem az emberélet számít hanem a viktor diktátuma, ultima.

A járvány terjedését sok teljesen szabálytalan, véletlen vagy megfontolatlan esemény befolyásolja, nehéz vagy nem is lehet mindent kontroll alatt tartani, főleg ha már elszabadult a vírus, ahogy most éljük mi is itthon. A fő baj akkor van amikor megtelnek a kórházak, kikészülnek vagy megfertőződnek az orvosok, ápolók. Ez jön most. Te meg csak uszítasz, mert Látónak képzeled magad.
Pálinkás Pál
@Peller Anikó: te komplett hülye vagy... fizetnek neked érte??? vagy elment az eszed...vagy nem jársz az utcán és valami steril buborékból írod a marhaságaidat..emlékszem a te víziódra a több százezer magyar halottról ,amit tavasszal óbégattál...meg a több millió magyar fertőzöttről...és gyenge elmédet mi sem bizonyítja jobban ,mint felhozol 2 többszáz millió lakossal bíró országot!!! mielőtt leírsz valamit,nem ártana gondolkodni!!! és USA-ban amivel itt példázódsz...10 millió lakosra kevesebb az áldozat ,mint Belgiumban...úgyhogy embereld meg magad ha engem kóstolgatsz!!!
ómió
@Eladott Ország: Mi történt, fajkretén? A 2010-re 22000 milliárdra "feltornázott" államadósságotok (a grafikonod is ezt mutatja!) évi 1000 milliárdos kamatait - tudod: ami az adósságot évente növeli(!) - nem az MSZ(M)P KB fizeti, hanem a magyar államháztartást terheli???! Aszta!!! És nagyon meglepődtél rajta???! Vagy csak az a lényeg, hogy a Fideszre hazudhasd? Hát, ha csak úgy nem...!
Lepényleső
A doktor Úr eddig vajon hol élt,álmából ébred-e,hogy mást remélt?
ómió
@Eladott Ország: Néked a kreténség, bolsi fajgyökér, nem jogod, hanem származásod!
ómió
@Eladott Ország: Rólad , viszont, bolsi fajgyökér, a kreténséged már évtizedek óta nyílt titok! "Fészbuk" nélkül is!
creativehun
@ómió: A bolsik évtizedekig voltak hatalmon ebben az országban és nem csináltak akkor kárt mint a 133 bátor...inkompetens fazkalap geci patkány. Szóval...kuss van ..kretén!
Nessy
@creativehun: Nem csak voltak! Jó páran váltottak köpönyeget, és ott ücsörögnek a parlamentbe, meg a kormányzatba!
SystemError
Így igaz, Orbán nem csinál semmit, csak az érdekli, hogy dolgozzatok... Hogy emiatt ezrek halnak meg az nem érdekli. Nincs "mérleg" a fejében, csak hogy az adóalanyok befizessenek, ő meg kilophassa a maffia rezsit minden hónapban...hogy ezért hányan halnak majd meg. Leszarja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.