A petíciót aláírók azt szeretnék elérni, hogy a szolgálati jogviszonyról szóló törvény ne vonatkozzon a szakdolgozókra.

Már több mint 18 ezren írták alá a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara petícióját, mert az aláírók azt szeretnék elérni, hogy a szakdolgozókra ne terjedjen ki az egészségügyi hozzájárulásról szóló törvény hatálya.

Több mint 18 ezren írták alá az egészségügyi szakdolgozók tiltakozó petícióját

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

A jogszabály alapján ugyanis az ápolókat is áthelyezhetik akár 2 éves időtartamra is más intézménybe, többen a Facebookon is tiltakoznak ez ellen – adta hírül az RTL Klub Híradója. 

A Híradó videója szerint ez utóbbi – hogy a Facebookon egyes egészségügyi dolgozók Free EÜ-s profilkép-módosításokat eszközölnek – nem tetszett egy vidéki kórházigazgatónak, aki körlevélben írta meg, hogy méltatlannak tartja a dolgozók politikai megnyilvánulásait, különösen ezeket a profilkép-módosításokat.

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a Híradónak elmondta, máshol is vannak ilyesféle reakciók a Free EÜ-feliratokra, 

Az RTL Klub megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahonnan azt a választ kapták, hogy zajlik a szakmai párbeszéd a rendeletekről. A minisztérium azt is közölte, hogy négy lépcsőben 72 százalékkal nő a szakdolgozók bére, és a bérfejlesztés már folyik.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos..remélem mindenki sejti..ha ezek az emberek fogják a batyujukat,és odébb állnak,igen nagy bajban leszünk...emiatt a patkány fideszhorda miatt!!
ómió
Bizony erről is dinnyényi csöppökben "csepeg az efftársi szolidaritás"!
tudode
Mivé fajult a koronavírus különösen azoknak a kezében, akik hatalom, és pénzéhesek, és még a járványból is üzletet képesek fabriKÁZNI, a jelentéktelennek tűnő manipulátorok:
.
----- COVID-19, avagy a III. világháború - Triptichon (1)
nepszava.hu/3087534_covid-19-avagy-a-iii-vilaghaboru-triptichon-1
------------------------------------
.
Ez itt a kérdés! Válasszatok!
Nessy
A szakdolgozók zöme nő, családanya. Ha őket el kezdik ide oda vezényelni, annak a család látja elsősorban a kárát. Igy is nagyon sok házasság ment/megy tönkre a három műszak az ad hoc túlórák, a ritka szabad hétvége miatt. Az egyéb szankciókról most nem is szólva, ami ezzel a szerződés módosítással jár! A kormánynak az emberek csak "humán erőforrás"!
nezelodo
Ez az Orbáni hurrá optimizmus, és ami mögötte van a szárnyaló gazdaságunkban a járvány idején. Szerintem a "majd megemelendő fizetés" (ha majd jut), nem elég, és katonásdit játszva vezénylésre sem lenne szükség ha a rendelkezésre állt elmúlt tíz éveben már tisztességesen kezelte volna ezt a szakterületet (is). Ha erkölcsileg és anyagilag megbecsülték volna az egészségügyi szakdolgozókat, és a "bizalom jeleként" nem ültetnek a nyakukra kórház parancsnokokat, ugyanolyan jól prosperálna az ágazat, mint a Mészáros Lőrinc, vagy a Récsöl "cégei" és ellátná a feladatát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.