Idén és tavaly összesen 14-szer használt rendőrségi légijárművet, volt, hogy az autópályán két óra alatt elérhető Miskolcra is helikopterrel érkezett. A rendőrség egyelőre nem hajlandó elárulni, hogy mennyibe kerültek ezek az utak, és más kormánytagok mennyit helikoptereztek.

A Népszava cikke szerint idén és tavaly is 7-7 alkalommal használt rendőrségi helikoptert Szijjártó Péter külügyminiszter utazásai során. Pintér Sándor belügyminiszter ennél szerényebb volt: tavaly a lap információi szerint mindössze kétszer utazott helikopteren, idén pedig egyszer sem használta ki a lehetőséget.

Népszava: egyelőre nem derült ki, hogy mennyiért használta Szijjártó a rendőrség helikoptereit

Fotó, címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

A Népszava cikke szerint a közérdekű adatigénylésükre sem akarja elárulni a rendőrség, hogy mennyibe kerültek azok az utak, melyeket kormánytagoknak – köztük Szijjártónak – biztosítottak.

"Ehelyett – pontatlan megfogalmazásunkba kapaszkodva – azt hangoztatták, hogy a helikopterek üzemeltetési költségét nem a megtett kilométerek, hanem a repülési idő alapján tartják számon. Ám azt a teljesen egyértelmű kérdést figyelmen kívül hagyták, amiben tételes vagy tömbösített elszámolást kértünk a politikusok tavalyi és idei helikopteres útiköltségeiről"

- áll a cikkben.

A lap szerint az Országos Rendőr-főkapitányság azon kérdésre sem válaszolt, hogy a kormánytagok mikor és milyen útvonalon repültek a rendőrségi gépekkel – a Belügyminisztériumhoz hasonlóan arra hivatkoztak a Népszava szerint, hogy ezeket az adatokat nem ők kezelik (pedig rendőrségi gépen rendőr állományú személyzettel dolgoznak).

A lap úgy látja, az állítás azért is sántít, mert tavaly az ORFK adott ki részletesen adatokat Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselőnek, aki ugyancsak Szijjártó Péter helikopterezéseiről érdeklődött. Az adatokból kiderült, 2014 és 2019 ősze között Szijjártó 12-szer használta a rendőrségi helikoptereket utazásokra, és a rendőrség azt is kiadta, hogy mely nap hová utazott a politikus, és hogy ki adott engedélyt az utazásokra.

"A Demeternek küldött összesítésből az látszik, hogy a külügyminiszter fokozatosan kapott rá a helikopterezésre: 2015-ben és 2017-ben csak egy-egy alkalommal ugrott el Szabadkára és Belgrádba, 2018. június 21–26. között viszont három alkalommal repült így, ebből kétszer a Budapesttől két óra autóútra található Miskolcra.

Tavaly és idén pedig már "turbófokozatra" kapcsolt: azt is rendjén valónak érezte, hogy Győrbe, Szekszárdra is egy rendőrségi helikopter bőrülésén érkezzen. Szijjártó Péter tehát az elmúlt hat évben legalább 19-szer vette igénybe a Készenléti Rendőrség légi fuvarjait"

- olvasható a cikkben.

A Népszava újabb közérdekű adatigénylést adott be az utazási költségek kapcsán, hogy kiderüljön, mennyibe került az adófizetőknek a helikopterezés.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Mindenesetre igyekszik csökkenteni az elherdált közpénzt, mert a felhalmozott lélegeztetőgépekből most sikerült elpasszolnia 150 darabot a cseheknek!
jesz
néhány szar helikopter út? És tessékmondani némelyik képviselő hogy a faszban tudott milliókért tankolni, pedig csak szolgálati autóba kellett?...megasztán azok a repülők(asszem több, mint száz járat), melyek a kínában(és máshol) vásárolt virusmegállító csodákat hozták, mennyibe fájtak? Naugye...ezekhez(és sok ás szörnyűséghez képest) Szíjjártó helikopterezése csak aprópénz.

Pláne a szénerőmű adás-vételéhez, Pakshoz képest...
ómió
@Eladott Ország: Olyan "értelmes" az "arcod"! Kár, hogy az agy "gyárilag" hiányzik mögüle! De - nyilván - így efftársi!
ómió
@Eladott Ország: Az a majom meg, amit tegnap "prezentáltál", az volt, ugye, az efftársi szavazó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.