A magasabb szintű kormányrendeletbe ütköznek a budapesti szabályok.

Karácsony Gergely bejelentette: Visszavonják a budapesti maszkszabályokat

Szerdán a Fővárosi Önkormányzat visszavonja a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletét – erősítette meg az Indexnek Karácsony Gergely főpolgármester.

A védekezésről szóló, szeptember 15-én módosított önkormányzati rendelet mellett a kormány szeptember 21-én előállt a maga rendeletével, amely irányadónak számít, a jogforrási hierarchia alapján felülírja az alsóbb szintű jogszabályt – magyarázta az Indexnek Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő.

Szóval ettől függetlenül az országos szabály értelmében még kötelező lesz a maszkviselés a főváros több környezetében.

Forrás: Index

Kép: Facebook

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miután a hívek jó része egyik szabályt sem tartja be, halottnak napszemüveg a kormány rendelete! Sőt, megjegyzést tesznek azokra, akik maszkot viselnek! Azt nem írta bele kormányunk a rendeletbe, hogy kivétel a focimeccs!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Miután a hívek jó része egyik szabályt sem tartja be, halottnak napszemüveg a kormány rendelete! Sőt, megjegyzést tesznek azokra, akik maszkot viselnek! Azt nem írta bele kormányunk a rendeletbe, hogy kivétel a focimeccs!
simmering73
Olyat még nem láttam, hogy valaki sállal vagy kendővel takarja el az arcát, olyat viszont állandóan, hogy a maszkból kilóg az orra vagy a torkán hordja.
jesz
...-itt maguknál mindenki hülye?
..-igen, itt mindenki!

(Párbeszéd az Üvegtigris III-ból)
Giovanni Alba
@Shikari: siki te nagyon hülye! Olvass már, az ég szerelmére! A főváros hozott egy rendeletet, erre egy hétre a kormány egy másikat, ami felülírja az alacsonyabb szintűt. Miféle idiótaságról hablatyolsz?
"A védekezésről szóló, szeptember 15-én módosított önkormányzati rendelet mellett a kormány szeptember 21-én előállt a maga rendeletével, amely irányadónak számít, a jogforrási hierarchia alapján felülírja az alsóbb szintű jogszabályt"
Giovanni Alba
@Shikari: A fővárosi önkormányzat nem úgy működik, mint a kisgömböc parlamenti homokozója, meglehet, ők bejárják a hivatalos utat egy rendelet megváltoztatásánál. Ez nem az, hogy a főni rábólint szombaton, beadják hétfőn, és kedden már szavaznak.
"Számos kritikát kapott a hétfőn benyújtott és kedden elfogadott törvényjavaslat. Kiderült: a háziorvosokra vonatkozó szabályozást is elfogad majd a kormány."
“A szerdai Fővárosi Közgyűlésen vissza fogjuk vonni a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletet, mert az kormányrendeletbe ütközik, amely magasabb szintű jogszabálynak számít"
A kérdésem az, mikor egyeztetett a kormány az érintettekkel? Nem kellene-e egy rendelet megalkotása előtt felmérni a környezetet, megnézni, kinek a tyúkszemére taposnak ezzel, milyen rendeletekkel, jogszabályokkal ütközik?
Tudom, a válasz az lesz, hogy a kormány dönt, mindenki haptákba vágja magát, és csak azt kérdezi, milyen színűre.
Giovanni Alba
@Shikari: Nem hülyeség a hivatalos eljárásrendet betartani. Mondjuk haa kormányban lenne egy szikrányi együttműködési hajlandóság (nincs), akkor minimum értesítem az érdekelteket, figyelem, jogszabályváltozás, készüljetek fel. Egy normális helyen a kormány nem a mindenhatóság, Rendelet előkészítése, hatásvizsgálat, érintettek értesítése. Nem péntek este hirdetem ki, hogy hétfő reggeltől hatályba lép. Legalább ennyit tudhatnál, ha már beleszóltál.
Giovanni Alba
@Shikari: Nehéz felfogni, hogy amennyiben a kormányrendelet magasabb követelményeket támaszt (ez van a jelen esetben) akkor a fővárosi önkormányzat megtárgyalja mi a teendő, majd ezek után vagy visszavonja a saját rendeletét(ez van most), vagy módosítja azt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.