Otthonában lábadozik az idős nő.

Óriási hazai siker: Hazamehetett az első koronavírusos beteg, akit magyar gyártású gyógyszerrel kezeltek

Elhagyhatta a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján létrehozott járványkórházat az a 75 éves női COVID-19 beteg, akinek elsőként adták be a magyar gyártású remdesivir készítményt az intézményben.

A cukorbetegséggel küzdő páciens október 14-én súlyos állapotban, romló köhögése, nehézlégzése és tüdőgyulladása miatt került az egyetem klinikájára, ahol még aznap megkapta a Richter Gedeon Nyrt. által gyártott, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szert. A betegnél úgynevezett kombinált terápiát alkalmaztak, vagyis a remdesivir mellett szteroidot, trombózis megelőzést és vitaminokat kapott, valamint nagy áramlású oxigénterápiában részesült. A kezelés hatására állapota jelentősen javult, így október 25-én kiengedték az osztályról, otthonában lábadozik.

Forrás: Semmelweis

Kép: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez az a "gyógyszer", amiről egyszer már egy 30e- fős felmérésben kijött, hogy szart sem ér, de a fidesznek kell valami "magyar csoda", mintha csinálnának valamit...? :) A Richter a napokban nyilatkozta, hogy a gyártás ellenére semmit nem ér. Ne várja senki a csodát!

Akkor miért gyártják...gondolom, mert Orbán retteg és tudósokat, cégeket kényszerit arra, hogy manupulativ közmêdiát játszanak felesleges milliárdokból.

A látszatra többet költ ez a patkány, minthogy érdemi segítséget adjon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
az hogy valaki túléli vagy nem pusztán az immunrendszerétől függ...változatlanul nem létezik semmilyen gyógyszer a vírusok ellen...az összes ilyen "csoda" a melléktüneteket kezeli, maga a vírus nem "hal el" tőle...
SystemError
@division: Nincsenek csodák, igazából tavasszal ér el minden gyógyszer abba a tesztelési fázisba, aminek a végén már zöld lámpát kaphat. Én úgy tudom, hogy összesen kb. 5-7 vakcina tesztelése van abban a fázisban, ami már tudományosan is elfogadott. Azért mégis csak egy olyan készítményről beszélünk, amit a fél világ meg fog kapni.. Gondolom majd azt is "Magyarországon először"-el akarják a köztévén..:) A lényeg, hogy legyen már és ezt viszont nyilván ingyen kell, hogy állja a TB. Ennek járványügyi, közegészségügyi, gazdasági , munkahelyvédelmi, stb minden vonatkozásban jól felfogott önérdek kell, hogy legyen.
SystemError
@Peller Anikó: Már régen belement abba a zsákutcába Viktor, hogy a hülyékre koncentrált vagy már csak ezek maradtak, mindegy is. A szitu a lényeg, amibe rakta magát a mára csak szélsőségesen hülyékre tudatosan leszűkített választóbázisával. A hülyékhez is kell néha beszélni és ezt ilyenkor másik 7,5 millió ember is meghallgatja és ez egyre fájdalmasabb itt mindenkinek. Mivel egyre élesebb a kontraszt a fidess választóbázis és az átlag magyarok között, ezért már tényleg olyan dolgokban kell hazudniuk, amit mindenki tud Budapesten, hogy nemigaz és hogy hazudi a patkány. Persze azon leszakadt települések, ahová csak pl Gulyás Gergely nyilatkozat jut el, hogy "Értük tüntettek az SZFE diákok" még hihet sokáig az utópiákban, de közben 7 millió embernek már egyre jobban viszket a tenyere, amikor pl Gulyás Gergely a tahókhoz beszél... Lesz még sok ilyen szitu,mert a senkiháziaknak mindig közönséges hazudozós vergődés a vége! :)
division
@SystemError: Igazából kettő van ami nagyon ígéretes, bátyám mondta.
SystemError
@division: Na, abból meg tipikusan egy sem lesz a végére Hát akkor ennyi volt, "thanks for all the fish"!:)
division
@SystemError: Lesz abból, meglátod. Természetesen a kutatások attól még folynak más vakcinákkal kapcsolatban is, de kettő az, ami a legtöbb szakember véleménye szerint bevethető lesz. Nem egy, kettő:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.