Otthonában lábadozik az idős nő.

Óriási hazai siker: Hazamehetett az első koronavírusos beteg, akit magyar gyártású gyógyszerrel kezeltek

Elhagyhatta a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján létrehozott járványkórházat az a 75 éves női COVID-19 beteg, akinek elsőként adták be a magyar gyártású remdesivir készítményt az intézményben.

A cukorbetegséggel küzdő páciens október 14-én súlyos állapotban, romló köhögése, nehézlégzése és tüdőgyulladása miatt került az egyetem klinikájára, ahol még aznap megkapta a Richter Gedeon Nyrt. által gyártott, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szert. A betegnél úgynevezett kombinált terápiát alkalmaztak, vagyis a remdesivir mellett szteroidot, trombózis megelőzést és vitaminokat kapott, valamint nagy áramlású oxigénterápiában részesült. A kezelés hatására állapota jelentősen javult, így október 25-én kiengedték az osztályról, otthonában lábadozik.

Forrás: Semmelweis

Kép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Ez az a "gyógyszer", amiről egyszer már egy 30e- fős felmérésben kijött, hogy szart sem ér, de a fidesznek kell valami "magyar csoda", mintha csinálnának valamit...? :) A Richter a napokban nyilatkozta, hogy a gyártás ellenére semmit nem ér. Ne várja senki a csodát!

Akkor miért gyártják...gondolom, mert Orbán retteg és tudósokat, cégeket kényszerit arra, hogy manupulativ közmêdiát játszanak felesleges milliárdokból.

A látszatra többet költ ez a patkány, minthogy érdemi segítséget adjon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
SystemError
@division: Nincsenek csodák, igazából tavasszal ér el minden gyógyszer abba a tesztelési fázisba, aminek a végén már zöld lámpát kaphat. Én úgy tudom, hogy összesen kb. 5-7 vakcina tesztelése van abban a fázisban, ami már tudományosan is elfogadott. Azért mégis csak egy olyan készítményről beszélünk, amit a fél világ meg fog kapni.. Gondolom majd azt is "Magyarországon először"-el akarják a köztévén..:) A lényeg, hogy legyen már és ezt viszont nyilván ingyen kell, hogy állja a TB. Ennek járványügyi, közegészségügyi, gazdasági , munkahelyvédelmi, stb minden vonatkozásban jól felfogott önérdek kell, hogy legyen.
SystemError
@Peller Anikó: Már régen belement abba a zsákutcába Viktor, hogy a hülyékre koncentrált vagy már csak ezek maradtak, mindegy is. A szitu a lényeg, amibe rakta magát a mára csak szélsőségesen hülyékre tudatosan leszűkített választóbázisával. A hülyékhez is kell néha beszélni és ezt ilyenkor másik 7,5 millió ember is meghallgatja és ez egyre fájdalmasabb itt mindenkinek. Mivel egyre élesebb a kontraszt a fidess választóbázis és az átlag magyarok között, ezért már tényleg olyan dolgokban kell hazudniuk, amit mindenki tud Budapesten, hogy nemigaz és hogy hazudi a patkány. Persze azon leszakadt települések, ahová csak pl Gulyás Gergely nyilatkozat jut el, hogy "Értük tüntettek az SZFE diákok" még hihet sokáig az utópiákban, de közben 7 millió embernek már egyre jobban viszket a tenyere, amikor pl Gulyás Gergely a tahókhoz beszél... Lesz még sok ilyen szitu,mert a senkiháziaknak mindig közönséges hazudozós vergődés a vége! :)
division
@SystemError: Igazából kettő van ami nagyon ígéretes, bátyám mondta.
SystemError
@division: Na, abból meg tipikusan egy sem lesz a végére Hát akkor ennyi volt, "thanks for all the fish"!:)
division
@SystemError: Lesz abból, meglátod. Természetesen a kutatások attól még folynak más vakcinákkal kapcsolatban is, de kettő az, ami a legtöbb szakember véleménye szerint bevethető lesz. Nem egy, kettő:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.