Nonszensznek nevezte a kijevi magyar nagykövetet hétfői bekéretését az ukrán külügyminisztériumba a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó szerint nonszensz, hogy az ukránok bekérették a magyar nagykövetet

Szijjártó Péter a közmédiának azt mondta,

"nem túl barátságos hangnemben és nem a barátkozás szándékával" kérették be az ukránok Íjgyártó Istvánt.

Azt kérték számon, miért buzdították a magyarokat választási részvételre, miért buzdították őket arra, hogy támogassák a magyar jelölteket – tette hozzá.

Az ukrán külügyminisztérium vasárnap este közleményében vádolta meg a magyar diplomáciát azzal, hogy közvetlenül beavatkozik az ukrán helyhatósági választásba, és emiatt "kemény reakciót" helyezett kilátásba.

A tárca arra reagált, hogy Szijjártó Péter vasárnap közösségi oldalán bíztatta a kárpátaljai magyarokat arra, hogy szavazzanak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség politikusaira és Babják Zoltán beregszászi polgármester-jelöltre.

Ha Ukrajna komolyan gondolja, hogy az Európai Unióval szorosabb együttműködésre törekszik és az európai integráció útjára kíván lépni, "akkor az ilyen bekéretéseket végre el kellene felejteniük"

- közölte a miniszter.

Szijjártó Péter a vasárnapi választási eredményeket kommentálva azt mondta: gratulál a KMKSZ-nek és a kárpátaljai magyaroknak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a KMKSZ erős frakcióval lesz jelen a kárpátaljai megyei tanácsban, így a magyarok véleménye megkerülhetetlen lesz a következő időszakban is Kárpátalja tekintetében.

A magyar kormány elkötelezett a mellett, hogy segítse, támogassa a kárpátaljai magyarokat. Készen áll az együttműködés folytatására a KMKSZ-szel. Folytatja a kárpátaljai gazdaságfejlesztési programot és a kárpátaljai intézmények támogatását – tette hozzá.

Óriási örömnek nevezte, hogy Beregszászban meg tudta védeni polgármesteri posztját Babják Zoltán, aki "eddig is kiválóan teljesített". Hozzátette: Beregszász és környékének fejlesztése tekintetében is kész a magyar kormány a további együttműködésre.

A miniszter gratulált valamennyi magyar jelöltnek, aki megnyerte a polgármester-választást.

Több településnek lesz magyar vezetője, elöljárója – hangsúlyozta.

Szijjártó Péter köszönetet mondott a kárpátaljai magyaroknak, akik az országos átlagnál nagyobb arányban vettek részt a voksoláson.

Ezzel világossá tették, hogy magyarokról a magyarok nélkül nem lehet dönteni az elkövetkező időszakban sem. A magyar kormány készen áll arra, hogy Ukrajna kormányával szorosabbra fűzze az együttműködést, hogy Kárpátalja közös sikertörténet legyen – mondta.

A külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy a másik oldalról is "lesz nyitottság erre".

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nocsak Peti, valaki másnak is volt pofája betévedni a te játszóteredre és elvenni a játékodat?
Honnan vehette a bátorságot ahhoz, hogy ellopja a te ötleted? Ez a berendelési [email protected]ág már a Szijjártó-effektus néven vonult be a nemzetközi politika világába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ki a fax ez a fut-szaros?Kérdezte valaki?Helikopterezzen a halál faxára,ott legalább még lehet valaki!
nezelodo
Azért vastag a képén a bőr, hogy felemlegeti az ukrán uniós törekvéseinek lehetőségét, amikor a NATO előcsatlakozásukat is megvétózták a Putyin kívánsága szerint!
namihami
Nocsak Peti, valaki másnak is volt pofája betévedni a te játszóteredre és elvenni a játékodat?
Honnan vehette a bátorságot ahhoz, hogy ellopja a te ötleted? Ez a berendelési [email protected]ág már a Szijjártó-effektus néven vonult be a nemzetközi politika világába.
yazo64
Előbb utóbb elpattan az a kidudorodó ér a halántékodon...
Peller Anikó
"Ezzel világossá tették, hogy magyarokról a magyarok nélkül nem lehet dönteni."

Dehogynem, ezt teszitek nap mint nap. Csak náluk még választások vannak, nálunk meg szavazás amit ráadásul el is csaltok. Ezerféle módon.
rokker33
Büdös patkány Péter, hogy jössz ahhoz hogy bárkit számon kérj?? Már nem az első ,hogy megvagy sértődve egy másik ország szankciója miatt! Nem véletlenül döntöttek úgy a csalás elkerülése érdekében meg kell hozni ilyen döntéseket is!
Nessy
@namihami: Drága külügyérünknek ez napi szórakozás, hogy bekéreti és a szőnyeg szélére állítja a nagyköveteket! Reklamáló leveleket írkál mindenkinek, akinek egy rossz szava van Orbánra, vagy a fejükre olvassa a disznóságaikat. Már csak a hadüzenet hiányzik a repertoárjából!
Szeparepa2
A nonszensz az, te értelmi fogyatékos retardált anyabaszó náci hazaáruló, hogy létezel, hogy a kurva anyád kiszart a seggény bazdmeg...
Csizmás Kond
Durrogtok petire és amikor a vén görény kupec buzdít a saját hazátok elárulására akkor tapsoltok neki...nagyon gané magyarok vagytok az biztos.
karma1
Ilyen az, amikor a fagyi visszanyal! Megis, mit gondoltal gunarnyaku, meddig lehet belekotoraszni egy masik orszag belugyeibe buntetlenul? Hat nem fognak ezzel az ijgyartoval (bakker , ez mind rokon?) kesztyus kezzel targyalni - miert is gondoltak volna, hogy igy lesz?
Qqberci
Szíjrágó, azt hitted, hogy csak te pattoghatsz, mint kecskeszar a deszkán?...
solidedge
Szíjjártót tehetsége szerint egy általános iskolai gombfoci csapat tartalékosának sem venném be.
simmering73
Csak neked szabad, hülyegyerek? Az nem nonszensz?
Gazella
Kakadu... vissza nyalt a kedvenc játékod :D Kis pötty vagy a külföldi diplotamák szemében!!
nezelodo
Miniszter úr, ennyire megviselte a bekéretés? Ne aggódjon, amikor be tetszett kéretni fél Európa országainak a nagykövetét egy-egy dakota kioktatásra, őket azért nem viselte meg ennyire a dolog, max. egy kiadós kiröhögéssel elintézték az ügyet. Ahogy meg a regnáló jenki elnök kihívójáról nyilatkozott, az már-már felér egy beutalóval a grazi klinikára.
Pálinkás Pál
Nos...véleményem szerint az a nonszensz hogy ez a barom nem valamelyik börtönben könyvtáros,maximum...jogállamban már rég azt csinálná!!!
karma1
@Csizmás Kond: De itt vagy te szorostalpu romannak, es cikized Csikszeredarol a magyarorszagi magyarokat... Talan melyen el kene gondolkodnod azon is, hogy hogy verte szet orban a posvanyosi "szabadegyetem" - magyar politikai probapalya - szarkavarasaval az RMDSZ-t es a tisztesseges erdelyi magyarok erdekvedo partjat.
sgl
"Berendelte magához már szarrágó az ukrán nagykövetet és írt egy hazdüzenetet az elnöknek a mi nevünkben?
Ritka nagy pöcs a taréjos, és a röhej: ha hibázik, nem visszavonul, hanem rátesz egy lapáttal.
Ezek a fideszbélférgek soha nem látott ámokfutást rendeznek bel és külföldön egyaránt.
Bemutatják, hogyan lehet megutáltatni a magyart külföldön, és hogyan utálja meg a magyar a magyart belföldön.
Ocsmány gazemberek!"
justhpeter
Szíjjártó is addig osztogatta a sallerokat meg a kokikat, hogy az ukrán kollégája megunta és visszaütött. Most pedig az izgága majom köpköd mindenfelé.
csipetke
A kakadunak meg kéne gondolnia,hogy mikor mit pofázik.Most visszanyalt a fagyi,őt osztották ki. Jogosan...
nezelodo
@karma1: Ott is alkalmazta a dakota az "oszd meg és uralkodj" stratégiáját, de nem biztos, hogy a végkimenetelnek majd örülni fog, mert ott is tudják, hogy "Lakva ismerik meg a hatalomvágyat"!
ómió
Nyilván a kampányolás még posztkommunizmusban is tilos!
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Csizmás Kond
Ja, hogy itt vagyok én "szorostapukent"...mert te úgynevezett magyarként aki átvedlett lapítottorrú, félfekete maorinak, aki még arra is lusta hogy magyar fórumon magyar karaktereket használjon, aki a saját jóléte érdekében képes volt elhagyni szüleit hazáját, te mersz nevezgetni engem ,...na húzz vissza a birkáid mellé.
Amúgy mi a lószart tudsz te egyáltalán az erdélyi magyarokról, az EMDSZ-ről, a posványosról, a szabadegyetemről vagy valamiről amikor még azt sem tudod megállapítani önmagadról hogy magyar vagy-e vagy nem. Azt még meg lehet érteni hogy az elvándoroltnak hiányzik a szülőföld, de az aki elvándorol és onnan ugat vissza, aki elvándorol és megtagadja önmagát az nehogy már ő kezdjen erkölcsöt, emberséget, hazaszeretetet, magyarságtudatot osztogatni annak aki otthon maradt...te is egy ugyanolyan migráncs vagy mint bármelyik aki a mások által megszerzett civilizációban ingyen belehepped...mint az idejövő muszlimok, feketék...csak te még nem vágtad le senki fejét...szóval ne oktass és ne nevezgess ha megkérhetlek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok