2079 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 63 krónikus beteg.

2079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 63 642 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 63 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 45 461 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 35%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti. 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik.

A kormány javaslatára az Országgyűlés hétfőn újabb a járvány elleni védekezést erősítő intézkedésekről döntött, emelkedik a büntetés összege a hatósági házi karantén megszegése esetén és a külföldről hazatérők esetében a határátlépését követően – külön közigazgatási határozat nélkül is – automatikussá válik a hatósági házi karantén elrendelése.

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján, kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Emellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Az Operatív Törzs jelenleg 70 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig fertőtlenítő nagytakarítást az őszi szünet alatt.

A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben

Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
"Soha nem haltak még meg ennyien egy nap alatt koronavírusban Magyarországon"

"Elhunyt 63 többségében idős, krónikus beteg"

Azt hiszem, többségük az alapbetegségében halt meg!

Mivel tavasz óta be van tiltva a boncolás, szeretném tudni, hogy állapítják meg, hogy ténylegesen hányan haltak meg korona-vírusban?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Pálinkás Pál: Folytasd innen: 57 éves nő, vérszegénység, csipőkopás. Én is tudok ám "szemezgetni".
Meg a 80 éves hölgy, aki "prosztatamegnagyobbodásban" szenvedett.
Nessy
@kereső: Egy 50 körüli ismerősöm a fertőzés mellékhatásaként kapott sztrokot, bár soha nem volr hypertoniája. Ja, nővér az istenadta.
Mozgás szervi betegség általában már 40 körül kialakul. A halál oka c. rovat mindent elbír!
kereső
@Nessy: Próbáld meggyőzni Palit, hogy maga a virus "tényleg nem veszélyes"- viszont azok a szövődmények, a keringés-és az immunrendszer összeomlása (túlzott immun reakció) még az egyébként egészségesnél is halált okozhat.Olyan kiszámithatatlan ,hogy kinél milyen szövődmény lép fel, milyen választ ad az illető immunrendszere, hogy szerintem teljesen "véletlen", hogy ki gyógyul meg, ki nem- ki az aki most tünetmentes, de esetleg később jelentkeznek nála a virus okozta szervi problémák. Ismeretlen egyenletek sora áll a kutatók, és az orvostudomány előtt. Most meg ártunk és nem kormányozunk teljesen a lovak közé dobta a gyeplőt. Mert az hogy megemeli a maszk nélkül vásárlők büntetési tételét, semmit nem fog érni- amig az állam nem korlátozza a társadalmi érintkezést.- lásd focimeccsek.
Itt egy cikk , mi is történt a hétvégén a nyirségi végeken:magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/minden-jarvanyugyi-szabalyra-fittyet-hanytak-a-debrecen-nyiregyhazi-vendegjatekan-134350
Pálinkás Pál
@kereső: értem...tehát szerinted vérszegénységtől nem lehet meghalni...akkor ugorj gyorsan neki...arról nem beszélve ,hogy ilyet találj, nagyítóval kell keresgélned...én bátran bárhová rábökhetek a listában...főleg hogy a banya is elmondta,mindegy mibe hal meg valaki,ha valaha fertőzött volt, annak fogják venni...nem idézem pontosan ,de valahogy így hangzott" ha valaki halálos beteg,...pl rák...szívelégtelenség...és meghal akkor a coividosok közé fogjuk számolni" elgondolkodtam rajta milyen életetek lehet...amikor világosan megmondják hogy ha valaha fertőzött voltál akkor az leszel a halott listán.. és akkor azt állítjátok hogy a covidtól haltak meg, amikor a lista tele van daganatosokkal, sziv elégtelenségben szenvedőkkel!!! egyáltalán,ki mertek még mozdulni valahová???
de csak neked ideteszem az utolsó nyolcat...
1535 Férfi 82 magasvérnyomás betegség, visszértágulat, szívizomelhalás
1534 Nő 90 magasvérnyomás betegség, cukorbetegség, asztma
1533 Nő 81 húgyhólyagtumor
1532 Nő 90 magasvérnyomás betegség, végbél daganat krónikus veseelégtelenség
1531 Nő 64 magasvérnyomás betegség, depresszió, májelégtelenség
1530 Férfi 67 magasvérnyomás betegség, érelmeszesedés, infarktus
1529 Férfi 80 szívelégtelenség, prosztata rosszindulatú daganata, veseelégtelenség, demencia, pitvarfibrilláció
1528 Nő 77 tüdőgyulladás, Parkinson-kór, demencia
eztán tudasd velem ,melyiknek lepődnél meg a halálán,ha nem lenne ez a hiszti!!!
kereső
@Pálinkás Pál: Nem vitatkozom Veled tovább. És nem, nem vagyok kiváncsi azokra az egyéni emberi tragédiákra- mert a hozzátartozók a család részére mindenképpen az, hiszen el sem tudnak búcsúzni a szerettüktől, mint normál esetben történik-csak annyit jegyeznék meg immár sokadszorra: a magas vérnyomás ma már karban tarható, kezelhető betegség. Na az ég veled, meg a szkeptikusságoddal is.
Pálinkás Pál
@kereső: nem tudom feltűnt e...hogy olyan szinte nincs is a listán akinek csak magas vérnyomása van..képzeld..én is gondolom hogy neki nem a vérnyomás okozta a vesztét...
1535 Férfi 82 magasvérnyomás betegség, visszértágulat, szívizomelhalás.
és ebből a háromból te azt hozod fel ,ami a legkevésbé veszélyes...gratulálok!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.