Nyomoz a rendőrség az Átlátszó bicskei drónvideója után, ez onnan derült ki a lap számára, hogy egyik munkatársukat tanúként idézte a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság hétfőn. Tiltott adatszerzés a gyanú. A rendőrség arra volt kíváncsi, hogy milyen körülmények között írta meg az Átlátszó újságírója a „Megnéztük közelebbről a Mészáros Lőrinc bicskei rezidenciáján állomásozó harcjárműveket” című cikket, és hogy annak mi volt a hírértéke. Arról is megkérdezték a lap munkatársát, hogy ki készítette a cikkben megjelentetett drónfelvételt, és hogy ki engedélyezte az Átlátszónál a cikk publikálását.

Az Átlátszó újságíróját október 26-án hétfőn tanúként hallgatta meg a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának munkatársa, aki arról tájékoztatta a lap munkatársát, hogy tiltott adatszerzés bűntette miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

A meghallgatáson kiderült, hogy a három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett tiltott adatszerzés bűntette miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen, majd a Mészáros Lőrinc bicskei rezidenciáján állomásozó harcjárművekről szóló cikkről, és az ahhoz készült videófelvételről kérdezték az Átlátszó újságíróját.

A tiltott adatszerzést a Büntető Törvénykönyv szerint az követhet el, aki személyes adat, magántitok, gazdasági titok vagy üzleti titok megismerése céljából más lakását, ingatlanát titokban átkutatja, az ott történteket technikai eszköz alkalmazásával megfigyeli vagy rögzíti, más zárt küldeményét felbontja vagy megszerzi, vagy elektronikus hírközlő hálózaton másnak tárolt vagy továbbított adatot kifürkész.

Tóth Balázs ügyvéd, az Átlátszó jogi igazgatója szerint a drónfelvételükkel kapcsolatban szóba sem jöhet a tiltott adatgyűjtés bűntette, hiszen elkövetési magatartásokként olyan titkos módszereket és eszközöket határoz meg a Btk., amelyeket jogszerű eljárásuk során a bűnüldöző hatóságok is kizárólag bírói vagy az igazságügyért felelős miniszteri engedéllyel alkalmazhatnak: titkos adatszerzés, titkos információgyűjtés.

A májusban megjelent cikkben arról volt szó, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő híradása nyomán egy kamerás drón segítségével próbálták kideríteni, miféle harci járművek állomásoznak Mészáros Lőrinc bicskei birtokán. A drónfelvétel segítségével sikerült azonosítani a Mészároséknál állomásozó egyik páncélost, egy BRDM2-2 típusú kétéltű csapatszállító járművet. A másik harci eszközt a légifelvételen sem lehetett felismerni, mert le volt takarva egy ponyvával.

Forrás: Átlátszó, 24.hu

Címlapkép: Átlátszó/Videó

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ne má!
.
Nem kell ahhoz drón. a letompított WordArt-tal is látható, hogy a nemzet gázszerelője tanyáján milyen célt szolgál egy harci jármű!
.
Átlátszó felkészül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A közönséges bűnöző csúti cigány strómanja milyen jogon tart harci járművet az ingatlanján. Ennek a két szarházinak mindent lehet, nem elég, hogy szétlopják az országot a qrva életbe! Ezeknek már régen börtönben kellene lenniük, egy normális demokráciában!
Kookas
@Gazella: csak ha harci helikopáter !!
Gazella
@Szeparepa2: látom beragad a billentyűzeted!!!
Gazella
@Qqberci: Dehogynem ! Van akkora udvarom, hogy simán leszállhat helikopáter :D
Gazella
@Szeparepa2: kedves. Elámultam a rengeteg egyforma szövegeden. Kicsit tul sok nekem.
kulabombaafityiszre
@Shikari: október 27., 13:03
Remélem mészaros át idétlenkedik a páncélozott járművével rajtad.
De ,akkor se búsulj,mert a feleséged józsi megkapja a neked járó krumplit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2021. May 7., 21:07
Megyeri Csilla fogyni akar – így néz ki most
Itthon - 2021. May 7., 20:19
Elhunyt Gömöry Pál