Joe Biden demokrata párti jelölt győzelméért drukkol a november 3-i amerikai elnökválasztáson Gyurcsány Ferenc.

Európának, így Magyarországnak is érdeke, hogy Joe Biden legyen az Egyesült Államok következő elnöke

- írta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Hozzátette, a november 3-i elnökválasztás kizárólag az USA állampolgárainak a joga, a döntés következményei azonban az egész világra, így az Európai Unióra, és benne Magyarországra is erősen kihatnak.

Európának az az érdeke, hogy az Egyesült Államok elnöke Európában erős szövetségest lásson, ne pedig gyengíteni való ellenséget – hangsúlyozta a volt kormányfő, hozzáfűzve, Európának az az érdeke, hogy az Egyesült Államok a nemzetközi kapcsolatokban a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést szorgalmazza a szembenállás helyett.

Kiemelte, Európának az az érdeke, hogy a kereskedelmi megállapodások csökkentsék a kereskedelem költségeit, így csökkentsék a fogyasztói árakat, ahelyett, hogy a védővámok révén növelnék azokat. Európának az az érdeke, hogy az egyre kevésbé biztonságos világunkban az USA a világtörténelem legsikeresebb katonai szövetsége, a NATO és a szolidaritás megerősítése, ne pedig gyengítése ellen dolgozzon – közölte.

Gyurcsány Ferenc szerint Európának az is érdeke, hogy az Egyesült Államok elnöke és kormánya a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság szellemében gyakorolja vezető szerepét a világban, ahelyett, hogy diktátorokat, autokratákat ölelne keblére és adna számukra nemzetközi legitimációt.

Ami Európa érdeke, az Magyarország érdeke is, éppen ezért a Demokratikus Koalíció annak drukkol, hogy Joe Biden legyen az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke

- zárta közleményét a DK vezetője.

Az Amerikai Egyesült Államok polgárai november 3-án járulnak a szavazóhelyiségekbe, hogy 59. alkalommal megválasszák az...

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. október 27., kedd

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Joe Biden, akibe egy hete páros lábbal rongyolt bele a magyar diplomácia pufidzsekis állócsillaga, a Twitteren arról írt, hogy 64 éve a szabadságszerető magyarok fellázadtak a kommunista uralom ellen, az ő szellemük inspirálta később a prágai tavaszt, a lengyel Szolidaritás mozgalmat és a berlini fal lebontását. „Elnökként mindig ki fogok állni a szabadság és a demokrácia védelméért itthon és világszerte” – írta Biden. Valamiért a pártállami média nem hordozta körbe a hírt, Szijjártó méltán népszerű közösségi oldalán sem találtam erről semmit. Nem csodálkozom. Viszont ez is pontosan megmutatja, hogy miért kurvanagy hazugság az, hogy aki a magyar kormányt támadja, az lenézi és megveti a magyar népet. Továbbá attól, hogy a magyar kormány a legvállalhatatlanabb rezsimek legvállalhatatlanabb vezetőihez dörgölőzik, és a legsötétebb autokráciákkal és féldiktatúrákkal egy klubban nyomul, a magyar nép egésze biztosan nem helyesli ezt az utat. Már nem sokat kell aludni, ameddig kiderül, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke, de azért úgy belegondoltam: ki képes egy olyan emberre szavazni, aki egyéb, felsorolhatatlanul számos sötét megnyilvánulása mellett, államelnöki minőségében görénynek nevezi tetszőleges embertársát? Hagyjuk ki ebből a politikát. Ez egy normális, államférfiútól elvárt viselkedés? Gondolom, ezért is imádják a felcsúti kultúrkörökben, de nekem azért hadd forduljon ki a gyomrom tőle."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@csipetke: Kösz.! Persze kb. tudom mindazt, amit irsz, de időnként nekem is "jólesik" őt piszkálni... bár igaz az is, hogy rajta talán csak egy golyó fogna:)))))
szegfue
@kokopelli: Naaaa, ebben tényleg igazad van! Amig lószar van, addig veréb is...
kereső
@szegfue: Azt mondjátok, új halfarkunk van? Nekem azért nem tűnt fel- mert "ugorgyunk" !
szegfue
@kereső: Áááááááá, dehogy! Szerintem még mindig u.az a hülye!:))) Csak tegnap 30x, ma meg 19x válaszolt nekem u.azzal a szöveggel.
jesz
@kokopelli: érveid előtt meghajlok.

(Akkor biztos emlékszel Torgyánra, aki hivatalos úton, mint miniszter járt Salt Lake City-ben. Nos onnan hazatérve, az ott látottaktól még sokkos állapotban elmondta a város GDP-jét...mert elmondták neki, hogy sokszor akkora, mint hazánké. Onnantól kezdve halkabb lett)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.