Egy 68 éves férfi még áprilisban halt meg, de alapbetegségei alapján egyik esetnek sem felel meg, amit feltüntettek a listán, pedig a lánya többször, több helyen jelezte a mulasztást – számolt be kedden a 444.

Április 14-én meghalt egy 68 éves férfi a székesfehérvári kórházban, akiről április 10-én derült ki, hogy igazoltan koronavírus-fertőzött. A kórházi dokumentumok szerint a halálához ez is hozzájárulhatott, a halál közvetlen okaként keringési elégtelenséget állapítottak meg.

Az elhunyt férfi lánya most a 444-nek arról számolt be, hogy édesapjának – aki egyébként egy idősotthon lakója volt, gyakran szorult kórházi kezelésre – rengeteg alapbetegsége volt, a vírus „könnyebbülést hozott számára, enélkül sem élt volna sokáig”.

Miután édesapja meghalt, lánya napokig figyelte, felkerül-e a koronavírusban elhunytak listájára, ami noha anonim, életkor és alapbetegségek alapján konkrét esetek is beazonosíthatóak.

Azonban édesapja adatainak egyik elhunyt sem felelt meg, így levelet írt a Belügyminisztériumnak, csatolva a kórházi zárójelentést, de édesapja ezt követően sem került fel a listára. Ezek után többször próbált a hatóságokkal kapcsolatba lépni, de sehol nem kapott segítséget.

A kórháztól azt az információt kapta, hogy továbbították az adatokat, így nem tudják mi történhetett. A férfi halálának másnapján egyébként jelentettek egy 68 éves elhunytat, de az ő alapbetegségeinél daganatos betegség is szerepel, ez alapján másik személyről van szó, bár lehetséges, hogy az alapbetegséget tüntették fel tévesen.

A 444 emlékeztet, hogy nemrég egy 39 éves tanár majdnem egyhetes késéssel került fel a kormányzati tájékoztató oldalra, miután a halálát követően megjelent egy cikk arról, hogy nem szerepel a statisztikában.

Müller Cecília tisztifőorvos korábban azt mondta: „(...) Magyarországon mindenki, aki elhalálozik, és pozitívnak bizonyult valamikor is koronavírustesztre, azt hozzászámítjuk a halálesetek közé.”

Mindez azért is fontos, mert a kormány szerint a halottak száma alapján lehet leginkább megítélni a járványkezelés sikerességét.

Forrás: 444, 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
" Magyarországon mindenki, aki elhalálozik, és pozitívnak bizonyult valamikor is koronavírustesztre, azt hozzászámítjuk a halálesetek közé.” nos ennek tükrében nézzük azokat a számokat...és a világ jó részén így számolnak...no vajon akkor mennyi lehet a valós covid halál??? aki ügyes megtalálja a neten...persze azon nem lehet ennyit szörnyülködni!!!
Pokróc
Nem hát ,totál 1 értelmű ,tiszta tipikal Magyar .+halt csóró . Miben ? Mit tudni aztat ! Min változtat ? + halt kollegák bakker . Be adta a kulcsot ,Fúbe harapott ,rég alúlról xagolja az ibolyát . Bekrepált . Ez megy ,ez komoly ,azt írnak amit éppen kedvük van nem sok köze van az igazsághoz
:-((((((((((((
Pokróc
Azon múlik konkrétan xerencsétlen ember miben halt + ,valamelyik gyökérnek milyen napja van . Ennyi :-(((((((((((((((((((((((((((((((( Ez így van !
Pokróc
Ezeknek olyan természetes ha valaki exzitál éjjel , mint ha te reggel bemész venni 3 kiflit a pékségbe kakaóval . . Komoly :-((((((((((((
Jozefina
"Müller Cecília tisztifőorvos korábban azt mondta: „(...) Magyarországon mindenki, aki elhalálozik, és pozitívnak bizonyult valamikor is koronavírustesztre, azt hozzászámítjuk a halálesetek közé.”

Mindez azért is fontos, mert a kormány szerint a halottak száma alapján lehet leginkább megítélni a járványkezelés sikerességét."
Hát pontosan ezért próbálkoznak kevesebb halottat feltüntetni, hogy sikeresnek mondhatják a vírus kezelését!!
Pálinkás Pál
@Jozefina: ismét fényesen igazoltad milyen ostoba vagy!!! ha mindent beleszámolnak...akármikor is volt koronás...még a rákban elhunytakat is odateszik az mennyivel csökkenti a covid halottak számát??? nem ártana gondolkodni mielőtt leírsz valamit, esetleg átolvasni,mielőtt elküldöd!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.