A pszichiátriai és a neurológiai klinika is fel van készülve a covidosok fogadására.

Két lépcsőben részben kiürítik és teljes egészében koronavírusos betegek ellátására szervezik át a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáját, illetve a vele egy épületben működő Neurológiai Klinikát. A tervek szerint a két intézmény már a jövő hét elején fogad koronavírusos betegeket.

Covid-kórházzá alakítják át a Semmelweis Egyetem pszichiátriai klinikáját

A két klinika a VIII. kerületben, a Balassa utca 6. szám alatt működik, és a pszichiátriai és a neurológiai klinika is fel van készülve valamelyest covidosok fogadására, hiszen mindkét klinikán láttak el koronás pszichiátriai és neurológiai betegeket eddig is. A változás most az lesz, hogy az épületet covidos, nem pszichiátriai és nem neurológiai betegek fogadására is alkalmassá teszik.

A nem koronás pszichiátriai ellátás a korábbi Rókus kórházba költözik át, amely már Szent Rókus Klinikai Tömb néven a Semmelweis egyetemhez tartozik. A Neurológiai Klinika betegeinek ellátását a jelenlegi helyszínhez közeli Külső Klinikai Tömbbe helyezik át.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(telex.hu)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Nem telik az orbán kormánynak még egy mobil járványkórház felépítésére? Pedig a sok meghalt nyugdíjas nyugdíján -talán készakarva -sprórolva építhetne többet is a felcsúti nem mondom ki, hogy ki.
A kiskunhalasi mobil járványkórház rekordidő, mindössze két és fél hét alatt épült fel - jelentette a kormányfőnek Tóth Tamás vezérőrnagy, akciócsoport-parancsnok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, hozzátéve: jelenleg nincs ennél modernebb ilyen típusú kórház egész Európában.
Nahát akkor hajrá, még egy ennél modernebb ilyen típusú kórház nincs kórház építésére fel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: ne azon lovagolj...inkább azt indokold meg ,miért kellenek külön covid kórházak??? mi a tökömért kell az embereket esetenként messzire hurcolászni??? teljesen mindegy hol nem tudják gyógyítani, mert vírusfertőzésre változatlanul nincs gyógyszer!!!
division
@Pálinkás Pál: Nem fogják, csak amennyiben az adott területen már nem lesz több hely. Mindenki a hozzá legközelebb eső covid kórházba fog kerülni.
Pálinkás Pál
@division: nem válaszoltál a kérdésre...,minek külön covid kórház??? a covidot jelen pillanatban nem lehet gyógyítani,nincs rá gyógyszer...vagy legyőzi az immunrendszer,vagy nem...tehát teljesen felesleges orvosokat,ápolókat elvonni a valós gyógyítómunkából...
division
@Pálinkás Pál: Járvány van, ezért szükség van járványkórházakra, hogy súlyosabb tüneteknél azonnal cselekedni lehessen. Van amikor a lélegeztetőgép menti meg a beteg életét.
Pálinkás Pál
@division: aha..és szerinted azt csak külön járványkórházban lehet üzemeltetni,na ne marháskodj..inkább nézd meg...veoh.com/watch/v142058411PYPKBEDs
Pálinkás Pál
@division: ha megnézted utána beszélünk...hogy is van az hogy cilike a videóban határozottan kijelenti a maszk senkit nem véd meg semmitől...most meg szigorítanak orrba-szájba??szlávik azt mondja "hiába mondom én bárkinek ,hogy nem veszélyesebb mint az influenza"... Merkely simán kijelenti hogy a sima influenzának nagyobb a mortalitása...persze utána ezeknek az embereknek jelenésük volt a puhosnál...azóta nagy maszk fanok,és lassan a pestissel egy kategóriába teszik a covidot...hát nem érdekes???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.