A Szabad Európa Fekete-Győr Andrással készített podcast-interjút, amelyben a Momentum elnöke még azt sem zárta ki, hogy egy nagyarányú ellenzéki választási győzelemnél, ha 2022-ben a Fidesz bedőlne, Orbán Viktor elutazik örökre keletre.

A Momentum a bizonytalan szavazók között a legnépszerűbb ellenzéki párt

 - mondta a lapnak Fekete-Győr András, amit nem tart pusztán praktikus kérdésekre technokrata válaszokat adó formációnak.

A Momentum elnök nem zárja ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”. Fekete-Győr András a Szabad Európának adott podcast-interjújában kijelentette, hogy az ellenzéknek

meglesznek azok az eszközei, melyekkel fideszteleníteni tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot

Nem egyszerű kormányváltásról lesz szó, rendszert, korszakot fogunk váltani – mondta. Erről részleteket csak az előválasztások idején árulna el, egyelőre annyit mondott, ha egyszerű többséggel kerülnek hatalomra, akkor sem fognak malmozni.

Közölte: a legfőbb ügyész ellen „alkotmányellenes tevékenysége” miatt eljárások indulnak, ha pedig Polt Péter mégis bírná ezt a nyomást, létrehozzák párhuzamos intézményként a korrupcióellenes ügyészséget.

Szerinte ilyenkor „ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett”. Átállnak, „de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserében feladott embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni”. Fekete-Győr kijelentette:

köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell

A kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenccel vagy Dobrev Klárával lenne szívesebben egy listán, így válaszolt: „én a személyes frusztrációimat, ellenszenveimet már rég félretettem”. A szövetségi rendszerben vannak olyan pártok, melyeknek több százezer szavazójuk van, és „én tisztelem őket, ezért az általuk tisztelt vezetőket is el kell fogadjam” – mondta a Momentum elnöke.

A közös ellenzéki programról azt mondta, tart a munka.

Forrás: Szabad Európa

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Orbán Viktor elutazik örökre keletre"

Inkább azon gondolkozzatok, hogy hogyan csukjátok le és hogyan tudtok minél több lopott pénzt visszaszerezni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Orbán Viktor elutazik örökre keletre"

Inkább azon gondolkozzatok, hogy hogyan csukjátok le és hogyan tudtok minél több lopott pénzt visszaszerezni!
namihami
Ezt kell mindenáron és MINDEN MÓDON megakadályozni. Akár egy betonfallal.
A Causescunak se engedték a románok, hogy a harácsolt pénzt élvezze. Kiderülhet, hogy kevesebbek lennénk?
A i Istenünk előrelátóbb volt és a 90-95%-át már kimentette. Azt visszaszerezni már nem lehet a basibankjaiból. Legalább a fényt ne ő űzze...
Oposit
Ha el kell menniük, arra már kész forgatókönyvek vannak a jet-ekkel és egyéb repülőgépekkel, amit állami pénzen vetettek a pribékjeikkel. A lopott pénz meg folyamatosan áramlik kifelé a titkos számláikra. Nem fogja ezeket tudni elszámoltatni senki sem, mert mire felocsúdik a nép, addigra már röhögnek egy ismeretlen tengerparton.
kereső
DE csak az itthoni felelősségre vonás, elszámoltatás után. Vagy mégjobb lenne HÁGA. Ha ilyen balfékek vagytok András, az nem lesz jó. Az ellenzéki szavazók döntő többsége következményeket akar- és első sorban orbán felelősségre vonását, az elrablott vagyon visszaszolgáltatását a köznek.Ha nem ez lesz, akkor Ti is hiteltelenné váltok- úgy pedig nem tudtok semmit csinálni- rendszert váltani pláne nem.Az nagy tömeg támogatással megy csak- főleg az alkotmányozás.
kokopelli
@kereső: A külföld kizárásával nem lehet érvelni a részrehajlással,és azzal,hogy a bírók nem ismerik eléggé a
magyar politikai hátteret! Az egészet intézzék el a földiei! Abban is biztos vagyok,hogy a mostani "csókosai" fog-
nak a leghangosabban "énekelni"! A "bűnpadon" nem ő ülne egyedül !
Peller Anikó
"a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán"

Te jó ég, mit képzel ez a krampusz magáról, LMP szindróma. Pár százalékos pártocska akarja ledönteni a fidesz monolitot? Gyerekem te elmebeteg vagy.

Csak a totális, feltétel nélküli összefogás ami esetleg segíthet. Talán. A fidesz ezer féleképpen csal a választással. Akár a fegyveres erőkkel is.

Az némiképpen javuló tendencia ha mint most már ezt mondja: "én a személyes frusztrációimat, ellenszenveimet már rég félretettem"

Csak ez az egyetlen lehetőség, mert jönnek a kamupártok is még, mint ez a Geci Krisztián például, vagy Breki vagy mia rosseb.
Jozefina
Mindenféleképp azon kell az ellenzéknek munkálkodni, hogy valóban csak egy jelölt legyen a fidesz-kdnp-vel szemben. Azonkívül nagyon fontos a miniszterelnök jelölése, aki meggyőződésem szerint legjobb lenne, ha nő lenne. És az sem biztos hogy a politikusok közül kellene kiválasztani. Az elszámoltatás meg a legfontosabb. Ha győzne az ellenzék már másnap el kell kezdeni. Erre van idő felkészülni!!!
Shikari
Jobban tetszene Fegyőr Szibériában emigrálva.
human
Nem vagyok optimista a felől, hogy Orbánt valaha komolyan felelősségre vonnák. Ettől még persze legyen rendszerváltás. Ha a korrupciós pénzeket végre az országra lehet költeni az már magában jó lesz.
ómió
Még álmodozik is a magyargyűlölő?
sgl
@human: ha 1994-ben az ismert székházlopás után elszámoltatják, ma nincs ez a gennyváladék kormányzás semminek nincs következménye, csak politikai elszámoltatások vannak vannak ami nem fer.
2002-ben újabb több fideszgazemberség került nyilvánosságra és megint elcseszte az akkori hatalom.
Köszönjük meg a szociknak hogy ilyne teszetoszák volt, vagy pláne 94-ben Kuncze ilyen balfasz volt, mai pénzen kb 30 0milliárdos lopást nem toroltak meg.
Köszönjük mai ellenzék, hogy ilyen kretének voltatok, szabadon hagytatok ez rohadék gazembert ámokfutni!
sgl
@sgl: MO történelmében nem volt ilyen nemzetellens gazember kormány, élén egy cezaro és kleptomániás gazemeberrel.
Tessék mondani, meddig tehetik? Mikor áll a lábára az ellenzék?
Mikor hagyja abban az ellenzéki politikus csürhe a szarsímogatást??
Az, hogy a fideszmaffia így garázdálkodhat és hülyének nézheti a magyar népet az nagyban köszönhető az impotens, debil ostoba, tesze-tosza székéért és asztaláért remegő ellenzéki prolitikusoknak.
Nyírfa
András, ha nagyot bukik a fidesz? A ha mióta kiindulópont? Te tényleg politikus akarsz lenni, vagy Orbánhoz hasonlóan megélhetési karrierista?
kereső
@kokopelli: Amit orbán az ország-és lakói ellen elkövetett, és elkövet-a lopáson kivül- az emberiség elleni bűntett, el nem évól, és a hágai biróság előtt a helye.( gondolj csak egyetlen dologra- az egészségügyben történtekre, és jelenlegi történésekre.)
Aki Én
@ómió: Úgy érted orbán már álmodozik a keleti útjáról? Lehet.
ómió
@Aki Én: Hát, efftársi "értelmi képességeid" vetekszenek az éticsigáéval! Csak ezt még a csigafalók is kiköpnék!
human
@sgl: Az mszp-nek valóban nagy szerepe volt abban, hogy Orbán már a 2010-es választások előtt jóval hozzáláthatott építeni a Nemzeti Együttlopás Rendszerét. Eszükbe sem jutott soha az mszp korrupt tagjainak, hogy esetleg Orbán felrúghatja az addig működő alkukat és mindent a fidesznek akar majd. Pontosan ezért az mszp megérdemelné, hogy örökre eltűnjön a politikából.
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.