A lengyel alkotmánybíróság október 22-én alaptörvény-ellenesnek találta a gyógyíthatatlan beteg magzatok művi vetélését lehetővé tevő törvényt.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Csak rügy ez a téma, sajnos politikai színezete van az egésznek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Nagyon helyes!! Ebbe az abortusz mizériába belebukik a lengyel kormány!!!
FLETÓ
Csak rügy ez a téma, sajnos politikai színezete van az egésznek!
voltmárjobbis
"Abortuszellenes nyilatkozatot írt alá Magyarország, díszes társaságba került"
Brazília, Egyiptom, Indonézia és Uganda mellett van Magyarország is, de a további aláírók között van Fehéroroszország, Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán és Líbia is. Európából Magyarországon és Fehéroroszországon kívül Lengyelország írta még alá a nyilatkozatot, ahol a helyi alkotmánybíróság épp csütörtökön mondta ki azt is, hogy beteg magzatot is tilos elvetetni.
Nem vagyunk messze Lengyelországtól!
Málna
@voltmárjobbis: Nagyon messze vagyunk tőle. Nálunk nemhogy a beteg, de az egészséges magzatot is gond nélkül el lehet vetetni. Ennél messzebb nem is lehetnénk...
voltmárjobbis
@Málna: ma 21:28 Haha! Tudsz olvasni? Akkor miért?:
Abortuszellenes nyilatkozatot írt alá Magyarország, díszes társaságba került. Ez milyen messze?!
Málna
@voltmárjobbis: Minden normális ember elítéli az abortuszt. Ez egy szükséges rossz. Mi változott az aláírással? Ha nálunk legális az abortusz, Lengyelországban pedig nem, akkor ez a két álláspont közel vagy messze van egymástól?
voltmárjobbis
@Málna: 1:"Minden normális ember elítéli az abortuszt" ez nem igaz, főleg úgy, hogy a beteg magzatot sem elvetetni, lsd Lengyelország
2. "Mi változott az aláírással? " -Miért írták alá, inkább ez a kérdés.
voltmárjobbis
@Málna: Tán orbánék csőrét b@ssza, hogy az elmúlt három évben közel 56 ezer magyar gyerek született külföldön. A KSH adatai szerint itthon 274,6 ezer gyerek született 2016-2018 között, vagyis minden hatodik magyar gyerek már külföldön jön világra.
De ezt orbánék maguknak köszönhetik.
Namely
@voltmárjobbis: " Tán orbánék csőrét b@ssza, hogy az elmúlt három évben közel 56 ezer magyar gyerek született külföldön."
Miért kellene, hogy érdekelje? A szüleik rengeteg pénzt küldenek haza, + nem neki kell az ovit/iskolát/stb biztosítani. Neki valóban az lenne az érdeke, hogy a szülők hazajöjjenek, de csak akkor, ha itt van bőven értelemes munka.
"A KSH adatai szerint itthon 274,6 ezer gyerek született 2016-2018 között, vagyis minden hatodik magyar gyerek már külföldön jön világra."
Ezt hívják úgy, hogy globalizáció. Nem tudtad, hogy már nincs Vasfüggöny?
"De ezt orbánék maguknak köszönhetik."
Nem, ezt a munkaerő Európai Unióban történő szabad áramlásának köszönhetjük. A nagyobb államoknak (UK, Németország, stb) 7 évig nem kellett megnyitni a munkaerőpiacukat a 2004-es csatlakozók előtt: 2004+7=2011.
De hazudhatod nyugodtan tovább, hogy "mindenorbánhibájamégajégesőis".

A tüntetéshez: egyesek annyira ráérnek.
lusta
Egy kis apróság. A lengyeleknél tömewges a tüntetés. Pédául Wrocław lakosságának 10%-a töntet, blokkolja az utakat. Például egy 40 ezeres kisvárosban is naponta 300-500 fő tiltakozik. Ez annyi,mint a Sándor Máriát Budapesten támogató tiltakozók száma. Na itt a nagy különbség.
voltmárjobbis
@Namely: "" Tán orbánék csőrét b@ssza, hogy az elmúlt három évben közel 56 ezer magyar gyerek született külföldön."
Miért kellene, hogy érdekelje?"
Tán azért érdekli, hogy azt sem tudja már orbán milyen kedvezményeket adjon a csokkal, csak itthon szülessenek gyerekek.
voltmárjobbis
@Namely: "A szüleik rengeteg pénzt küldenek haza" kiknek a szülei?
voltmárjobbis
@Namely: ""A KSH adatai szerint itthon 274,6 ezer gyerek született 2016-2018 között, vagyis minden hatodik magyar gyerek már külföldön jön világra."
Ezt hívják úgy, hogy globalizáció."
Haha! Ezt magyarországi viszonylatban úgy hívják, hogy kivándorlás az orbáni politika miatt.
voltmárjobbis
@Namely: "Nem tudtad, hogy már nincs Vasfüggöny? " Na pont ezért tudta elhagyni sok százezer magyar Mo.-t, hogy Mo.-tól nyugatra költözve jólétben, demokráciában élhessen.
voltmárjobbis
@Namely: "De ezt orbánék maguknak köszönhetik."
Nem, ezt a munkaerő Európai Unióban történő szabad áramlásának köszönhetjük"
Persze, csak miért áramlik annyi magyar munkaerő nyugatra? Nem tudod? Hát megmondom: a jobb megélhetésért, a több pénzért és megbecsülésért.
voltmárjobbis
@Namely: "A tüntetéshez: egyesek annyira ráérnek"
Mint 2006-ban Gyurcsány ellen a fidesz és a kopaszok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.