A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 486 ezer, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékos volt – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A foglalkoztatottak száma 35,5 ezerrel – 0,8 százalékkal –, a ráta 0,1 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt.

A harmadik negyedévben 35 ezerrel dolgoztak kevesebben mint egy évvel ezelőtt
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma lényegében nem változott, a magukat közfoglalkoztatottaknak vallóké 16 ezerrel, a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjaié pedig 21 ezerrel csökkent.

Szeptemberben a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 482 ezer volt, ami az előző havihoz képest 32 ezerrel, tavaly szeptemberhez képest 24 ezerrel kevesebb.

A 15-64 éves korosztály aktivitási rátája 0,7 százalékponttal 73,5 százalékosra nőtt, a munkaerőpiacon jelen lévő gazdaságilag aktív népesség létszáma 6 ezerrel emelkedett, az inaktívak száma 55 ezerrel, 1 millió 665 ezerre csökkent egy év alatt, a korcsoport lélekszámának 49 ezres csökkenése miatt.

A 15-64 éves férfiak foglalkoztatási rátája 77,6 százalékos volt, 0,2 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál, a nők foglalkoztatási rátája 0,3 százalékponttal, 62,8 százalékra mérséklődött.

A 15-24 éves fiatalok körében a foglalkoztatási ráta 1,1 százalékponttal, 28,1 százalékra mérséklődött. A legjobb munkavállalási korú 25-54 évesek foglalkoztatási rátája 1,2 százalékponttal, 83,2 százalékra csökkent. Az 55-64 éves idősebbek foglalkoztatási rátája – részben demográfiai okból – 3,4 százalékponttal, 60,3 százalékra emelkedett.

A 20-64 éves korcsoportban, amelyre az Európai Unió 2020-ra 75 százalékos célértéket tűzött ki az Európa 2020 stratégiában, a foglalkoztatási ráta az egy évvel korábbival azonos, 75,5 százalékos volt, a férfiaknál 83,6 százalékos, a nőknél 67,4 százalékos.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Hogy mondta ez a hazug disznó Viktor?? Amennyi munkahely bezár,annyit fogunk létesíteni??Ehhez képest több lett a munka nélküli, mint tavaly és kíváncsi vagyok hogy január 1 től a hitelekkel milesz?? Majd akkor fognak rádöbbent mikor háromszoros kamatot THM et meg késedelmi lófaszt fognak fizetni akkor fog megindulni a kilakoltatási biznisz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Clavigo: Ha tükörbe néztél, fajgyökér, a szerzett infót magadnak "addresszáld"!
kereső
@ómió: Te hülye náci. Talán ha a tényeket néznéd, és nem a hazug statisztikát, ami a kormányod külön kérésére készül- talán még hinnék is neked. De igy?? Hol élsz te mond? Te alvégről szalajtott bugris kis fasiszta?Én hazdok- te kretén? Te/ti hazudtok még álmotokban is. Már ki se kell nyitni a szátokat. Na dugulj el.Egyebet se tudsz, mint magyartalanul bolsizni, meg hazudni. Hol tanultad?
ómió
@kereső: Véreselméjű tetü bolsiságodnál a valóság mindig kiveri a biztit? Vagy nálad csak az a statisztika, amit te meg a bolsi tetübandád hazudik? A KSH már smafu? Böszme vezéred maga "konstatálta", hogy hazudtok "reggel, éjjel meg este"! Netán az efftársi "pártdírektíva" szerint már ezt is a másikra kell hazudnotok, szarkupac?! Ehhez, buger idióta bolsija, korábban hallgasd az Athina Híradótokat!
kereső
@ómió: Na kis nácija a propinak, valami újabbat? Még nem jött le a direktiva az állampárttól. Uncsi vagy már a náculjunk szöveggel.
ómió
@kereső: Már megint a tetves bolsiságod idehazudásán "munkálkodsz", bolsiék fajkreténje!? És a mai Internacionálé-éneklés megvolt már? Az efftársi hazudozásotokról meg kusikálsz? Hű, de "beosztod"!
kokopelli
@kereső: ...miért is vitatkzol egy olyan aggokházában unatkozó ß@rossal,akinek az ápolók hónapokkal ezelőtt
adtak egy "zetlit",és elfelejtkeztek róla? (lásd az állandóan visszatérő összefüggéstelen max. 10 szót) (;-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.