Vizsgálatot kezdett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nutriversum Kft. ellen, mivel az étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozás hirdetései feltehetően jogsértőek – közölte a GVH.

Vizsgálatot indítottak dr. Gődény videói miatt
Fotó: Youtube

A versenyhivatal nemrég indult vizsgálatában azt valószínűsíti, hogy a Nutriversum Kft. a YouTube-csatornáján elérhető, dr. Gődény György gyógyszerész szereplésével készült két koronavírussal kapcsolatos videójában, valamint egy 16 részes, „Az internet legnagyobb hülyeségei a táplálékkiegészítőkről” elnevezésű videósorozatában

olyan állításokat alkalmazott, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak.

Az európai közösségi szabályozás értelmében ugyanis élelmiszerekkel kapcsolatban nem engedhető meg olyan egészségre vonatkozó állítás, amely orvos, egészségügyi szakember, vagy – bizonyos kivételekkel – egészségügyi szervezet ajánlásaira hivatkozik. Az ilyen reklámüzenetek tartalmuk valóságától függetlenül jogsértőnek minősülnek.

Az uniós szabályozás sem engedi meg, hogy élelmiszerek ajánlásai orvosokra, egészségügyi szakemberekre, vagy akár egészségügyi szervezetekre hivatkozzanak. Az ilyen reklámüzenetek a tartalmuk valóságától függetlenül jogsértőek – tették hozzá. Az eljárás időtartama három hónap, de indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

(GVH)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Egy fasz, de hülyének lenni is szabad vagy, ha nem, akkor tiltsák be vele együtt a fideszt is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Pálinkás Pál: Bocs, nem értjük egymást és ismételgetni nem szeretném magamat. Továbbra sem értem, hogy "mit állítasz" a kételkedésen és a misztikus sejtetések mögött és ebből mi a tanulság az átlag polgár számára... Holnap mit csináljon másképpen..Részemről ezt itt nem is tudom tovább ragozni. Amúgy van pár orvos a családban. Majd ezt a semmi értelme semminek dolgot átrágom velük, miközben a Görényt nézzük a tv-ben. Mint mondtam szíved joga abban "hinni" amiben szeretnél, de ettől a külvilágban előállt egy szituáció, ami persze tele van öngerjesztő körökkel, mint minden más, ami tömegpszichózissal jár a jellegénél fogva, de ezért nem kell vírusvallási alapon szektásodni. Ez az ember másban is egy szélhámos amúgy, de gondolom az sem úgy van...
Pálinkás Pál
@SystemError: hogy miben mit csinál az cseppet sem érdekel...nos akkor megfogalmazom neked ...van egy járvány...amit most valami oknál fogva kikiáltottak világellenségnek... holott veszélyessége messze nem olyan nagy,mint ahogy beállítják...nos...a politikusok nem fogják abbahagyni a félelem gerjesztését...mert így bármit lenyomhatnak az emberek torkán..úgymond.."járványvédelmi intézkedés" néven... azonkívül bármelyik éves influenza több embert visz el mint ez...és eddig érdekes módon megvoltunk minden ilyen marha intézkedés nélkül... pedig a flu 2 hónap alatt teszi, ez meg már közel egy éve "tombol" a politikusok szerint...Svédországban nincs hiszti ,nincs cirkusz...nincs is "2.hullám"...a helyzet meg nem előállt ,hanem mesterségesen gerjesztik...óriási különbség...főleg hogy az emberek jó része könnyen megvezethető...
SystemError
@Pálinkás Pál: "hogy miben mit csinál az cseppet sem érdekel..." A kikezdhetetlen szkeptikus, akit csak ez a tény nem érint, de az egész világ hülye. A szatyor meg kussoljon, mert úgy is beledöglik a flu-ba.,. Na szerintem elég egyedi tartalmat generáltunk a propinak, szerintem más értelme ennek nem is volt...:)
Pálinkás Pál
@SystemError: azért ugye azt tudod hogy nem csak Gödény a szkeptikus...csak éppen rajta lovagol a hatalom a pártfinanszírozási ügy miatt... a kettőt nem együtt kéne kezelni..
SystemError
@Pálinkás Pál: 300 milliót csalt el. Gondolotam nem kezdem ezzel a beszélgetést, hogy státuszból tagadjak az az alapon, hogy 300 milliót elcsalt emberről beszélünk, mert ez amúgy fontos társadalmi probléma most szerintem.. Számomra ez sem mérvadó,hogy ki van varrava, de külsőre sem az a kisugárzású gyakorló orvos, akire az életemet bíznám..Mondom nem én fogom elítélni, mert ki van varrva és mert agyon van tömegnövelözve, de tudod az információk és a látvány összessége, tehát a Dr. Gödény összkép mellet sem lehet elmenni...:) Szerintem már itt bukó a csávó és az ügye...de gondoltam beszéljünk róla és nem ezzel kezdek. Viszont én ennél többet ehhez nem tudok hozzátenni. Nem szeretném kivesézni, hogy pontosan melyik esetben lehet valamit így is csinálni vagy úgy is... Nyilván minden eszköz és a cél határozza meg, hogy miként értelmezzük. Azt gondolom, hogy vannak alap egészségügyi evidenciák, amik azért kárt akkor sem okoznak, ha folyamatosan alkalmazzuk őket. Nekem a nagypapám orvos volt, ha tüsszentettem, akkor mehettem kezet mosni. Biztos hülye volt az öreg és hülye az egész világ. A hisztériát meg nem a kisember csinálja, hanem akinek érdeke. A kisember, csak betartja, amit ilyenkor lehet, de ebből meg önérzeti kérdést kell csinálni más kisembereknek, akik nem akarják betartani és fordítva...Hova vezet ez szerinted és mi értelme?:)
Pálinkás Pál
@SystemError: erről beszélek...a politika érdeke most ez a felfordulás...de azért a 21 .században már illene kicsit utána nézni a dolgoknak...Gödény nem orvos...,gyógyszerész...,patikus...aki orvosként próbálja elmondani az igazat azt kirúgják...lásd Pócs doktort...csak 30 éve műtött,mivel most nem feküdt le a hisztinek, kirúgták...elvégre rengeteg orvos van,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.