Vizsgálatot kezdett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nutriversum Kft. ellen, mivel az étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozás hirdetései feltehetően jogsértőek – közölte a GVH.

Vizsgálatot indítottak dr. Gődény videói miatt
Fotó: Youtube

A versenyhivatal nemrég indult vizsgálatában azt valószínűsíti, hogy a Nutriversum Kft. a YouTube-csatornáján elérhető, dr. Gődény György gyógyszerész szereplésével készült két koronavírussal kapcsolatos videójában, valamint egy 16 részes, „Az internet legnagyobb hülyeségei a táplálékkiegészítőkről” elnevezésű videósorozatában

olyan állításokat alkalmazott, amelyek nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak.

Az európai közösségi szabályozás értelmében ugyanis élelmiszerekkel kapcsolatban nem engedhető meg olyan egészségre vonatkozó állítás, amely orvos, egészségügyi szakember, vagy – bizonyos kivételekkel – egészségügyi szervezet ajánlásaira hivatkozik. Az ilyen reklámüzenetek tartalmuk valóságától függetlenül jogsértőnek minősülnek.

Az uniós szabályozás sem engedi meg, hogy élelmiszerek ajánlásai orvosokra, egészségügyi szakemberekre, vagy akár egészségügyi szervezetekre hivatkozzanak. Az ilyen reklámüzenetek a tartalmuk valóságától függetlenül jogsértőek – tették hozzá. Az eljárás időtartama három hónap, de indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

(GVH)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Egy fasz, de hülyének lenni is szabad vagy, ha nem, akkor tiltsák be vele együtt a fideszt is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Riasztó még rá nézni is. Hírhedt kamupárt-alapító, a felvett milliókkal a mai napig tartozik, de ez a NAV-ot nem érdekli.
Annyira nem, hogy '22-ben újra indulni fog egy szintén kamupárt élén, és újból le fogja nyúlni a közvagyont.
Hitelességdeficit a köbön.
jesz
csak a szemét tessék figyelni...brrrr...a kopasz fej, az óriási szakáll csak adalék a tekintethez...aztán, ha kinyitja a száját akkor meneküljön ki merre lát.
SystemError
Egy fasz, de hülyének lenni is szabad vagy, ha nem, akkor tiltsák be vele együtt a fideszt is...
Namely
Úgy tűnik valakik érdekeit sértette az, hogy nyíltan kiállt a "járvány" okozta pánikkeltés ellen.
SystemError
@Namely: Szegény laposföld hívők... Nézd a németeknél már rég sitten lenne a fidesz pénzelt proli kuruzsló..Szerintem jó dolga van itthon Görény úrnak...
Pálinkás Pál
@SystemError: kis logikai zavarban ragadtál úgy hiszem...a hívők ti vagytok...alapítsatok egyházat, maszk lesz a totemetek!!!
Jozefina
Ne is lenne szabad ennek az embernek bármiféle rendezvényt tartani. A kinézete is borzalmas, azon kívül amiket miond!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: Látom ezzel az önérzetedbe gázoltam. És milyen hívők vagyunk?:) Fussak bele valakicsi csulájába röhögve, akkor menő lennék a szemedben? Ha már a józan paraszti ész miatt nem. Egy hulladék ez az ország, de nektek egy rongyból kell önérzeti kérdést csinálni, amit mindenki hord, ha egyetértesz vele ha nem. Persze mindent ki lehet magyarázni, de azt hogy ezzel időseket ölhettek meg nehezen, de ettől függetlenűl én mégis azt mondom, hogy csinálja mindenki, amit akar, de ne várd már családos emberektől, hogy ezzel egyetértsek, mert neked nincs kit féltened és az ismerőseid hozzátartozói sem számítanak.. Nekem azt ne mond, ha most kinézel az utcára, akkor nincs percenként egy mentő. Ez a része régen régen megbukott, hogy ez nincs, a többi meg orvostudomány. Mármint valódi, nem lapos..
:)
Pálinkás Pál
@SystemError: és miért van percenként mentő...azt is tudod... mert a barom mintavételre használják őket...normális országokban vannak mintavételi pontok,az eredményről értesítenek, nem a mentőszolgálatot fogják be rá...senkinek nem kívánom hogy mostanság valami olyan történjen vele ,amihez mentő kell, mert azok el vannak foglalva a "náthások" mintavételével!!! tudod ez az undorító dolog,...lassan már az igazán betegeknek nem jut ellátás , odarendelik az orvosokat statisztálni a covidosok mellé,mert mást nem tudnak csinálni, vírus ellen nincs gyógyszer jelenleg!!! ez nem jut eszedbe??? sajnos sokkal több valódi egyéb beteg van,mint a "fertőzöttek" akik 85 %-a minden tünet nélkül átvészeli, mégis ők kötik le az Eü kapacitás jó részét!!! ezeken nem szoktál gondolkodni??? no ezért hányok ettől az egésztől...
1 394 739
HIV illetve AIDS által okozott halálozás idén... ezért nem ordibáltok,több mint a covid..és ez is fertőző!!!...de sorolhatnám itt a betegségeket napestig, amiben nagyságrenddel többen halnak meg egy év alatt!!! sokkal több ember hal meg évente kórházi fertőzésbe...azért sem láttalak még itt felháborodva ágálni...mai hír...kórház ...vagy 70 -en megfertőződtek, pedig ott szigorúan betartják a szabályokat...látod mennyit ér!!! megoldás a karantén..ha félted magad meg a családod,otthon maradsz!!! úgyis ezt szajkóztátok egész tavasszal!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: Nézd ezekkel egyetértek, de ezek kiragadott dolgok az átlag folyóból, ami viszont mindig ugyanolyan "kapacitásigénnyel" folyik.. Számolunk vele és viszonylag ismerjük még, ha veszélyes is. Kb minden hónapban ugyanannyi van belőlük, stb stb. Folyamatos tagadással, kiragadott érvekkel igazolsz, de nem fogalmazod meg, hogy akkor mit gondolsz, mit állitasz. Nincs vírus vagy így kimondva mit?Te is pontosan elismered, hogy most, ha megvágod az ujad és kórházba kéne menni az mivel járna. Itt az emberek nem csak a covidtól tartanak, hanem a hazai EÜ balkáni állapotaitól is. Nem értem, hogy általában most tagadod az alap higiénia elővigyázatosságok létét vagy azt, hogy mi a baj vele, ha valaki többet mos kezet..? Rövid időszak alatt nagy terhelést jelent a covid, ami kicsinál mindent es sem igaz ? Nyilván mások is összetett képet látnak és csak részben félnek a covidtól. A helyzet egésze, amiben vagyunk vagy lehetünk a lényeg és ne haragudj, de mint írtam tőlem azt csinálsz, amit akarsz, de ne az legyen már a hülye, aki nem veled pont egy cipőben éli az életet, mert ez erről is szól. Nincs fekete vagy fehér semmiben, ebben sem... Lenne egy komoly nyitott műtéted, akkor te a nem maszkos orvost választanád...? Ha válasz igen, akkor szíved joga, de ne akarj meggyőzni, de ha nem, akkor meg nem értem, hogy miről beszélünk...
csak úgy....
ez az igazi magyaros többpárt rendszer,hol minden gödény érvényesítheti magát csak az ellenzék nem! ez a covid,ha minden igaz egy csomó nyugdijastól szabatítja meg az államháztartást,igyátok gödényt..
Pálinkás Pál
@SystemError: no akkor menjünk sorjában.
.1:...vírus: van vírus soha nem állítottam hogy nincs!!! leírom megint ...azzal van a problémám ahogy kezelik...semmivel nem hal meg több ember a világon idén,mint tavaly!!! a világon az első 15-ben nem lenne benne ha megnézzük a halálokokat!!! /csak betegségekről beszélek/...még a "fehér holló" jellegű AIDS-ben is többen halnak meg!!!
2:...higiénia..Nos...elég elkeserítő hogy a 21.században kézmosásra kell figyelmeztetni az embereket...
3:... Eü terhelés nos...ebben jócskán belejátszik az,hogy most olyan embereket bevisznek a kórházakba,akiket tavaly nem.../nem a lélegeztetőgépesekről beszélek/...eszem megáll hogy a mentőszolgálatot "náthás" emberek mintavételére használják,utána sírnak hogy bedől a mentés...mert hogy is működik ez?? belázasodsz,kicsit kapar a torkod...felhívod a háziorvost,és már várhatod is a mentőt mintavételre...holott 100- szor akkora esélyed van egy sima influenzára, a tünetek megegyezőek,nincs olyan hogy covid tünet!!! ráadásul a covidot az emberek 85%-a minden probléma nélkül kihordja...ráérnének akkor mentőt küldeni ,amikor már tényleg kell!!!
3:..Műtétek. mint magad is írod..." Lenne egy komoly nyitott műtéted," érted...kinyitnak...felvágják rajtad a védőréteget!!!
teljesen szabadon lesznek azok a szerveid, amiket a természet okkal elrejtett!!! egyébként ,ha van sebész ismerősöd...kérdezd csak meg tőle ,miért is hordják a maszkot...de segítek..a sterilitás miatt...ne lihegjék tele a belsőségeidet...amit egyébként a bőröd védene!!
általánosságban pedig...megy az emberek szivatása,közben semmi intézkedés a valóban veszélyeztetettek védelmére...mert ugye azért sejted hogy a kórházba kerülők jó része nem a kocsmában este 11 után kapta el a fertőzést!!
SystemError
@Pálinkás Pál: Bocs, nem értjük egymást és ismételgetni nem szeretném magamat. Továbbra sem értem, hogy "mit állítasz" a kételkedésen és a misztikus sejtetések mögött és ebből mi a tanulság az átlag polgár számára... Holnap mit csináljon másképpen..Részemről ezt itt nem is tudom tovább ragozni. Amúgy van pár orvos a családban. Majd ezt a semmi értelme semminek dolgot átrágom velük, miközben a Görényt nézzük a tv-ben. Mint mondtam szíved joga abban "hinni" amiben szeretnél, de ettől a külvilágban előállt egy szituáció, ami persze tele van öngerjesztő körökkel, mint minden más, ami tömegpszichózissal jár a jellegénél fogva, de ezért nem kell vírusvallási alapon szektásodni. Ez az ember másban is egy szélhámos amúgy, de gondolom az sem úgy van...
Pálinkás Pál
@SystemError: hogy miben mit csinál az cseppet sem érdekel...nos akkor megfogalmazom neked ...van egy járvány...amit most valami oknál fogva kikiáltottak világellenségnek... holott veszélyessége messze nem olyan nagy,mint ahogy beállítják...nos...a politikusok nem fogják abbahagyni a félelem gerjesztését...mert így bármit lenyomhatnak az emberek torkán..úgymond.."járványvédelmi intézkedés" néven... azonkívül bármelyik éves influenza több embert visz el mint ez...és eddig érdekes módon megvoltunk minden ilyen marha intézkedés nélkül... pedig a flu 2 hónap alatt teszi, ez meg már közel egy éve "tombol" a politikusok szerint...Svédországban nincs hiszti ,nincs cirkusz...nincs is "2.hullám"...a helyzet meg nem előállt ,hanem mesterségesen gerjesztik...óriási különbség...főleg hogy az emberek jó része könnyen megvezethető...
SystemError
@Pálinkás Pál: "hogy miben mit csinál az cseppet sem érdekel..." A kikezdhetetlen szkeptikus, akit csak ez a tény nem érint, de az egész világ hülye. A szatyor meg kussoljon, mert úgy is beledöglik a flu-ba.,. Na szerintem elég egyedi tartalmat generáltunk a propinak, szerintem más értelme ennek nem is volt...:)
Pálinkás Pál
@SystemError: azért ugye azt tudod hogy nem csak Gödény a szkeptikus...csak éppen rajta lovagol a hatalom a pártfinanszírozási ügy miatt... a kettőt nem együtt kéne kezelni..
SystemError
@Pálinkás Pál: 300 milliót csalt el. Gondolotam nem kezdem ezzel a beszélgetést, hogy státuszból tagadjak az az alapon, hogy 300 milliót elcsalt emberről beszélünk, mert ez amúgy fontos társadalmi probléma most szerintem.. Számomra ez sem mérvadó,hogy ki van varrava, de külsőre sem az a kisugárzású gyakorló orvos, akire az életemet bíznám..Mondom nem én fogom elítélni, mert ki van varrva és mert agyon van tömegnövelözve, de tudod az információk és a látvány összessége, tehát a Dr. Gödény összkép mellet sem lehet elmenni...:) Szerintem már itt bukó a csávó és az ügye...de gondoltam beszéljünk róla és nem ezzel kezdek. Viszont én ennél többet ehhez nem tudok hozzátenni. Nem szeretném kivesézni, hogy pontosan melyik esetben lehet valamit így is csinálni vagy úgy is... Nyilván minden eszköz és a cél határozza meg, hogy miként értelmezzük. Azt gondolom, hogy vannak alap egészségügyi evidenciák, amik azért kárt akkor sem okoznak, ha folyamatosan alkalmazzuk őket. Nekem a nagypapám orvos volt, ha tüsszentettem, akkor mehettem kezet mosni. Biztos hülye volt az öreg és hülye az egész világ. A hisztériát meg nem a kisember csinálja, hanem akinek érdeke. A kisember, csak betartja, amit ilyenkor lehet, de ebből meg önérzeti kérdést kell csinálni más kisembereknek, akik nem akarják betartani és fordítva...Hova vezet ez szerinted és mi értelme?:)
Pálinkás Pál
@SystemError: erről beszélek...a politika érdeke most ez a felfordulás...de azért a 21 .században már illene kicsit utána nézni a dolgoknak...Gödény nem orvos...,gyógyszerész...,patikus...aki orvosként próbálja elmondani az igazat azt kirúgják...lásd Pócs doktort...csak 30 éve műtött,mivel most nem feküdt le a hisztinek, kirúgták...elvégre rengeteg orvos van,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.