A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Operatív törzs: a szórakozóhelyeken és a vendéglátásban is kötelező lesz a maszkhasználat

Kiss Róbert alezredes elmondta: az új szabályok november 2-ától, hétfőtől lépnek életbe.

A szigorítás értelmében a szórakozóhelyen, vendéglátóüzletekben, illetve a sportrendezvények vendéglátó részein is kötelező lesz a maszk viselése, amelyet kizárólag az étel és az ital elfogyasztásának idejére lehet levenni – emelte ki.

Hozzátette: a hatályos jogszabályok szerint jelenleg kötelező a maszk viselése tömegközlekedési eszközön kereskedelmi üzletekben, mozikban, színházakban, könyvtárakban, egészségügyi és szociális intézményekben, a gyűléseken és a sportrendezvényeken, valamint az ügyfélszolgálati irodákban is.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
A kurva anyátokat gyilkos banda. Ilyen esetszámnál már csak ti adjátok elő ezt a nyunyóka intézkedést. Emiatt ezrek fognak meghalni...

O1gyilkos!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
A kurva anyátokat gyilkos banda. Ilyen esetszámnál már csak ti adjátok elő ezt a nyunyóka intézkedést. Emiatt ezrek fognak meghalni...

O1gyilkos!
kereső
Az operativ törzs mikor tiltja be a fertőzés terjedésének melegágyát- a foci mérkőzések mikortól lesznek zárt kapusan megtartva? Vagy ezt tiltja a tiz parancsolat?
Clavigo
@kereső: Plusz az ukrán,román tesók ki- bemászkálása,,, visszafelé ohne teszt,,ohne karantén... Szintén tiltja a tízparancsolat.?
Pálinkás Pál
Ez egy remek rendelet...melegágya lesz a kocsmai bunyóknak...bár nemigen hiszem hogy sok olyan marha akad aki erre majd figyelmeztetni fogja a maligánnal telt legényeket...arról nem beszélve, sörösüveg,pohár magam elé ,és épp iszom...komolyan mondom,valami gyogyós találja ki ezeket a marhaságokat??? azt ezt hogy fogják betartatni,ellenőrizni??? ha a kocsmáros basz@gatja a vendégeket,otthagyják..újabb ágazat a bedőlt szállodaipar mellé!!...és mielőtt valaki azzal jön hogy a boltban is működik...persze,boltba kell menned,hogy ne halj éhen,de inni bárhol tudsz!!!
kereső
Naponta 7000 új fertőzött Ukrajnában- és a határ nyitva. Mint románia felé-felől IS! Hé oprették, nem kéne zet megszüntetni? Rájuk is vonatkozik az automatikus két hetes karantén?
justhpeter
@kereső: Ez a mai nap kérdése, de kétbites kormánytól ma nem lesz válasz. A teljes kormánynak összesen csak két agytekervénye van, az is csak azért, hogy ne szarják össze az udvart..
Jozefina
A vendéglátóhelyeket és a szállodákat kéne bezárni, mint Németországban is teszik. A maszk használatot snki nem fogja ellenőrizni és így humbuk az egész!!! Izraelben radikálisan csökkent a fertőzések száma miután kemény intézkedéseket vezettek be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.