Mindenkit befogtak dolgozni.

Szabolcsban olyan rossz a járványhelyzet, hogy kórházi munkára kötelezik az idős, krónikus beteg orvosokat is

A 444 több forrásból megerősített információja szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba. Korra való tekintet nélkül. Az ok: a nyíregyházi Jósa András oktatókórházban – ami úgynevezett “elsődleges járványügyi ellátóként” felel a megye koronavírusos betegeiért – egyszerűen nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez.

A megye háziorvosai úgy tudják, hogy a berendeléskor az egyetlen szempont, hogy van-e megfelelő szakvizsgájuk. Pedig az érintettek között igen sok a veszélyeztetett: a megye háziorvosainak több, mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel.

Forrás: 444

Kép: Pixabay

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Felkészült a kormány a második hullámra a kormány propaganda szerint.
Mi lenne itt, ha nem "készült" volna fel? Ez mind szép, de mi lesz az alapellátással, mikor amúgy is sok az üres praxis, és helyettesítéssel működik csak a rendszer?
Tényleg, az operett törzs és O.V. szerint minden rendben van! Rendben is lenne, ha végre a kormány kiiktatná törvényileg az egyetlen zavaró tényezőt, a BETEGET!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
nálunk 78 éves, oszt dolgoznia kellett. Túlélte, de nem felejti el a főnökei nevét...
Clavigo
@jesz: Az " fasza "... Mi történi vajon akkor,,ha egy ilyen 78 éves doki beint ezeknek a szarháziaknak ?
Nessy
Felkészült a kormány a második hullámra a kormány propaganda szerint.
Mi lenne itt, ha nem "készült" volna fel? Ez mind szép, de mi lesz az alapellátással, mikor amúgy is sok az üres praxis, és helyettesítéssel működik csak a rendszer?
Tényleg, az operett törzs és O.V. szerint minden rendben van! Rendben is lenne, ha végre a kormány kiiktatná törvényileg az egyetlen zavaró tényezőt, a BETEGET!
voltmárjobbis
Már úgy érzem az orbán kormány a nyugdíjasok, és a krónikus betegek kiírtására törekszik a nem intézkedéseivel.
Mert mennyire javul a nyugdíjkassza, és a tb kassza is mostanság?!
Qqberci
Nyunyóka is beáll dolgozni? Meg kaKásler? Vagy inkább ne?...
karma1
@Qqberci: Na, azert a vegso emberirtasra talan meg nem keszultek fel, azert nem vetik be a retkeskormut meg a nyunyoka-moso't...:)
karma1
Az orvosoknak talan tetszett volna 2015-ben odaallni Sandor Maria melle, amikor mar elegge markansan korvonalazodtak a bajok. Vagy tetszettek volna raboritani az asztalt a kormanyra, amikor mindenfele indoklas nelkul elkuldtek az idosebb orvosokat kenyszernyugdijba - ugyanugy ledegradalva oket, mint a 62 eves birokat, jogaszokat, ugyeszeket - egyszoval MINDENKIT , akinek a sajat szakmajaban mar tekintelyes tapasztalata volt!
Nagyon remelem, hogy amikor a bator 133, meg az agyalagyult fo"nijuk kerul a korhazba, akkor mar csak nehany fiatal rezidens fog szedelegni az adott osztalyon, ahova kerulnenek, es azok is csak tevedesbol, mert eppen a repjegyukre gyujtenek, hogy otthagyjak a francba azt a diszes tarsasagot, aki nem fizeti meg oket, es haborus feltetelek koze akarja szoritani a munkavegzesuket is.
Na, majd AKKOR szeretnem megnezni a pofajukra fagyott mosolyt!
(Milyen erdekes, egyetlen szarhazi troll se szol hozza ehhez a hirhez - mit mondhatnanak a tenyek ellen, ugyebar? )
Nessy
@karma1: Mi mondhatnának? Ellenzéki hiszti, libsibolsi efftársi "ráhazudozás", Soros, Gyurcsány, etc.
karma1
@Nessy: Mondhatnak, de itt azert mar sokkal rosszabbul jonne ki ez a hazugsag... Igaz, most mar MINDEN hazugsag rosszul jon ki - nem hiszem, hogy ezen lehet szepiteni...:(
csak úgy....
@Nessy: az elsö hullám és a második hullám...,fideszék így szörfölnek..
Pálinkás Pál
@voltmárjobbis: ezt komolyan mondod??? szerinted tétel a nyugdíjkasszába pár ezer ember???
Jozefina
Mi az, hogy kötelezik őkt a munkára??? Ilyen nem létezhet, hacsak nem áll mögöttük is egy-egy katona!!! Diktatúra é-kóreai módra??? Hihetetlen!!!
ómió
Böszméék kórházbezárásai most "gyümölcsöznek"!
legott
@ómió: Az emút nyóc év már tíz éve emút, kistáska!
ómió
@legott: Hát, nagytáska, ezért "örök mementó" az!
nezelodo
Felkészült az egészségügy a járványra. Igen az emigráns egészségügyi dolgozóinkkal csaknem mindenhol Európában. Itthon pedig megnyerte a kormány a tavaszi csatát, szárnyalt a gazdaság, és állig felfegyverkezve vártuk a második hullámot. Ráadásul a kormány tíz évig várt, hogy rendezi MAJD úgy az orvosok bérét, úgy mint a tizenharmadik havi nyugdíjat! Viktor, minek ez a kapkodás?
kereső
@ómió: Valamit nagyon nem értesz- nem a kórház a kevés, hanem az orvos, a szakápoló-aki ért!! az intenziv kezeléshez, és az egyéb eü. dolgozó. És nenek a hiánynak semmi köze a "böszméhez", meg a te kóürságos bolsevizálásodhoz sem. Ehhez annak van köze, hogy orvosok,ápoló ezre hagyták ott az egészségügyet az elmőlt 10 évben. amiben meg nics benn az "emmuttnyoc".
kereső
Talán meg kéne próbálkozni az ukrán határ lezárásával- és foci szurkolók sétálgatásának betiltásával, ahelyett, hogy a rendőrök kisérgetik őket.
kereső
A nyiregyházi kórház az elsődlegesen kijelölt covid kórház az É-Alföldi régióban. És azt sem lehet tudni, hogy esetlegesen nem-e ápolnak ottan ukrajnaiakat.
ómió
@kereső: A kórházbezárások meg, ugye, kifejezett "ágy-ügyi előnyt" jelentenek? Tudom, a Böszmének "ehhez nincs köze"! De akkor kire hazudjuk? Az eü. személyzetnek meg a sorozatos fizuemelések helyett valszeg most is egy valamirevaló efftársi fizulenyulás hiányzott! Akkor senki nem hagyta volna ott! Hiába! Nehéz dolog ez a "haladás"!
kereső
@ómió: Hülye vagy te b+. Kórházbezárás? Most emlegeted, amikor 35 ezerrel kevesebb kórházi ágy van, mint 2010-ben? Nem kellett ehhez kórházat bezárni, csak osztályokat megszüntetni, és összevonni. Hazudozz még, egybet se tudsz, hülye kis fasiszta.
ómió
@kereső: Böszme vezíredék anno bezártak egy tucat kórházat. Nálatok, bolsi fajkreténeknél ezáltal kórházi "ágytöbblet" keletkezett? Az Athina Híradóban mondták be, vagy csak a Lenin összesben olvastad? Látom, vörös idióta, OPNI-hiányban szenvedsz! Pechedre Böszme efftársad azt is bezáratta előtted!
Clavigo
@ómió: Sötét vagy ,,mint a néger segge az alagútban.. Az nem tűnt fel még,,hogy a Zsírvajda uralkodik 2010 óta ? 2\3-dal...??? Te még fitymaszosnak is barom vagy,,ner-társ...
kereső
@ómió: Mondani is akarsz valamit hülye kis náci, vagy csak jár a lepénylesőd?
Málna
@Nessy: Igen, a körülményekhez képest minden rendben van. Könyörgöm, fogjátok már fel, hogy vészhelyzet van, semmi nem úgy működik most, mint békeidőben. Sehol a világon nem tartanak talonban orvosokat, csak hogy bevethetőek legyenek egy esetleges járvány esetén. Abból kell gazdálkodni, ami van.
Még szerencse, hogy az eü dolgozók nem picsognak, hanem teszik a dolgukat.
Nessy
@Málna: Épp ez a gond! A háziorvosok átlag életkora erősen 60 felett van. Eddig is sok betöltetlen praxis volt. Amennyiben "átirányítják" őket, még több lakos marad alapellátás nélkül, annak is komoly következményei lesznek.
ómió
@kereső: Fennakadt a tű a veres csellagos lemezeden, fajbolsi!? Mind ilyen?
ómió
@Clavigo: A Lenin szobor nyomta meg az agyad helyét, vagy de genere lettél gondolkodásképtelen, bolsiék fajkreténje?! De akkor meg miért hozzám fordulsz? Nyittasd ki Böszme vezíreddel az általa bezáratott OPNI-t és feküdj be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.