A Magyar Közlöny csütörtöki számában meg is jelent a kötelező maszkhasználat kiterjesztéséről szóló kormánydöntés, valamint az, hogy a rendőrség kereskedelmi hatóságként járhat el. Elmondjuk azt is, hogy szerintünk miért furcsa a szigorító rendelet.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Furcsa lenne?

szerintem csak a szokásos dilettáns buta és átgondolatlan, túl azon, hogy pofátlan is

A derék portfolio.hu annak kapcsán, hogy „A Magyar Közlöny csütörtöki számában meg is jelent a kötelező maszkhasználat kiterjesztéséről szóló kormánydöntés” átgondolta a dolgokat, s – megfogalmazása szerint – furcsaságokat vett észre.
Nos ártunk és qurmányunk t9rvényalkotói tevékenysége kis túlzással ilyetén furcsaságokból áll. Azonban ennek a rendelkezésnek megvan az a pofátlansága is, hogy mindeközben nap mint nap kapunk eklatáns példákat arra, hogy rájuk és az ő kedvenc szórakozásaira nem vonatkoznak az előírások! =))
karma1
Ezen a 3 napon mar nem fog mulni semmi. Ha ez volt az a baromi nagy furcsasag, hat akkor nehany fogalmat igencsak kever az ujsagiro.
Persze, a dilettantizmus leordit errol az egeszrol: Szajmaszkot viselni egy evo"s-ivo's helyen maga az irrealitas! Meg mindig nem fogtak fol, hogy a szajmaszkot nem a vendeglatoipari helyeken kell kotelezove tenni, hanem az olyan helyeken, ahol MUSZAJBOL vannak az emberek kozel egymashoz, es nem tudjak betartani a 2 meteres tavolsagot. (A 1.5 meter tavolsag NEM ELEG, foleg, ha egy teljesen ismeretlen szemellyel allunk szemben! Az ugyanabba a buborekba tartozo csalad - ha elmegy egy etterembe, es egy asztalhoz ul le, akkor nem ott fogja megfertozni egymast, mert ezt mar otthon megtettek volna. Sokkal inkabb az etteremhez vezeto tomegkozlekedesi eszkoson fertozodhet meg - de ha ott meglenne a 2 meter tavolsag, akkor ott sem lenne gond! Ki lehet alkakitani minden etteremben, kavezoban ugy az asztalokat, hogy a buborekokban ulo emberek ne fertozhessek meg egymast. A kiszolgalo szemelyzet nalunk is mindig hordott maszkot es kesztyut a 6 hetes nagy lezaraskor (hiszen onekik MUSZAJ kozel menni a vendegekhez) de egy asztalt csak egy felszolgalo szolgalhatott ki attol szamitva, hogy beleptunk az etterembe, igy egyik asztaltol nem vitte at a fertozest a masik tarsasaghoz. Az elmult 8 honap alatt osszesen volt 22 halaleset es 1800 megbetegedes - jelenleg ukran vendegmunkasokat (18-at) kezelnek karantenban, akiket Ukrajnabol hozott be a Sealord halfeldolgozo vallalkozas. El vannak kulonitve, hatosagi karantenban, az osszes kontaktjuk vegigvizsgalva.
Csak hat ez egy idorablo, aprolekos munka, amit egy mobilra telepitett app-pel csinalunk. Ja sikerult 5 millio embert ilyen korulmenyek kozott megvedeni, sokkal kevesebb lelegeztetogeppel, kezelo- es apoloszemelyzettel, akkor ez Magyarorszagon is mukodne. Igaz viszont, hogy ez nem hozna, hanem vinne a penzt, anelkul, hogy orbanek kereshetnenek rajta.
Jozefina
Nem ez az első és nem az utolsó "furcsa" intézkedése a kormánynak, ill a törzsnek. Az egyszerű az lett volna (mint Németországban) bezárni a vendéglátókat, szállodákat és a vendéglátók csak elvitelre főzhetnek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.