Csaknem 82 ezer üveg Béres Cseppet adományozott a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanító pedagógusoknak. A felajánlásról szóló szerződést a cég szolnoki gyárában írták alá csütörtökön.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára kijelentette: az elmúlt két hónap alapján látszik, hogy a nyári felkészülés eredményeként helyenként fordulnak elő koronavírusos esetek.

Béres cseppet kapnak a tanárok a járvány alatt

Balról jobbra: Béres Klára, mint háziasszony, Hajnal Gabriella, a Klebersberg Központ elnöke, Csiki Zoltán, egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár és Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke mutatják az aláírt ajándékozási dokumentumokat a Béres Gyógyszergyárban Szolnokon 2020. október 29-én

Fotó, címlapkép: MTI/Mészáros János

A háromezer óvoda és hasonló számú iskola alkotta állami közoktatási intézményrendszernek ez eddig – egy adott időpontban – mindössze 1-6 százalékát érintette – tette hozzá.

Az államtitkár közölte: az őszi szünetben minden rendelkezésre álló módon igyekeznek felkészülni a járvány további terjedésének megelőzésére, illetve a pandémia féken tartására. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelent a vállalat felajánlása.

Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány sokmillió embert veszélyeztető "apokalipszis", amely váratlanul érte a világot. Hozzátette: ehhez kellett igazítani az élet minden területét, így az oktatást is. Emlékeztetett: tavasszal a kormány a maximális óvatosság elvét követve vezette be a digitális oktatást, és ehhez az "ebben a formában eddig világszerte ismeretlen rendkívüli munkarendhez" a magyar az iskolarendszer hihetetlenül gyorsan alkalmazkodott. Ezzel időt lehetett nyerni az egészségügy felkészülésére, és tapasztalatokat szereztek a további védekezés megszervezéséhez – mondta.

Hangsúlyozta: a pedagógusok már ebben az időszakban is nagyszerűen helytálltak. Hálás lehet a társadalom azért, hogy amikor szinte az egész ország leállt, az oktatás "egyetlen hétvége alatt fordult át új platformra és működési elvekre", és ennek köszönhetően így is sikeresen zárták a tanévet.

Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke a felajánlásról szólva közölte: 81 720 üveg Béres Cseppet ajándékoznak a Klebelsberg Központon keresztül az állami közoktatási intézmények pedagógusainak. A mintegy 138 millió forint értékű adomány egyszerre a tanítók, tanárok elismerése, megbecsülése és segítségnyújtás is, hiszen ők az egyik legfelelősségteljesebb hivatást gyakorolva ebben a nehéz helyzetben is nap mint nap "a frontvonalban harcolnak".

A tanítók és nevelők társadalmi szerepe a világon mindenhol a családokkal egyenrangúként említendő – mondta. Arról is beszélt, hogy a Béres-vállalatcsoport nagyon megbecsüli a tudást, amely nélkülözhetetlen a hitelességhez és a megbízhatósághoz.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke megköszönve az adományt, példaértékűnek nevezve a felajánlást. Hangsúlyozta: a Béres Csepp ez esetben nem csupán értékes immunerősítő, hanem a pedagógustársadalomra irányuló figyelem és az összefogás jelképe is, és ennek nemcsak a mostani járványhelyzetben, hanem minden probléma megoldásakor kiemelt szerep jut.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus terjedését csak felelősségteljes magatartással lehet visszaszorítani, legyen szó a pedagógusokról, szülőkről, vagy éppen a diákokról. Szeptember óta ebben komoly előrelépés mutatkozik – jegyezte meg, hozzátéve: az érintettek egyre jobban vigyáznak egymásra és ezt a felelősségtudatot kell mindenkiben kialakítani.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Kb. annyit ér mint halottnak a csók. Azt meg tudjuk, h ez is a fidesz seggéből lóg ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.