A DK kiperelte Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó reprezentációs számláit.

A Demokratikus Koalíció (DK) kiperelte a kormánytól Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, amikből kiderül, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó többek között drága italokat is vásárolt

- mondta a DK pártigazgatója pénteki, online sajtótájékoztatóján.

Sebián-Petrovszki László arról beszélt, hogy a számlák alapján a főtanácsadó az egyik alkalommal

egyetlen üveg borért 35 ezer 990 forintot fizetett "az adófizetők pénzéből". Emellett négy alkalommal vásárolt francia "luxuspezsgőt", palackonként 14 ezer 990 forintért

- tette hozzá.

Az ellenzéki politikus azt mondta, ha ezt összeadják, akkor Hegedűs Zsuzsának majdnem

százezer forintra "rúg az italszámlája".

Százezer forintból ma többtagú, gyermeket nevelő családok próbálnak kijönni havonta, ez az összeg három és félszerese a minimálnyugdíjnak és nyolcszorosa a családi pótléknak – jegyezte meg. Szavai szerint ebből a pénzből több mint 360 kiló kenyeret, 57 kiló virslit vagy 775 darab Túró Rudit lehetne venni, de ezeket a tételeket sok család már nem engedheti meg magának huszadika környékén.

Bár a Miniszterelnöki Kabinetiroda annak idején megtagadta a kért információk kiadását, a Kúria október elején a Demokratikus Koalíciónak adott igazat, és úgy határozott, hogy Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költései közérdekű adatnak számítanak.

A Népszava október elején írt arról, hogy a DK még 2017-ben indított pert azért, hogy a nyilvánosság is megtudhassa, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget. Sajtóhírek szerint ebből csak 2016-ban másfél millió forint ment el éttermi számlákra. 

Forrás: MTI, Népszava

Címlapkép: MTI/Czeglédy Zsolt

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsó
Hát legalább nem Dom Perignont vett a szentem. Amúgy meg nem mindegy, mire költik a lopott pénzt? A ténnyel foglalkozzunk, hogy a vámpírkormány minden tagja folyamatosan lop tőlünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@csak úgy...: Nagy bunkó vagy, bár ez minden hozzászólásodból sugárzott eddig is, te mások pénzén élősködő majom. Nincs családod, hogy ne engedjenek a nap 24 órájában hülyeségeket irkálni? Vagy esetleg ott Németországban nem annyira szigorúak az ápoltakkal?
Aki Én
@creativehun: ...és teszi ezt volt SZDSZ-es indulóként!!!
Ezeknek mindenki hazaáruló libsi, aki nem pártolja a tolvaj kormányt :(
ómió
@Aki Én:Ó, igen! Az 50 éve volt komcsi a komcsi! Efftársilag! Igaz? Ez az "efftársi dialektika", ugye? A mai komcsi tetvek meg - mint te is - az Athina Híradót működtető "demokraták", akik "csak", ha hatalomra jutnak, akkor szemkilövetnek! "Demokratikusan"! És a Lenin szobor nem szakadt még rád Internacionálé-éneklés közben? Persze hogyan is szakadt volna? Az is abból az aljas hazugságból van, mint te!
Aki Én
@ómió: Te egy ostoba és beteg ember vagy.
ómió
@Aki Én: Olyat, fajkretén, tükörbe nézve fogsz látni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.