Már több ezren írták alá azt az online petíciót, amelyben arra kérik a kormányt, hogy sürgősen tegyen a tavaszihoz hasonló lépéseket a vírus oktatási intézményekben való terjedésének megfékezése érdekében.

A digitális tanrend bevezetését követelik magyar tanárok, petíciót is indítottak
Osztálytermi ablakokat fertőtlenítőszerrel tisztít meg egy dolgozó a járványveszély miatt a debreceni Szoboszlói Úti Általános Iskolában 2020. október 29-én, az őszi tanítási szünetben. MTI/Czeglédi Zsolt

Azt írják, fel kellene függeszteni a személyes oktatást

a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában, az alsósok számára pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend

- olvasható a petíció leírásában.

A digitális oktatás bevezetését kéri a Liga Szakszervezetek elnöksége is

A koronavírus-járványra tekintettel különleges (digitális) oktatási rendszer bevezetését kéri a közoktatásban a kormánytól a Liga Szakszervezetek elnöksége.

A testület pénteken az MTI-hez eljuttatott, Doszpolyné Mészáros Melinda elnök által jegyzett közleményében azt írta: erről szóló levelüket csütörtökön küldték el Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak.

Azt javasolják, hogy az új típusú tanrendet

már az őszi szünet utáni első tanítási naptól vezessék be a téli szünetig. Egyúttal arra kérték a kormányt, hogy indokolt esetben a járványhelyzet megszűnéséig folytassa a különleges oktatási rendszer gyakorlatát.

A digitális oktatási rendszert a Liga Szakszervezetek elnöksége alapvetően a középiskolákban javasolja. Az általános iskolák esetében azon osztályoknál ajánlják ezt az eszközt, ahol fertőzést állapítottak meg.

Kiemelték, hogy az általános iskolák alsó tagozatán elengedhetetlen a személyes jelenlét, ezért az elsőtől a negyedik évfolyamig továbbra is biztosítani kell a napi szintű tantermi oktatást.

A felső tagozat azon tanulók számára, akiknél nem megoldható a digitális tanrend szerinti hatékony otthoni tanulás, az iskolákban kell megszervezni a különleges oktatási rendszer szerinti képzést

- írták.

Azt javasolják: azon szülők számára, akik másképp nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét és ezt igénylik, legyen lehetőség – a különleges oktatási rend működésének ideje alatt – táppénz igénybevételére a gyermek 14 éves koráig.

Fontosnak tartják azt is, hogy készüljön egyértelmű szempontrendszer annak eldöntésére, mely osztályokban indokolt a különleges oktatási rendszer bevezetése. Ez alapján pedig a rendszer – adott intézményben történő – életbe léptetése az intézményvezetők felelőssége legyen.

A Liga Szakszervezetek elnöksége e különleges oktatási rendszer bevezetését egyebek mellett azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány terjedésének kiemelt területe az iskola. A gyerekek jelentős része tünetmentes vírushordozó, és így ők egyfajta "szuperterjesztőként" részesei a járvány rendkívül agresszív előretörésének, így fertőzve meg pedagógusaikat, szüleiket és nagyszüleiket, valamint mindazokat, akikkel közlekedésük során találkozhatnak.

"Ezzel a módszerrel jó eséllyel elérhető, hogy a vírusterjedés gyorsasága jelentősen csökkenjen. Kevesebb lehet a fertőzött, csökkenhet a halálozások száma. Elkerülhető a közoktatás teljes egészében történő bezárása, valamint a gyermekeikkel kényszerből otthon maradó munkavállalók tömegeinek munkából való kiesése, a gazdaság összeomlása"

- áll a közleményben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
Mindjárt nem szorgalmaznák ennyire az iskolabezárást, ha fizetetlen szabadságra küldenék őket...
csak úgy....
@Shikari: jobb lenne ha dolgozni járnál és nem pofáznál bele mindenbe!
csak úgy....
@Málna: gondolom,te örülnél! pikkeltek rád a tanarak ?
sgl
Mivel követelik, ezért ne is álmodjanak róla.
Majd ha tíltakoznak a digitális oktatás bevezetése ellen, akkor bevezetik.
Nem jöttek még rá, hogyan kell a fideszcsürhével kommunikálni??
Maria24s
Szeretne egy lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Julliteria
❣️ F­­i­a­­t­­a­l­­ p­u­­­n­­­c­­­i­m m­­­i­n­­­d­­­e­n ­n­­e­­d­­v­­­e­­s­­­! F­o­­­t­ó é­­r­­t­é­k­e­­l­é­­­s­­e ­­­-­­­ photo0944895.es17.club

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok