Karácsony Gergely főpolgármester újra "lebukott", ugyanis "dúskál" a pénzben a főváros – írta a kormány szócsöveként funkcionáló Magyar Nemzet honlapján péntek délután.

Ismét nekiesett Karácsony Gergelynek a Magyar Nemzet

A fővárosi önkormányzat október 20-i időközi adatszolgáltatása szerint 133,9 milliárd forint állampapírral rendelkezik, nettó készpénzállománya pedig 85,6 milliárd forint. A főváros január eleje és szeptember vége között 127,7 milliárd forint úgynevezett közhatalmi bevételre tett szert, ebből a legnagyobb tétel, 127,3 milliárd forint a helyi iparűzési adó

- írták.

A féléves adatsor szerint január eleje és június vége között 61,4 milliárd volt a közhatalmi bevétel a fővárosban, ebből az iparűzési adó 61,2 milliárd, vagyis negyed év alatt 66,5 milliárdos adóbevétel folyt be – áll a cikkben.

A fővárosnak június végén 27,9 milliárd forint készpénz állt rendelkezésére, állampapírban pedig 135 milliárdja volt.

Ez azt jelenti, hogy három hónap alatt egymilliárddal csökkent ugyan az állampapír-állomány, ellenben 58 milliárddal nőtt a készpénz

- olvasható a lapban.

Varga Mihály pénzügyminiszter a napokban azt írta: "kínos magyarázkodást lehet olvasni a főpolgármester közösségi oldalán. Lényege: a csúnya, gonosz kormány elveszi a főváros pénzét, tönkreteszi a Fővárosi Önkormányzatot".

A pénzügyminiszter felidézte, hogy 2010 óta a kormány 375 milliárdos adósságot vállalt át Budapesttől, miközben a főváros iparűzési adó bevételei 85 milliárdról 164 milliárdra emelkedtek.

"Karácsony Gergely magyarázkodik, félrevezet, közben a – kormánnyal szemben kritikus – Moody's hitelminősítő stabilról pozitívra javította a főváros pénzügyi helyzetének a megítélését"

- írta a pénzügyminiszter.

"Döntsék el kinek higgyünk: Karácsonynak vagy a Moody's-nak?" – idézte Varga Mihályt a Magyar Nemzet.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Varga Mihálynak semmi esetre se higgyenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Varga Mihálynak semmi esetre se higgyenek.
Nessy
Tessen mondani, otthon a beérkezett fizetésre nincsenek terhek? Rezsi, kaja, gyerekek, stb.? Nincsenek később lejáró tartozások? Azután ha ebből a pénzbő x forintot valaki elvesz szolidarítás adó címén, az nem hiányozna? A főváros napi működése sem két forint. Kiesik a gépjármű adó, ha jól emlékszem, szeptemberben szokott esedékes lenni a II. félév.
SystemError
Orbán bukása után mi lesz a csicskáival?
Béla333
Karácsony szereti a pofozóbáb szerepkört...
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 18:41
Akkor te ott jól érzed magad,papok által seggbekurt keresztényi buzicska pegero.
Fideszes faszra gerjedt repedtseggü kersztény fürdős kurva.
solidedge
A Magyar Nemzet azt teszi amit rászabtak. Minden áron ártani azoknak akik nem állnak be a maffiába. Sötét ez a korszak. Meggyőződésem, hogy Orbán mondvacsinált teljhatalma sem örök. Kíváncsi vagyok azon újságírók sorsára akik ma hazugságból élnek.
Jozefina
Varga úr én a budapestieknek és Karácsonynak hiszek!!! Önök már végig hazudtak, loptak és csaltak 10 évet!!! Mire számít!!!
ómió
Még mindig nem tudta eltüntetni a "Tarlós-örökség" suskát? Csak nem beteg?
SystemError
@ómió: Hozzászólásonként vagy karakterenként fizet neked a propi tulajdonosi köre?
csak úgy....
@Pegero: van eladó svájcisapkád ? proli viselet,csak nem kinötted az örökséged!?
vitriol
A magyarnemzet c. szennylapnak hosszú listával tudok szolgálni azokról a személyekről, akiknek érdemes a zsebeikben turkálni. A főpolgármester nem tartozik közéjük. Több ízben elszámolt már Budapest anyagi helyzetéről, arra minden kétkedő mérget vehet. Elég nagy baj, hogy orbán kizsebelte az önkormányzatokat, az ilyen tesze-tosza szócsövei forduljanak hozzá, nála lehet reklamálni és elfekvő pénzeket keresgélni!
ómió
@SystemError: Nicsak? Néked fizetnek a kommentjeidért? "Fussa" még Czeglédy efftársadék 6 milliárdjából? Vagy még más 2010. előtti "alapokból" kapod?
SystemError
@ómió: Szerintem simán a PS Online Kft alkalmazásában állsz, aki a propit üzemelteti és a jobb oldali posztpörgető trollok táborát erősiti, A PS Online tulajdonosa pedig a Mangusta Investment SA az e-cégjegyzék szerint. Te meg mint közismert prosti srácok rezidense is vagy ugyanezzel nickel. Szóval, hogy itt kik a hulladék trollok teljesen egyértelmű és az is, hogy. Propi már milyen kezekben van...:)

MANGUSTA INVEST S.A.
LU-1118 Luxembourg, Rue Aldringen 23.
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: B193440
Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási hatóság: Registre de Commerce et des Sociétés Luxembourg
www.e-cegjegyzek.hu/?cegadatlap/0109946443/TaroltCegkivonat

Róluk meg ezt kell tudni:
adatbazis.k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/mangusta-invest-sa

:)
ómió
@SystemError: Ne erőlködj, bolsijózsi! Esélytelen a státuszodat rám hazudnod!
SystemError
@ómió: Nem tudsz olvasni vagy számodra nem hiteles az állami e-cégjegyzék? Rátok fog ez dőlni hulladék troll...csak kell hozzá egy kis "Átlátszó" is..:)
ómió
@SystemError: A bolsevista álmaitok mindig ilyen "negédesek"? Vagy ez csak a hazudozással "jön"?
SystemError
@ómió: Sokan mondják rád, hogy elmebeteg vagy, de csak az agyhalott troll profilod ilyen, ezt mindketten tudjuk, hogy legalább 2-3 profilt kell üzemeltetnetek és hát ez így jön ki, hogy jól szeparált és átadható profilok keletkezzenek. Ha Orbán lerakja Budapestet, akkor szerinted ti maradtok egy EU pénz nélküli recesszióban lévő országban, ahol Orbán vidékre menekül... Kis naiv! Tudod ez a nagy cégekben is így van, hogy amíg nem jön a változás, addig megy az etetés...

Reméljük volt valami rendes szakmád, bár akkor nem trollnak mentél volna..:)
ómió
@SystemError: Az, hogy tetves bolsiságodék mit hazudoznak, aljaskodnak, "álmodoznak" össze, az már "napi rendszeresség". Megint áthazudod a másik térfélre, ami a bolsi tetübandádban megy? Ne strapáld magad! Ha meg trollra vagy kiváncsi, kukkants a tükörbe!
SystemError
@ómió: Viszont könnyű lesz téged migrálni vidékre, csak pár szót "traktor támogatásra" kell cserélni... Jó lesz vagy marad a lomi..:)
Aki Én
@ómió: @Pegero: @Shikari: Azt már elmondta a főváros, hogy a fideszes pénzadatok miért hamisak, de mindegy. Titeket a tények sosem zavartak össze.
Viszont én azért hiszek Karácsonynak ha már választani kell, mert a Moodys-t a fidesz többször hiteltelennek, magyarellenesnek kiáltotta a kritikái során. Most nekik tetszőt mondott (persze ez nem azt jelenti, amit hazudtok), és egyből ő lett az etalon, a mérce, a hitelesség maga.
Hogy ti mennyire buták vagytok még mindig.
ómió
@Aki Én: "Fideszes pénzadatok"? Efftársilag "abszolut nem baj", hogy pénzintézeti adatok? A bank is hazudik csak Karigeri efftársad az "igazmondó"? Valami átütőbb hazugságot nem tudnál prezentálni? A Moody's-nak meg - úgy tűnik - kiürült a lapos, semmitmondó "érvkészlete" a magyar gazdaságról - vagy csak a tényekkel nem tudott már mit kezdeni(?) - és végre a valóság is kibuggyant belőle! Ez efftársilag - na és persze a "bolsi okosság" szerint - már "hiteltelen"? Úgy látszik, nem hallgatják ők se az Athina Híradót!
ómió
@SystemError: Álom-álom, bolsi álom...! Csak vigyázz, meg ne ártson!
legott
@ómió: Te beteg vagy. Nem kicsit. Nagyon.

Ha azt írnám, hogy a "Kurva anyád, te primitív beteg állat náci fasz!", megsértődnél?

Mesélj az IQ szintedről kicsit (Ricsi).
A 100 meg van felkerekítve 51-ről?
Aki Én
@ómió: Ma nagyon későn jöttél. Kezelésen voltál?
Mi a fasznak?
SystemError
@Pegero: 20:10 Te hogyan raktad be a szívecskés emojikat? Látom innen van: emojipedia.org/
ctrl-c/ctrl-v-vel simán be is illeszti, de beküldésnél leveszi a formázás.. Olyan, mintha nem lenne jogom egy wysiwyg editorba html vagy egyéb kódokat berakni, ami amúgy normál is általában.. Valahogy neked és a szexhirdetéseknek ehhez van joga. Furi. Szóval segítsél, hogy miként lehet berakni emoji-kat. Olyan vicces lenne, ha end user is csinálhatná. Persze csak te és a robokurvák szívecskézhettek mi..:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.