Megint gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, péntekre az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma nyolcezer fölé emelkedett, a halottaké pedig átlépte a hétezret. Magyarországot pénteken a vörös zónába sorolta át Ukrajna.

Magyarország vörös besorolást kapott Ukrajnától
Fotó: MTI/Komka Péter

A vörös, azaz a koronavírus-járvány tekintetében kockázatosnak minősített országokból érkezőknek Ukrajnában házi karanténba kell vonulniuk, amelyet csak negatív PCR-teszteredménnyel függeszthetnek fel a határidő letelte előtt – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál. Ukrajna ezelőtt csak egyszer egy hétig, augusztus elején sorolta Magyarországot vörös kategóriába.

Az elmúlt napon 8312 új esettel 378 729-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig – újabb napi csúcsot döntve – 173-mal 7041-re emelkedett. Eddig 155 026-an gyógyultak meg, viszont már 216 662 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

A kormány péntekre felülvizsgálta a települések és régiók járványhelyzet szerinti színes besorolását, és a legsúlyosabb, vörös zónába sorolta egyebek mellett Kárpátalján Ungvárt, Beregszászt és az ungvári járást. Az ország legfertőzöttebb területének számító főváros, Kijev továbbra is "narancs" maradt. A vörös besorolású helyeken be kell zárni az iskolákat, le kell állítani a közösségi közlekedést és nem tarthatók tömegrendezvények sem.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján kijelentette, hogy tárcája ellenzi a teljes zárlat bevezetését Ukrajnában főként az ország gazdasági helyzete miatt. Hozzátette ugyanakkor, hogy bizonyos korlátozásokat viszont várhatóan be fognak vezetni az üzleti vállalkozások számára, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludas Matyi
magyarorszagg 10 evvel ezelött is vörös volt, akkor most ez miert is lenne csoda!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludas Matyi
@jesz: ahogy regen. A pisiböl vagy a kakadbol.
Giovanni Alba
@jesz: A kép szerintem egy beállított kép, nem valós mintavétel. Több portálon is szerepel illusztrációként. A beállítottságot meg onnan gondolom, hogy amennyiben van egy csipetnyi esze és némi gyakorlata, akkor a maszk és az arcpajzs alá nem sminkel. Itt pedig jól láthatóan a szemöldök egyenesre kihúzkodva, a szem kifestve. Ha kicsit megizzad -védőruhában, maszkban, arcpajzs alatt- az a festék már régen szétfolyt volna. De ez csak egy magánvélemény.
"A COVID-19 tesztek során steril tamponos pálcával vesznek mintát a garatból és az orrüregből, azaz két meglehetősen érzékeny területről. Egy ilyen alapvetően veszélytelen rutineljárás során véletlenül átlyukasztották egy 40 év körüli nő agyhártyáját, és emiatt agy-gerinc-folyadék kezdett szivárogni az orrán keresztül, ami életveszélyesfertőzésveszélyét vetítette előre - számolt be a különös estről a JAMA Otolaryngol Head Neck Surgery szakfolyóirat cikk"
Az idézet meg a Házipatika oldaláról van.
Ludas Matyi
magyarorszagg 10 evvel ezelött is vörös volt, akkor most ez miert is lenne csoda!
mrudolf
@Giovanni Alba: A kep nem az eszrol szol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.