A reptér melletti területen épült volna meg a Lufthansa Technik új üzeme, azonban a cég felfüggesztette a miskolci beruházását a koronavírus-járvány miatt – tudta meg az atv.hu.

Felfüggeszti miskolci beruházását a Lufthansa, ugrott 400 munkahely
Fotó: Pixabay

Bár először úgy tűnt, hogy a cég a német államtól kapott mentőcsomagnak köszönhetően talpra tud majd állni a Covid-sokkból, az elmúlt hónapokban kirajzolódott, hogy nem sikerült a kellő szintre visszaállítani a gazdasági működésüket, a vállalat igazgatótanácsa ezért úgy határozott, hogy felfüggeszti a 2021-re tervezett gyár építését, ahol repülőgéphajtómű-alkatrészek javítását végezték volna.

Miskolc város vezetése sajnálattal vette tudomásul a cég döntését: a beruházással 400 új munkahely jött volna létre a városban.

A Lufthansa az atv.hu-val azt közölte, leányvállalatai mély történelmi válságban vannak a koronavírus miatt, ezért nem folytatódik a tervek szerint a beruházás. A miskolci projekt hosszú távú kilátásait ugyanakkor a jövőben még megvizsgálják.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mi a helyzet a munkahelyteremtő támogatással? Felvette valaki? És hogyan osztoztak az érintettek? Mikor lesz visszafizetve?
Clavigo
Asszem,,bekéretjük a német nagykövetet is...
namihami
@Clavigo: ""Kéretjük""?
Mi az, hogy kéretjük? Talán berendeljük vagy ideparancsoljuk.
Aztán jöhet a szőnyeg széle és a helyrerakás.
""De dulván, elmagyalázzuk a miheztartást!""
ómió
Reméljük, a felfüggesztés nem törlés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.