Ideiglenesen felfüggesztették állásából a belga főváros Molenbeek nevű negyede egyik általános iskolájának tanárát, aki diákjainak Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrát mutatott – közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán pénteken.

Mohamed-karikatúrákat mutogatott egy tanár, felfüggesztették
Fotó: Pixabay

A beszámoló szerint a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap egyik kiadványának címlapját mutatta a diákoknak, amely "obszcén" módon ábrázolta a prófétát.

Catherine Moureaux, Molenbeek polgármestere az ügyet érintően azt közölte: a tanár munkaviszonyának ideiglenes felfüggesztésére azért került sor, mert az iskola teljes tanári gárdája egyetértett azzal, hogy

ilyen trágár, durva és közönséges ábrázolást nem szabad gyerekeknek mutogatni. Baj a kép illetlenségével van, mivel azt a tanár általános iskolásoknak mutatta, nem pedig a vallásos tartalmú karikatúra-ábrázolással

- emelte ki.

Moureaux azt is közölte, hogy a tanár ellen indított fegyelmi eljárás első meghallgatására már csütörtökön sor került.

Franciaországban, október közepén egy 17 éves, menekültstátust kapott, moszkvai születésű csecsen diák késsel megölte, és lefejezte Samuel Paty középiskolai történelemtanárt Párizs külvárosában, miután a tanár a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak.

A Brüsszel belvárosához közel első Molenbeek negyedet a brüsszeli iszlamisták fellegvárának tartják. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben végrehajtott merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között, a szálak többek között a brüsszeli Molenbeek negyedbe vezettek.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Giovanni Alba: Ja és nem vagyok rasszista!Le a kalappal a kínai éttermek előtt gyors és olcsó vagy a török kepab/dürüm laktató nagy adag vagy görög gyros tál finom és egyedi és az eredeti olasz pizzának párja nincs ! Ezek mit hoztak Európába Szíriából Afrikából?? Esetleg fekete Pákót akinek haszna nincs!
csak úgy....
@rokker33: azt tudod,hogy egymás isteneivel nem illik baxakodni,mert ki tudja,hogy ki közülük az igazi.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: Hahaha...Dél -Afrikát...amióta Mandela tönkre tette pöcegödörnek nevezik, nem szivárványországnak...a legmagasabb a bűnözés...a fehérek kénytelenek fegyveres őrséggel védett lakóparkokban élni a nigger hordák miatt...erről nem regél a képeskönyved???akkor nézzél csak utána bátran...megteheted van neted..
rokker33
@csak úgy...: Azt nem tudom oké a tanár hibázott hogy kifigurázta más istenét de azért megölni és levágni a fejét azt túlzásnak tartom!Verte volna meg törte volna el mind 2 kezét Én azt elfogadtam volna,de azért nem kellett volna megölni! Ezek állatok nem fognak alkalmazkodni hozzánk, majd ránk erőszakolják a burkát meg a kecske baszást és délben este Allah hoz kell imádkozni! Nem most de már jó úton haladunk a pusztuláshoz!
rokker33
@Pálinkás Pál: Nem csak Mandela hanem ezek a lusta niggerek is tönkre tették! Csak szaporodnak mint a patkányok terjed az AIDS a vérfertőzés, mint a majmok a saját testvérüket is megdugják az óvszert nem ismerik! Munka az kevés van, de nincs hozzá eszük hogy akkor a nyomorúságos körülmények közé nem szarnak gyereket, mert nyomorult lesz az élete és ha a fehér ember nem segít nekik már kipusztultak volna !!
Pálinkás Pál
@rokker33: ez bizony így van...felborítottuk a természet rendjét...eddig is ellettek vagy tizet ,de abból kilencet elvittek a kórságok...most mi marhák megmentjük őket, ugyanúgy tizet ellenek,de meg is maradnak...legjobb recept nekünk az öngyilkosságra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.