Ezek a legfrissebb számok.

Félszáz magyar halt meg koronavírusban, az új fertőzöttek száma is döbbenetesen magas

3908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 75 321 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1750 főre emelkedett, 19 032-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 54 539 fő. Az aktív fertőzöttek 26%-a, az elhunytak 33%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4048 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 281-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik. A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség, vagyis továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe a védekezésben, különösen a maszkviselésre vonatkozó előírások betartásában.

Jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. November 2. hétfőtől pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A statisztikán kívül, (ami egyébként sem pontos), senkit nem érdekel!!! Főleg a kormányt és a törzset már nem. Kiszaladt alóluk minden. Tehetetlenül vergődnek!!! Kétségbe ejtő!!!
SystemError
@Jozefina: Ezt a számot a hazai tesztelési szokások mellett nyugodtan lehet egy 2-3x-val értelmezni más hasonló méretű országhoz képest... Hogy ennek mekkora része a kormány maszkviselő példamutatása, az elhazudott augusztus és hogy érdemben nem csinálnak semmit. Szerintem ezrek életébe fog kerülni Orbán adóalany hajcsár politikája. Természetesen én sem gondolom, hogy sajnos ne egy kegyetlen mérlegről beszélnénk, aminek az egyik oldalán a halottak a másik oldalán a gazdaság áll, de Orbán fejében, csak a gazdaság és így a gondtalanul lopható maffia rezsi a lényeg csak. Ahol kevés a bevétel, ott a zavaros is kisebb,amiben olyan jó lopni, mert nem tűnik fel

O1Gyilkos!
SystemError
Ja és a "halottak számát kell figyelni", de gondolom azóta mást hazudik Dr. tömeggyilokelnök úr..
simmering73
Na most. Ez a "szörnyű" szigorítás eddig is meg volt. Sőt, a piacon is meg volt. Tehát semmi szigorítás nem történt. A baj ott van, hogy az emberek egy része magas ívben tesz rá. És akkor most mi lesz? Pl az Auchanban minden soron ott cirkálnak a rendőrök? Itt alapból a fejekben van a probléma, ami a járvány statisztikáján meg is látszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.