Ezentúl komolyabban ellenőriznek.

Bekeményít a kormány a vírussal szemben: Ezt a fontos fejleményt jelentette be az operatív törzs

Amíg az egyéni védekezéssel gátat lehet vetni a vírus terjedésének, addig a kormány erre támaszkodik, s ennek egyik jelentős állomása, hogy jövő hétfőtől kibővül a védőmaszk használatával kapcsolatos szabályozás – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szombaton a közmédiának.

Lakatos Tibor elmondta, Magyarországon a járvány terjedésének megakadályozása mellett figyelembe kell venni azt is, hogy az ország nem állhat le, hiszen a második hullám sokkal hosszabb ideig tart, mint a tavaszi első hullám. Ezért a korlátozó intézkedéseket megfontoltan kell bevezetni – tette hozzá.

Hangsúlyozta, jövő hétfőtől a nyilvános, zenés-táncos rendezvényeken, a vendéglátó egységekben is kötelező lesz a védőmaszk használata akkor, amikor a vendégek éppen nem fogyasztanak semmit.

Változás lesz az is, hogy például a boltokat ezentúl a rendőrség is ellenőrizheti, nemcsak a kereskedelmi hatóság, sőt a rendőrség szankcionálhatja is azokat az üzleteket, ahol nem tartják be a védelmi intézkedéseket – hívta fel a figyelmet Lakatos Tibor, hozzátéve, a figyelmeztetéstől az egymillió forintos bírságig terjedhet a büntetés, de akár be is zárhatják az üzletet.

Kiemelte, a hatóságok számítanak az állampolgárok együttműködésére, és azt kérte, hogy mindenki segítse a járvány "kordában tartására" tett intézkedéseket.

Közölte azt is, eddig a járványügyi szabályok megsértése miatt kiszabott szankciók 43 százaléka figyelmeztetés volt. Ez azt jelenti, hogy a rendőrök inkább figyelmeztettek, de "ennek az időnek most már vége van", mert nagyon megnőtt az új fertőzöttek száma – hangsúlyozta.

A halottak napi megemlékezések kapcsán elmondta, fontos, hogy aki közösségi közlekedéssel utazik a temetőbe, viseljen maszkot, a sírkertekben pedig tartsák egymástól a megfelelő távolságot, és ott is, tehát szabadtéren is viseljenek maszkot, ha például csoportosan emlékeznek elhunyt szeretteikről.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ahogy én látom Orbán bedobta a gyeplőt a lovak közé, ma már a kormánynak van köze a legkevésbé a vírussal szembeni védelemhez, leszámítva a fenyegetőzést és a büntetéseket. Ez bizony nagy, nagy nemzeti szégyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a példamutatás sokkal fontosabb lenne. Nem kellene látványosan bemutatni, hogy rájuk nem vonatkozik!!! =))
RedEye
Mikor kap mindenki ingyenesen maszkot az államtól - ha már a kormány a polgárokra rakja a felelősséget? Van, akinek kenyérre is alig telik!
tudode
Ezt is megélte az ország!
.
Ha egy elfajzott béközepes nem érti meg azt, hogy zárt kapus meccsek megtartása is járványveszélyes, hanem a pénteki szpícsen valami olyanról kegyegett, hogy "hétfőtől más világ jön", ami itt van már 10 éve, akkor az a nagy büdös helyzet, hogy nem csak a járvány fenyeget mindenkit, akkor találó
..
----- Orbán Viktor: Hétfőtől új világ kezdődik Magyarországon
index.hu/belfold/2020/10/30/orban_viktor_karvany_koronavirus_szabalyok/
---------------------------------
.
---- COVID-19, avagy a III. világháború - Triptichon (1)
nepszava.hu/3087534_covid-19-avagy-a-iii-vilaghaboru-triptichon-1
.
--- Covid-19, avagy az emberiség világháborúja önmaga ellen -Triptichon (2)
nepszava.hu/3089017_covid-19-avagy-az-emberiseg-vilaghaboruja-onmaga-ellen-triptichon-2
---------------------------------
.
A remény az, hogy az egyik veszedelem elmúlik, mint minden más járvány, de az EU bacilusa ki tudja meddig tarthatja még Sorossal, migráncsokkal, a jól bevált karaktergyilkolással sakkban az országot egy olyan váratlan ellenséggel, amely demokratikus, nincs tekintettel sem jobb, sem baloldalra!!
kereső
De a qrva életbe már. Mikor tiltja be a kormány a tömegrendezvényeket , amelyeken csak úgy folyik a sör/bor és elenyésző kissebbség visel maszkot- azután meg vonulnak végig a városon, utaznak a villamoson, metrón, buszon szórják szét a fertőzést. Ennyi esze nincs a "kormánynak"-orbánnak? Nincs. Bár ettől a gazdaság még nem állna le- de majd leáll ha tömegesen betegednek meg az emberek. És le kéne már zárni a ukrán és román határt, mert ugye szigoritjuk a schengeni határvédelmet. Pont ott nem szigorit ez a qrvák gyülekezete, ahol kéne.Csak a duma, meg a pofa nagy- meg a felelősség áttolása az eü-re, meg az állampolgárra. Kivéve a foci buzikat. Azok kivételek.
kereső
@Horizont: Október 30.-i mMagyar Közlöny- kormány határozat: 223 milliárd forintért (induló ár) megépiti a kormány az atlétikai stadion a 2023-as világbajnokságra.
justhpeter
Ahogy én látom Orbán bedobta a gyeplőt a lovak közé, ma már a kormánynak van köze a legkevésbé a vírussal szembeni védelemhez, leszámítva a fenyegetőzést és a büntetéseket. Ez bizony nagy, nagy nemzeti szégyen.
kereső
@justhpeter: Ez nem "nemzeti szégyen"- ez aljas galádság, és gyilkosság- előre megfontoltan.Tisztességes kormány ebben a helyzetben, amikor impotensnek bizonyul egy válság kezelésében- lemond, vagy legalább a járvány kezelését- a védekezést átadja a hozzáértő szakembereknek. Persze ez orbán esetében elképzelhetetlen- hiszen ő ezt soha be nem ismerné, az egója nem birná el. Inkább feláldoz- emberei életeket. Egy gyilkos Magyarország miniszterelnöke.
Nessy
@kereső: Nem tudnak mást, csak büntetni! Mi lenne, ha a szórakozóhelyeket, sport rendezvényeket bezárnák? Ettő még nem fogna padlót a gazdaság! Népnemzeti Atlétikai stadion, templom építés, sport csarnok. Ez most a legfontosabb! Nincs egyetlen értelmes ember az operett törzsben, vagy a környezetében, aki szólna, hogy nagy a baj??
kereső
@Nessy: Amikor már szemészek, meg háziorvosok kezelik??? az intenziven fekvő covidos beteget, ott nem nagy, hanem qrva nagy baj van. Te tudod a legjobban- hiiszen benne éltél, dolgoztál sok-sok évig, hogy az intenziv ápolás, a lélegeztetés egy külön szakértelmet kivánó orvosi szakág. Ezért irtam gyilkosnak a kormányt, a törzset és a tiszti nyunyókát.A Népszaván van egy cikk, a győri kórházból/ról. Érdemes elolvasni.
Lepényleső
Mi más is állíthatná meg a vírus terjedését mint a szigorúbb és nagyobb arányú büntetés?
A világon ettől hatékonyabbat még ki nem találtak,hogy kedvét szegjék ennek a fránya vírusnak?
division
@kereső: @Horizont: Nagyot csalódtam víruskezelés terén Orbánban, a tavaszi dobogós helyről az utolsók lettünk benne.
kolnidre
A sok bajt okozó járványtól sokkal könnyebb lesz megszabadulni mint Orbántól.
kissé felnőttem
@Szeparepa2: már elkésett.kassza kiüritve 3000 milliárd minusz ja az 500 év
Yoda69
Egy kicsit elkésett ezzel az operett törzs. A járvány elszabadult, napi 4000 új fertőzött es közel 100 halott mar elég durva. Es ki tudja mikor es hol tetőzik. O1G ezt elkurta, es meg a mai napig sem ismeri el hogy hibázott.
legott
@kolnidre: Mi lesz Orbán után? Pedig Orbán után széthullik a Fidesz a belharcok miatt és a felszínre kerül az összes dzsuva, amit addig elhallgattak.Utána már nem lesz egy a tábor - MSZMP-stől a fasisztáig.
Erre nem gondol a sok fideszes gyökér.
Aki Én
@division: Akarod mondani, a tavaszi hamis, propaganda adatok alapján. Az eü már akkor megmondta, hogy felejtsük el a hazug adatokat. A helyzet akkor is sokkal rosszabb volt, minden eü dolgozó egybehangzó kijelentése szerint.
division
@Aki Én: Nem azt akartam mondani, ne akard már ezt is jobban tudni mint mindent. Akkor az iskolabezárások megtették a hatásukat, ahogy a többi intézkedés is. Most nincs ilyen.
Aki Én
@division: ...a tavaszi dobogós hely kijelentésedre reagáltam. Akkor is és most is propaganda kérdést csinálnak a vírusból, valós, érdemi intézkedések helyett.
Hozzá teszem, a tavaszi iskolabezárást az ellenzék korábban szorgalmazta, de az orbáni média péntek reggel még lehazaárulózta érte az ellenzéket, majd aznap este meglépték.
division
@Aki Én: Legalább meglépték, most viszont még úgy sem, hogy a fideszes kormánytagok is szorgalmaznák. Jót tenne pedig a járvány lassításának, és április-május környékén lesz már vakcina.
legott
@division: Jól emlékszem te vagy a vállalkozó, a munkaadó? A független kőgazdag, aki Mercedes AMG-vel jár WC-re?
Mikor tőkésítettek fel utoljára?
Mi jut eszedbe erről a képről először?
st2.depositphotos.com/1087278/7892/i/450/depositphotos_78927726-stock-photo-rorschach-test.jpg
Aki Én
@legott: ...nem, ő csak alkalmazott egy külföldi tulajdonú cégnél.
csak úgy....
@division: csak nem csökkent a fideszbe vetett hited? szerintem már fölírták a neved...
simmering73
Most jöttem a soroksári Auchanból. Továbbra is tíz emberből három szarik a maszkviselés szabályaira.
Aki Én
@legott: ...egy ipari kerámiákat gyártó, orosházi székhelyű cégnél. Ezért is indult helyben, az orosházi SZDSZ színeiben anno. Mára pördült egyet. Alapvetően rendes ember lehet, csak a jelek szerint tele van önértékelési problémával. Maga sem akarja elhinni, hogy hova jutott, ezért bizonygat, dicsekszik egész nap vadidegeneknek. Ma még egész visszafogott.
division
@Aki Én: Mi van te alulértékelt pszichológus, megint pofázol? Alkalmazott a jó édes, az!
Aki Én
@division: De miért állítod be az alkalmazotti státuszt degradálónak? Ha nem te vagy a tulajdonos, akkor alkalmazott vagy. Lehet vezető beosztású, de alkalmazott. Ne kelj ki magadból, nevetségessé válsz.
division
@Aki Én: Résztulajdonos és igazgató vagyok, nem alkalmazott. Ezen lovagolsz folyton, nincs jobb dolgod? Én értek ahhoz amit csinálunk, és megnyugodhatsz, ezt a "társam" is jól tudja. Érted, "társam", nem a főnököm.
csak úgy....
@division: valami közelebbit a termékeitekröl és nem csak az örökös önreklám!?
Aki Én
@csak úgy...: ipari kerámiákat gyártanak.
Azt nem tudtam, hogy a kollégája a ,,társa" is egyben :) Eddig azt mondta, hogy nős :)
Aki Én
@division: ...nyugi van, frankón a kutyát nem érdekli a titulusod. Éppen elég ijesztő, amit itt előadsz.
division
@Aki Én: Már buzizol is, éppen te, aki pont abba a táborba tartozik?:-))
Aki Én
@division: ...ez a legújabb agyszüleményed? Minden alap nélkül?
division
@Aki Én: Te kezdted, IQ bajnok, vagy az fel sem tűnt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.