Az aktív fertőzöttek száma átlépte a 60 ezret, 4400-nál több embert ápolnak kórházban, 313-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormány által fenntartott koronavirus.gov.hu legfrissebb, november 2-ai adatai szerint 3581 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 82 780 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Újabb szomorú rekord: 70-en hunytak el, 3581 új fertőzöttet találtak

Fotó, címlapkép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Elhunyt 70 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1889 főre emelkedett (609-en Budapesten, 1280-an vidéken), 20 476-an pedig már meggyógyultak (5680-an budapestiek, 14 796-an vidékiek).

Az aktív fertőzöttek száma 60 415 fő (15 175-en fővárosiek, 45 240-en vidékiek). Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 32 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 313-an vannak lélegeztetőgépen.

29 750 fő hatósági házi karanténban van, 1 097 371 darab mintavétel történt eddig.

Újabb szomorú rekord: 70-en hunytak el, 3581 új fertőzöttet találtak

Az oldal térképe szerint Budapesten van a legtöbb igazolt koronavírus-fertőzött az országban (21 462 fő), utána Pest megye jön (10 168 fő), majd Borsod-Abaúj-Zemplén megye (5282 fő – vasárnap itt még hatezret meghaladó volt a létszám a 444 cikke szerint). A legkevesebb beazonosított fertőzött Tolna megyében található (891 fő).

Mától tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok: már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni, azt csak az étel és ital fogyasztása idejére lehet levenni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést, és ha valaki nem tartja be a szabályokat, azt megbüntetik.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pokróc
@Pokróc: Ez mi ? Hogy gondolják ezt ? Idő előtt halnak + mind ! :-(((((((((((((((((((((((((((((((
Pálinkás Pál
@Nessy: mondtam már...mióta a világ világ...általában az idősek,betegek halnak meg!!! ezt tényleg ennyire nehéz felfogni???és bizony...azt kell mondjam ha már a tényleges betegellátás rovására megy a dolog, akkor bizony prioritásokat kell felállítani!! és már engedtessék meg nekem hogy nem a 80 éves daganatos,szívbeteg embert helyezem az első helyre!!! aki ráadásul vírusfertőzéssel is küzd, amire a világon nem létezik gyógyszer!!!
Nessy
@Pálinkás Pál: Köszönöm szépen! Azért, ha lehet, ezt az idős rokonaidnak, barátaidnak ezt így ne add elő! Egyébként sok évtized egészségügyi múlt mellett ez nem újdonság számomra, hogy az idősek halnak meg, csak nem mindegy mikor és hogyan! Úgy mellékesen sem a szív betegségek, sem a tumor ma már nincsenek korhoz kötve!
Pálinkás Pál
@Nessy: nem is azt mondtam, hanem azt ,hogy nézd meg a halálozási listát...90 %-on...meg sem lepődnél ha nem a coviddal összemosva olvasnád!!!
Nessy
@Pálinkás Pál: De, volnék szíves meglepődni!
Pálinkás Pál
@Nessy: áruld el miért??? olyan meglepő a lista?? jó részük halálos beteg, a covid legfeljebb kicsit gyorsított rajtuk!!! de hála nekik,sikerül bedönteni az egészségügyet, azért ,amit úgysem lehet gyógyítani,mert nem létezik rá gyógyszer!!! de azért elvezénylünk orvosokat a gyógyító munkától,hogy úgy nézzen ki ,mintha csinálnánk valamit...,undorító...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.