Az Állami Számvevőszék független a kormánytól és független a pártpolitikától – így reagált a szervezet hétfőn Varju Lászlónak, a DK alelnökének aznapi nyilatkozatára.

Az Állami Szávevőszék azt állítja, ők függetlenek a kormánytól és a pártpolitikától

A DK-s politikus a KSH elemzésére hivatkozva bírálta a kormány politikáját, megjegyezve, "még a kormányt mindenben kiszolgáló Állami Számvevőszék is úgy fogalmazott munkaerőpiaci elemzésében", hogy "kiemelt szegénységi kockázatot hordoz magában az, hogy az álláskeresési járadékban, segélyben vagy egyéb juttatásban nem részesülő álláskeresők száma magas.

Az ÁSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta:

"nagyszerű, hogy Varju László is forgatja, használja az ÁSZ elemzéseit. Az viszont sajátos, hogy a DK alelnöke – már nem először – tényszerű hivatkozási pontnak tekinti az ÁSZ egyik jelentését, illetve elemzését, majd – kettős beszédet alkalmazva – pártpolitikai elfogultsággal vádolja meg a független Számvevőszéket."

"Varju László is tudja: az ÁSZ független a kormánytól és független a pártpolitikától, tevékenységét a közpénzek védelme és a közpénzügyek fejlesztése érdekében végzi. Az ÁSZ 150 éve a közpénzek őre és 30 éve a demokrácia pénzügyi garantőre" – fogalmaztak.

Hozzátették: az ÁSZ független szervezet, ugyanakkor törvényben meghatározott feladata a jól irányított állam támogatása. Ennek érdekében a jelentések mellett elemzéseket, tanulmányokat is készít. Ezekben az ÁSZ elemzői nem megállapításokat tesznek, hanem összefüggésekre, hatásokra világítanak rá, felhívják a figyelmet az adott területen jelentkező dilemmákra, kockázatokra, valamint bemutatják az eredményeket.

Így van abban a tanulmányban is, amelyben az ÁSZ elemzői a Covid-19 járvány munkaerőpiacra gyakorolt hatásait értékelték. Az ÁSZ honlapján elérhető elemzésben az ÁSZ elemzői bemutatják a Covid-19 járvány kapcsán hozott korlátozásoknak és az ezzel összefüggő gazdasági visszaesésnek a munkaerőpiacra gyakorolt hatását. Az elemzés részletesen áttekinti a járvány kezdetétől meghozott munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő kormányzati intézkedéseket, valamint a gazdaságvédelmi akcióterv keretében finanszírozott intézkedések eredményeit, továbbá számba veszi a lehetséges kockázatokat – olvasható a közleményben.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Aha. Kb annyira független mint a fideszvezetés az mszmp-és múlttól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Ezek az urak még ilyen késői órán is meg tudnak röhögtetni, akkora hülyeségeket bizonygatnak!
Gazella
Annyira független mint én a mummusomtól :D
Pálinkás Pál
Majd ezt bebizonyíthatják a bíróságon...természetesen nem fidesz-bírák elnöklése alatt...
RonaGyuri
Ismét Barnus volt a menő

A szövegek sem semmik, na de az értelmezésük

Mottó:
„A sok szegény gyerek azért nem reggelizik, mert nem éhesek”
Fábián Barna az M1 üdvöskéje

Nyilatkozatháború egy fikcióról; a függetlenségről!
„még a kormányt mindenben kiszolgáló Állami Számvevőszék is úgy fogalmazott munkaerőpiaci elemzésében” – írta egy ellenzéki politikus (amit persze normális ember úgy ért, hogy: még az ÁSZ is kénytelen volt beismerni). Amire az illetékes NER-társ ugrott is és kikérte magénak, hogy ők nem olyanok, na jó „az ÁSZ független a kormánytól és független a pártpolitikától”. Igen a törvény ezt írja elő. De még rá is tett egy lapáttal. Kifogásolta, hogy a képviselő „kettős beszédet alkalmaz”, mert az ő állításaikkal támadta a kormányt.
Az ügy fontosságára való tekintettel a nevében közszolgálati, így független M1 is foglakozott a témával. Felkérték az természetesen független Századvég szakértőjét, aki előadást tartott róla, hogy ez a sok ócska párkatona, na jó ő független szakértőnek nevezte őket, nem is Fidesz tag!
Barnus erre tudott rátenni egy lapáttal, mikor a derék „szakértő” szavaiba vágva arról tartott előadást, hogy ezek a mocsok ellenzékiek még a végén az ő függetlenségét is kétségbe vonják!!! =))
justhpeter
Erre mondják, hogy ez a nyilatkozat csak komoly lehet, mert viccnek durva.
ómió
A Böszmekorszakban ez nem így volt? Akkor érthető a durci!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.