Kórházba került egy Borsod megyei szakképzési intézmény igazgatója, miután koronavírussal fertőződött meg – értesült a Népszava.

A lap úgy tudja, állapota miatt jelenleg mesterséges lélegeztetésre szorul, az iskola vezetését pedig egyik helyettese vette át. A Népszava forrása szerint az iskolában több oktató is megfertőződött, ezért hétfőn kezdeményezték a fenntartónál az intézmény bezárását és a távoktatás elrendelését. Az oktatók jelentős része is ezt tartaná jó megoldásnak.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja és Észak-magyarországi ügyvivője a lapnak megerősítette, hogy

az igazgató valóban megfertőződött, de kollégái kérésére többet nem akart elárulni.

Abban bízik, hogy az intézmény engedélyt kap majd, hogy átállhasson a tantermen kívüli digitális munkarendre.

A Népszava hozzáteszi, hogy az érdekvédelmi szervezetek már hetek óta kérik, hogy a kormányzat tegye közzé az iskolai fertőzöttségi adatokat. Múlt héten Müller Cecília országos tisztifőorvos jogszabályi korlátokra, illetve a személyes, szenzitív adatok kezelésére hivatkozva beszélt arról, ez miért nem lehetséges. Ugyanakkor több iskola a saját weboldalán rendszeresen beszámol arról, éppen mennyi diák, pedagógus kapta el a fertőzést. Ezt nem egy esetben kifejezetten a tankerület kérésére tették meg.

Forrás: Népszava

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Helyette a NER nek kellene ott lennie!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.