Elég sokan félreértették a kormány járványügyi szabályozását. A 444-hez érkezett mailek, chatüzenek és kommentek alapján aránylag sok olvasót zavart az meg, hogy a hétfőtől érvényes járványügyi szabályokat ismertetve miért azt emeltük ki már az erről szóló cikk címében is, hogy “Ez a szabály mától: csak maszkban diszkózhatsz, de ha van asztal az étteremben, ülve azt művelhetsz, amit nem szégyellsz”. Vagyis azt írtuk, hogy az új szabályok szerint a vendéglátóhelyek asztalánál ülve akkor sem kötelező maszkot viselni, ha a vendég nem eszik vagy iszik, hanem simán csak üldögél. A zavart leginkább az okozza, hogy a több paragrafusból álló friss kormányrendelet több helyen is azt az alapszabályt mondja ki, hogy a helyben fogyasztható ételt-italt is kínáló vendéglátóhelyeken mostantól mindenkinek, vagyis a személyzet mellett a vendégeknek is maszkot kell hordaniuk, kivéve amikor utóbbiak esznek vagy isznak. A minket érdeklő szabályozás az új kormányrendelet ötödik paragrafusában...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@nemkati: Ha az asztalnál ül, a másik asztal, ahol szintén maszk nélkül ülnek, lehet, hogy jó messze van...
Szerintem ez a rendelet olyan, amire nagyanyám azt mondta: nesze semmi, fogd meg jól!
legott
Mindenki üljön át egy másik asztalhoz
Pálinkás Pál
@Sámannus: nem reménykedem én semmibe...a kórházakon,meg az idősotthonokon kívül te hol látod bármi jelét a járványnak??? azt sem látod, csak írják a sajtóban...
Sámannus
@Pálinkás Pál: Sajnálom, hogy nem tudlak megcáfolni, mert még itt fetrengek az élők között. Kérdezd meg talaán Szőcs Gézát.Azt hiszem ő is téged igazol.
Pálinkás Pál
@Sámannus: szőcs gézát magasról leszarom, veszélyeztetett korosztály,csúnyán elhízva...és gyanítom tele egyéb betegségekkel...jó emberrel példázódsz!!!
Sámannus
@Pálinkás Pál alias..,-ke: Teljes mértékben hiteltelen vagy.Az ilyen embernek még az árnyékát is kerülni kell, annyira veszélyes. Bunkó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.