A BRFK csalás és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást egy volt ügyvéd ellen, aki az ügyfeleit éveken keresztül becsapva jutott százmilliókhoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály (BRFK KGBEFO) által folytatott eljárás adatai szerint egy fővárosi vállalkozás 200 millió forintot utalt a gyanúsítottnak. A 49 éves férfi üzleti lehetőségeket, piackutatást és pénzügyi közvetítőtevékenységet ígért, ám semmit sem teljesített.

Ügyfeleit verte át százmilliókkal egy volt ügyvéd Budapesten

A feljelentés alapján indult büntetőeljárás során a budapesti nyomozók további kilenc magánszemélyt azonosítottak, akiktől a gyanúsított 2015-2019 között befektetési konstrukciók ígéretével csalt ki nagyobb összegeket.

Volt olyan sértett is, akitől ügyvédi letétbe vett át több mint 51 millió forintot, amivel azóta sem számolt el hiánytalanul.

A nyomozás adatai szerint a férfi összesen 535.425.272 forint kárt okozott a bűncselekményekkel.

A hatóság elől bujkáló gyanúsítottat a nyomozók Budapest I. kerületében, nem bejelentett lakcímén fogták el 2020. november 1-jén.

Lefoglaltak tőle mintegy 700.000 forint készpénzt, informatikai eszközöket, a bűncselekményekkel összefüggő dokumentumokat, valamint több motorkerékpárt.

A budapesti dr. P. Tibort különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, sikkasztás és ügyvédi visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatta ki, majd vette őrizetbe a BRFK KGBEFO Pénzhamisítás és Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztály. A bíróság november 4-én elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.