A kormány határozott és rugalmas intézkedéseket hozott a koronavírus-helyzet kezelésére, amelyek betartását most szigorúbban ellenőrzi – közölte az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsornak adott interjújában.

Azt lehet mondani, hogy 11-12 naponként megduplázódik a fertőzöttek száma, vagyis a kórházba kerülőké és az intenzív kezelést igénylőké is

- mondta Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának YouTube-csatornáján közzétett videóban.

Hozzátette,

most körülbelül két és fél hétre tud a kormány előre tervezni, mert megváltozott a járvány természete; tavasszal még három-négy hétre előre tudtak gondolkodni.

"Ugyanakkor az intézkedések hatása megnyúlik. Tehát ha szigorító intézkedések jönnek, annak az eredményeit majd négy-hat hét múlva élvezhetjük" – jelezte.

Kitért arra is, a tavaszi első fázisban úgy kezdődött a járvány, hogy külföldről egy-egy ember behozta a vírust. Ha a fertőzöttet sikerült izolálni és a környezetét megvizsgálni, akkor meg lehetett akadályozni a vírus terjedését. A következő lépcső tavasszal a gócok kialakulása volt, amikor egy-egy közösségen belül, például idősotthonban jelentkezett a fertőzések legnagyobb része.

A járvány jelenlegi fázisában pedig már közösségi terjedés van, ami azt jelenti, hogy bárki fertőzött lehet úgy, hogy akár nem is tud róla

- mondta.

Kásler Miklós az öttagú bizottságról, amely az állami kórházak vezető tisztségére tesz majd javaslatot, azt mondta, ez a magyar egészségügy teljes átalakulásának a része, de nyilvánvalóan összefügg a járvánnyal is, hiszen a pandémia "rendkívül markánsan mutatott rá a magyar egészségügy erényeire, erősségeire, de a hiányosságaira is".

Ennek megfelelően – emelte ki – sokirányú változás kezdődött meg: átalakul a magyar egészségügyi ellátás struktúrája is, és a megyei kórházak felértékelődnek, irányítani fogják a megyében lévő városi kórházakat. Utóbbiak pedig összefogják az alapellátás családi orvosait, praxisközösségeit, járóbeteg-szakrendelőit.

Tehát a megyei kórházigazgatóknak más képességekre van szükségük ahhoz, hogy a megnövekedett feladatoknak eleget tudjanak tenni. Éppen ezért olyan szakértőket kértünk fel, akik ismerik a magyar kórházak világát, ismerik a vezetőket, hiszen nem egyéni döntésekre készülődünk, hanem közmegegyezésre

- jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy a legalkalmasabb embereket keresik a pozíciókra.

Arra a felvetésre, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben – második lépcsőben – 1,6 milliárd forint értékű fejlesztés kezdődik az Egészséges Budapest Program keretében, azt mondta, ez visszavezethető a kormánynak arra a szemléletére, amely szerint az egészségügy további folyamatos fejlesztése rendkívül lényeges.

"A Gottsegen Intézet a magyar kardiológiai hálózatnak a központja. Tehát a Gottsegennek az állapota meghatározza a magyar kardiológiai ellátórendszer egészét. Emellett nemzetközi hírű intézmény is, és az egyetlen olyan magyar kardiológiai intézet, amely a gyermekeket is és a felnőtteket is minden szív és keringési probléma esetén magas színvonalon alkalmas kezelni" – hangsúlyozta Kásler Miklós.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
kaslert kirúgni a faszba. Ezeket a tényeket mar tavasz óta tudjuk. Elbasztak a védekezést O1G főkolompossal az élen. 2 hét full lezárás kellett volna meg az iskola kezdés előtt. Ehelyett full powerrel mentünk a betonfalnak. Es most csodálkoznak, hogy mit basztak el. orban emberiség ellen elkövetett bűn miatt IS bíróság elé kell állítani. Ezért életfogyt jár, de csak azért, mert nincs halálbüntetés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Te koszos körmű sarlatán...semmi újat nem mondtál!!!
SystemError
"Bárki fertőzött lehet úgy, hogy akár nem is tud róla"

Köszi infót, a kurva anyádat! :)
Nessy
Most a járvány égisze alatt úgy "átalakítják a strukturát" hogy a végén maguk sem ismerik ki magukat! Ez egy elfuserált irányított betegellátási rendszernek készül. Csak lehet, hogy az új törvény miatt kórház, meg kórház igazgató lesz, csak nem lesz kiket irányítani. Viszont ha kiiktatják az egyetlen zavaró tényezőt, a BETEGET, talán még működhet is.
csak úgy....
@Nessy: állítólag az isten is a káoszból teremtette a világot,mióta viktor megtért ,ö is ezzel próbálkozik ..
Yoda69
kaslert kirúgni a faszba. Ezeket a tényeket mar tavasz óta tudjuk. Elbasztak a védekezést O1G főkolompossal az élen. 2 hét full lezárás kellett volna meg az iskola kezdés előtt. Ehelyett full powerrel mentünk a betonfalnak. Es most csodálkoznak, hogy mit basztak el. orban emberiség ellen elkövetett bűn miatt IS bíróság elé kell állítani. Ezért életfogyt jár, de csak azért, mert nincs halálbüntetés.
justhpeter
@Yoda69: Meg teljes vagyonelkobzás az összes szereplőnek ( a 133 bátor embernek is)..
vacsi
Ezt már mondogatom egy ideje, örülök, hogy Kásler is rájött...
division
Ezért kellene tesztelni, mint oly sok országban, bezárni amit csak lehet, és megtéríteni 80% - ban az emberek elmaradt keresetét, ahogy azt pl. az osztrákok is teszik.
csak úgy....
@justhpeter: szerinted van a nevükön valami? ök a 133 templom egere..
a lázár gyerekei gazdagabbak mint ök..
luiz
Kipusztul a fidesz 80%-A a kutyát nem érdekli
justhpeter
@csak úgy...: Ebben határozottan lehet valami...
csak úgy....
@luiz: lenin él,lenin élt,lenin élni fog,szó sincs itt kipúsztulásról...
kereső
Ehhez kellett az öttagú tagú tudományos tanács, hogy ezt megállapitsátok? Megáll az eszem.Aki tájékozódni szeretne virus ügyben, a viselkedéséről, hogy valahogyan megszervezze a saját és családja védekezését- az beült az internet elé már tavasszal, és böngészett- és megpróbálta kiszűrni a hasznosakat.És jól tette, mert tőletek a kézmosáson meg a tiz parancsolaton kivül mást nem kapott. Ezek meg novemberben a taroló második hullám kellős közepén elő jönnek ezzel. Komolyan, adjátok vissza az orvosi diplomát, a professzori kinevezést- mindent.
csak úgy....
@division: te félted a bolhaszarost !? még a kedvedért sem záratja be orbán a stadionokat mert neki az az istene, törödik is ö a te félelmeiddel...
neki te nem vagy fontos..
Yoda69
@csak úgy...: Vagyonelkobzás egyenes ági rokonoktól is. Minden offshore lovagtól, es orban alteregóitól is.
szép új világ
Hogy is mondta nem olyan rég a nagyvezír? „Állig felfegyverkezve várjuk a járvány második hullámát” Nekem ez inkább úgy tűnik, hogy "Nyakig szarban"
Orbán észjárását ismerve tesz Ő az országra. Most is azon tűnődhet, hogy miként lehetne a járványra hivatkozva további milliárdokat a saját lábon álló zsebekbe csorgatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.