Ezt írja a kormánypárti portál.

PS: Gyurcsány Ferenc miatt nem lehetett kitüntetni az Aranycsapat tagját

Megdöbbentő történet került nyilvánosságra Grosics Gyulával (†88), az Aranycsapat egykori futballistájával kapcsolatban. A világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bajnok kapuslegenda, aki pályafutása során 86 alkalommal húzta magára a magyar válogatott mezét, már 2004-ben, a cím létrehozásakor is komoly esélyekkel pályázott rá, hogy a Nemzet Sportolója legyen.

Mindezt akkor azonban politikai okokból állítólag megakadályozták. A témával kapcsolatban Szöllősi György (43), a Puskás Ferenc-ügyek hivatalos nagykövete nyilatkozott a Pesti Srácoknak.

– Grosics Gyula és Buzánszky Jenő még itt volt közöttünk, amikor a balliberális kormányzat bosszúból folyamatosan akadályozta, hogy a Nemzet Sportolói közé bekerüljenek – fogalmazott Szöllősi. – Grosiccsal négyszemközt közölte is Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő, hogy személyesen fogja ezt megakadályozni, ezt magától Gyula bácsitól tudom.

A Blikk megkereste Gyurcsány Ferencet (59), az MSZP korábbi kormányfőjét, a Demokratikus Koalíció elnökét, aki a párt szóvivőjén keresztül reagált a hírre.

– Az egész egy hazugság. Gyurcsány Ferenc nem akadályozta meg Grosics Gyula beválasztását a Nemzet Sportolói közé. A cím létrehozásakor az volt a koncepció, hogy minden sportág legkiemelkedőbb alakja nyerje el. 2004-ben ezért Puskás Ferenc részesült az elismerésben – mondta Barkóczi Balázs (40), a DK szóvivője.

Forrás: Blikk/Pesti Srácok

Kép: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Velejéig hazug z állítólagoskormányzati hrpotál és legalább ennyire hazudozó Pesti Srácok íműzennylap is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Az nem bántja a Pesti Srácok utánzatait, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hobbija a futás volt, a Margit-szigeten, saját csuKÁJÁBAN engedte le a fáradt gőzt!
.
Ennél költségesebb őfélesége hobbija, oly annyira, hogy százmilliárdok röhögnek betonszarkofágokban, amelyek még járvány idején is adnak munkát a vírusnak
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+stadionra+k%C3%B6lt%C3%B6tt&oq=Orb%C3%A1n+stadion&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0j0i22i30l5.6822j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-------------------------------
..
!!!
Nessy
@tudode: És nem a testőrök kisérték, hanem sokan mások, akik együtt futottak vele.
kolnidre
Szöllösit telefonon soha nem sikerült elérnem.Mai napig nem tudom,hogy miért tiltatott ki a hozzászólások lehetőségétől.Az igaz,hogy én nem vagyok náci.
lusta
Valami lehet benne, ha már a prostisrácok is erről írnak. Az azért végül si felháborító, hogy a fozistákon kívül más sportolók is lehetnek a Nemzet Sportolói. Ha felsorolták vona kik is lettek és jelenleg is kik (nagyon amatőr szinten kapus voltam és a Fekete Párduc volt a példaképem), nagyon sokan, köztük én is, elégedetten csettintenének.
Csizmás Kond
@lusta: Kedves Lustaság, tudnia kéne hogy a Nemzet Sportolója, és minden nemzeti titulus, az akkori kormány, rendszer és elvek alapján eldöntött egyének kiváltságos érdeme. Az hogy önnek mint amatőr sportolónak van kedvence, ami egyben sokak kedvence is lehet, az még nem mérvadó ok a kinevezésre, mert ahhoz kormányzati érdek kell.
Sok, nagyon sok olyan alkotó ember van akik a történelem folyamán meg sincsennek említve, holott mint tudomány, művészet vagy alkotás terén többszörösen felülmúlnak sok kitüntetettet, se az éremosztóknak ne volt a pillanatnyi kedvence.
...amúgy a sport egy egyéni fejlesztőakármi aminek bár vannak nemzetközi tükrei semmi köze a nemzethez mégha annak a színeiben, pénzén villog is...ilyen pl a futball..a sok száz közül...
kulabombaafityiszre
@durbincs: ma, 21:06
Nicsak kiszólt a budiból a szar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.