Fegyverviselési jogot adna a fegyveres testületek szolgálaton kívüli tagjainak, a sportlövőknek és a vadászoknak a Mi Hazánk.

Az önvédelemhez nem csak jogot, hanem eszközt is adna a Mi Hazánk Mozgalom a fegyverviselési lehetőségek szélesítésével,...

Közzétette: Novák Előd – 2020. november 8., vasárnap

Novák Előd, a párt alelnöke, honvédelmi kabinetének elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta:

az önvédelemhez nemcsak jogot, hanem eszközt is nyújtanának.

A változtatás szükségességét a bécsi terrortámadással indokolta, kiemelve:

a bűnözők is fegyverrel támadtak, a védekezéshez, a támadás kivédéséhez azonban jogszabálymódosításra van szükség.

Hozzátette: az önvédelmi fegyverek viselésének könnyítése közbiztonsági kérdés is, a támadók "kiiktatásával" ugyanis ártatlanok menthetők meg.

A szolgálaton kívüli fegyverviselés lehetőségét elsődlegesen a fegyveres testületek tagjainak adná meg a Mi Hazánk, így a rendőröknek és a honvédeknek, akik egyenruha nélkül is viselhetnék szolgálati fegyverüket. Ugyancsak viselhetnének fegyvert elképzelésük szerint az önkéntes tartalékos honvédek is.

Novák Előd hangsúlyozta: ha egy önkéntestől elvárja az állam, hogy háború idején élete árán is fegyverrel védje az országot, miért tagadná meg, hogy azt békeidőben jogos védelmi helyzetben használja.

A Mi Hazánk a vadászoknak is kiterjesztett fegyverviselési jogot adna, közterületeken is. Novák Előd arra is utalt: a vadászok régóta szeretnének maroklőfegyvert is, hogy a meglőtt, agonizáló állatokkal kegyelemlövéssel végezhessenek.

A párt a sportlövők fegyverviselési jogát is megteremtené. Ez a sportolói közösség a legtörvénytisztelőbb réteg – közölte Novák Előd, aki fegyverviselési jogot a minősítés megléte mellett legalább hároméves sportolói tagsághoz és évente minimum tíz igazolt versenyrészvételhez kötné.

A Mi Hazánk nemcsak a fegyvertartási szabályokról szóló kormányrendeleten változtatna, hanem a kapcsolódó szankciókat is szigorítaná, például az ittasan lőfegyvert viselőt a jelenleginél szigorúbban büntetné – mondta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a Mi Hazánk a fegyverviselési engedélyek kiadását a megyeszékhelyek kijelölt kormányhivatalaihoz tenné át, amelyek most a vadászati enngedélyek ügyében járnak el.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tehát van egy réteg, akiknek lenne fegyver viselési engedélyük. És a többiek? Ja, előbb legyenek vadászok, vagy sportlövők! Fárasztó vagy Előd!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
Határozottan ostobaságnak tartom az ötletet. Attól, hogy a fegyveres testületek szolgálaton kívüli aktív és tartalékos tagjai viselhetnek maroklőfegyvert, meg még vadászok, sportlövők, még nem lesz kevesebb lőfegyver a bűnözőknél. A fegyveres biztonsági őröket például szigorú szabályok kötik, viszont mit tesz majd egy jószándékú sportlövő, amikor bejön a bankba pár fegyveres? Előveszi engedéllyel tartott fegyverét, és célzott lövéseket ad le? És ha a biztonsági őr éppen őt lövi le, mert a lövöldözés közepette nem tudja felmutatni a fegyverviselési engedélyét? Nem az itt a lényeg, hogy valaki tud-e lőni, hanem az, hogy el tudja-e dönteni, mikor van itt az ideje a fegyverhasználatnak. Önvédelem, persze. Majd ül hősünk vasárnap délután a nappali foteljában, a TV-ben meccs, az asztalon sör, egyszerre kinyílik az ajtó, mert a besurranó azt a fülest kapta, hogy nincsen itthon senki. Akkor mit tesz a jogszerűen fegyvert birtokló polgár? Előkapja a stukkert, és önvédelemből lelövi a behatolót, mert feltételezte, hogy fegyverrel jött? Egyébként mit mondanak a fegyvertartás szabályai? Nem kitárazva, fémszekrénybe elzárva lehet otthon fegyvert tartani? Mert akkor eléggé bajos a dolog, besurranóval megbeszélni, hogy most kicsit várni kell, mert elkeveredett a fegyverszekrény kulcsa, de már keresik.
"Fontos továbbá azt is megjegyezni, hogy az otthon legálisan tartott fegyverhez egy külön, a padlóhoz vagy falhoz rögzített zárható szekrény is kell, ahol a töltényeket külön kell elzárni a lőfegyvertől."
Pénzcentrum, 2018. március
vitriol
Megoldás: a pártjával együtt irány Amerika! Ott előbb meg tudják valósítani az álmaikat!
surdilloFUJT
@Pegero: IDÉTLEN FAXSZOPÓ AGYBAJOS FIDESSNYALONC!
Sámannus
Ha tökön lövöd magad kire fogsz haragudni hatökör.
Lepényleső
Nagy ötlet,hiszen a 95%-ának már megvan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.