Már több mint 5 ezer egészségügyi dolgozó jelezte a Magyar Orvosok Szakszervezeténél, hogy elhagyják pályát, és nem írják alá az új munkaviszonyról szóló szerződésüket. A szervezet elnöke szerint már az is katasztrófa, ha 10 ember felmond, de ha tömeges pályaelhagyás lesz, januárban összeomlik az egészségügyi rendszer – hangzott el az RTL Híradó riportjában. A minisztériumtól azt közölték a csatornával, ők nem tartanak ettől, és készek a módosításokra.

Rengeteg egészségügyi dolgozó gondolkodik a pályaelhagyáson az új törvény januári hatályba lépése miatt, nem akarják aláírni az új munkaszerződést – hangzott el az RTL Híradó vasárnapi riportjában.

Az új, egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt október 6-án fogadta el a parlament.

Ez többek között lehetővé teszi majd, hogy a dolgozókat 2021. január 1-től akár két éves időtartamra áthelyezzék más kórházba, intézménybe.

Emellett választaniuk kell, hogy az állami, vagy magánegészségügyben akarnak-e dolgozni,

a másodállásokat ugyanis ezentúl engedélyeztetni kell.

A Magyar Orvosok Szakszervezetéhez folyamatosan érkeznek a jelzések arról, hogy sokan meg sem várnák a januári változást, azonnal fel akarnak állni.

A szakszervezetnek már több mint 5 ezer egészségügyi dolgozó jelezte, hogy elhagyja a pályát, és nem írja alá az új munkaviszonyról szóló szerződésüket.

Tóth Judit, a szervezet elnöke azt mondta az RTL Híradónak, szerinte nincsenek tartalékok a rendszerben, és már az is katasztrófához vezet, ha 5-10 ember elmegy, de ha tömeges pályaelhagyás lesz, akkor januárban összeomlik az egészségügyi rendszer.

Tóth Judit szerint a dolgozóknak valójában nem célja, hogy felmondjanak, de most a koronavírus elleni küzdelemre akarnak összpontosítani, nem pedig munkajogászokkal egyeztetni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumtól azt közölték

ők nem tartanak a tömeges felmondásoktól, de készek a módosításokra.

Forrás: RTL Híradó, 24.hu

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Csak határozottan. Ezekkel így kell. A vészhelyzetre tekintettel az orvosi kamara átvehetné a teljes irányítást. Ők értenek a gyógyításhoz, ők tudják, mire van szükségük. A minisztérium dolga kiszolgálni őket.
Nagyon elég már a fideszcirkuszból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ezek a barmok teljesen tönkreteszik az egészségügyet. Már így is katasztrófális a helyzet, de ha bekövetkezik a tömeges felmondás, akkor annyi!
De a maffiának is...
surdilloFUJT
AMIG LEGALÁBB 1000 EMBER NEM HAGYJA EL AZ EÜ PÁLYÁT EZ A MAFFIA KORMÁNY NEM TESZ SEMMIT!!!
teuton
Erdekes iminiszteriumi ndoklas... Nem tartanak attol, hogy tömeges felmondasok lesznek, de keszek a modositasokra... Akkor miert modositanak, ha nem felnek? Vagy miert nem a modositassal kezdik, mielött barki felmondassal fenyegetne???
Sámannus
Szarbányai gecihuszár döggölj má meg!
rokker33
Faszszopó fosbán geci megint tettetek azért ,hogy tovább romoljon az EÜ!!MAJD HA ÖSSZEOMLIK ÉS NEM LESZ ORVOS, AKI A MŰTÉTEKET ELVÉGEZZE VAGY NŐVÉR AKKOR IS AZ ELLENZÉKRE FOGTOK MUTOGATNI ???!!Mocskos senkiháziak remélem,hogy gyorsan vissza vonják ezt a hülyeséget míg nem késő!!
Nyírfa
Csak határozottan. Ezekkel így kell. A vészhelyzetre tekintettel az orvosi kamara átvehetné a teljes irányítást. Ők értenek a gyógyításhoz, ők tudják, mire van szükségük. A minisztérium dolga kiszolgálni őket.
Nagyon elég már a fideszcirkuszból.
Nessy
@Nyírfa: Jelenleg Pintér Sándor és a katonatisztek értenek az egészségügyhöz a legjobban! De legfőképp O.V.
Tényleg, állítólag van valami egészségügy álomtitkár hölgy is. Hallgat, mint a sír. Kásler meg szépen felmondja az aznapi direktívát, amit O.V. megüzen neki. Lesz még lejjebb?
division
@Nyírfa: Ritkán mondom ezt, de most egyetértek veled.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@Nessy: Lesz. Az egészségügy nem blöfföl. Nagyon sokan fognak felállni és akkor elszabadul a pokol.
Nyírfa
@Nessy: Ép ésszel ez már nem csak felfoghatatlan, hanem elfogadhatatlan is. Nem a Ki nevet a végén-t játsszák.
Nyírfa
@division: Látod, csak vannak közös pontok. :)
division
@Nyírfa: Mi is karanténban voltunk a héten, lényegében nekünk talán már mindegy a vakcináig (túléljük talán), de ami itt most kormányszinten megy, már nekem is felháborító. Sosem hittem volna, hogy eljutok odáig, hogy ezt kimondjam. Az orvosok megalázó béremelése, a pedagógusoknak nem adják meg a 100% - os táppénzt, miközben milliárdok vannak templomok felújítására meg focira, nincsenek bezárások, stb. Minden országban zárt kapusak a meccsek, nálunk 3 széktávolságot kell tartani. Ne...
Gazella
Az új szerződésben az is benne van, hogy fél év felmondási idő s ha nem írod alá mrgvonják a közalkalmazotti jogviszonyt és felmondanak a dolgozónak..
Nyírfa
@division: Igen.
Olvastam, hogy a családod megfertőződött, és Te sem vagy jól.
Nessy
@division: Minden elismerésem, hogy a káoszt és tehetetlenséget Te is elítéled, és nem másra hárítod a felelősséget! Kár, hogy sokan képtelen erre! Remélem hogy Te is és családod is könnyen vészeltétek át a fertőzést. Szövödménymentes gyógyulást kívánok!
karma1
B+ EMMI - nem azt kell hangoztatni most, (hogy mar tudtok errol a keszulo borzalomrol) - hogy "hajlandok vagyunk targyalni", hanem nem is lett volna szabad egy ilyen mocskos torvenyt atnyomni a 133 bator kepviselon! Plane nem most, amikor nem baszogatni kene az orvosokat, apolokat, kiszolgalo szemelyzetet, hanem minden aron segiteni nekik! Mi van az egyszeri 500 ezer (netto 325 ezer) forintos, (mara mar csak igenyelheto, es nem is kotelezoen adando) beigert juttatasrol? Suru kuss van, mert az is ennek a felteteles modban tobzodo rablobandanak az ures igerete volt csak!
Nessy
@Gazella: Viszont ma már az azonnali felmondásnak nincsenek az elhelyezkedésnél szankciói, mint anno. Ha aláírod sem maradsz közalkalmazott. Nincs jubileumi jutalom, és másképp számolják a szabadságot, azaz kevesebb lesz. Ami a legnagyobb csapda az új szerződésben a kétévig meghosszabbítható "áthelyezés". Ha utána vissza is jössz az eredeti helyedre, rövid időn belül újra "áthelyezhetnek"', mert nincs a törvényben határidő, hogy két áthelyezés között mennyi időnek kell minimum eltelni. Bárki találta ki ezeket, nagyon aljas volt!
Nyírfa
Biden már megbízott két szakmabelit a járványkezelési stratégia kidolgozásához egy munkacsoport létrehozására. Nem vár, nem tököl, dolgozik, és nem képzeli magát mindentudónak.
karma1
@division: Sok olyan kritikus fideszes kellene, mint Te. Mar reg nem itt tartanatok... (Marmint Magyarorszag es az ottani politika). Mielobbi felgyogyulast: Paracetamol, (vagy Panadol), B12, D vagy D3 vitamin, Cink, C vitamin, es valamilyen aszpirines keszitmeny. Vakcina SOHA nem lesz ellene, mert mesterseges virus. (SARS-Cov2 + MERS + extra protein). Azert kell paracetamolt vagy mas, gyulladascsokkento tablettat szedni, mert a covid akkor tud tamadni, ha a szervezetedben valahol gyulladas van, es az immunrendszered eppen annak legyozesevel van elfoglalva. Igy tud alcazva bekerulni a szervezetedbe - eleg ehhez egy begyulladt fog, torok, vagy izulet. A B12 fokozott oxigenellatast es jobb keringest segit elo, a C es D vitaminok szinten immunerositok, es ha elment a szaglasod-izlelesed (nekem egy 6 evvel ezelotti sulyos MERS-tol elment TELJESEN) akkor viszont semmi mas nem segit, csak a CINK tabletta (2 x 50 mg-os , vagy 1 teaskanal cinkital vizben elkeverve. Nekem masfel ev kellett ahhoz, hogy kb 75-80 %-ban visszajojjon a szaglasom, izlelesem. Az aszpirin verhigito, keringesjavito elem - mindkettore szuksege lehet a tudodnek. Sajnos, a tudofibrozis nem gyogyithati sehogy sem, de a jobb keringessel rasegithetsz. Teljes gyogyulast kivanok az egesz csaladodnak - remelem, a nejednek nem kell visszamenni a gyerekek koze.
division
@Nyírfa: Nejem holnap megy megint tesztre, remélem nem lesz pozitív megint. Én alapvetően nem vagyok rosszul, kisebb torok meg hasonló problémák, fejfájás, a gyerekeknek semmi bajuk, bár ők voltak eléggé náthásak először.
division
@Nessy: Köszönjük. Remélem nejem holnapi tesztje már negatív lesz, én meg talán csak mást kaptam el.
division
@karma1: Lesz vakcina legkésőbb áprilisra, hidd el, nem mesterséges vírus. Aki átesik rajta, az pár hónapig védett lesz. Nejemnek se az ízlése, se a szaglása nem ment el, a vérnyomása emelkedett meg olykor kissé, meg hamarabb elfárad mint szokott. Láz, hasonlók semmi. Addig nem megy természetesen vissza, amíg nem lesz a teszt negatív. Amúgy köszönöm a család nevében a jókívánságaidat, a D3 az evidens, csak most az influenza elleni oltás beadása lett kicsit necces.
karma1
@division: Nem akarok vitatkozni, aki a ferjemet kezeli 19 eve leukemiaval, benne van a nemzetkozi kutatocsoportban, mondani konkretumokat nem mondhat, de azt mar tudjak, hogy mesterseges virus. Egeszen mas megkozelitesbol kell majd elkezdeni a gyogyitasat. Nem egeszen egy ev alatt pedig semmikeppen sem lehet felelosen vakcinat eloallitani. Hivatalosan iden marcius 17-tol lett kihirdetve a WHO altal a pandemia, ha azonnal elkezdodott is a kutatas, a kotelezoen elvegzendo virustenyesztesi idoket (altalaban 6-8 het) semmikeppen sem lehet megkerulni, es akkor is elobb egy csomo teszt kovetkezik (meg az emberkiserletek elott), amit altalaban tobb orszagban, egymastol fuggetlenul kell elvegezni, es csak ezek teljesen egybehangzo eredmenye utan lehet elkezdeni az emberen a klinikai kiprobalast. Ezeket a dolgokat nem en talalom ki , hanem a WHO altal bevezetett szigoru protokoll szerint megy. Aki ennel rovidebb ido alatt azt mondja, hogy emberi fogyasztasra alkalmas vakcinat alitott elo, amit emberek millioinak adhatnak be - az sarlatan, nyereszkedo, es alapallasbol is egy hozza nem erto csalo ! Az evenkent beadando flu oltas is csak egy al-vedelem: kizarolag az 5 leggyakoribb flu virus ellen hasznalhato, ha a 6. legerosebb torzsvariaciot kapod be, akkor semmit sem er ! Ezen kivul legalabb 285-290 , egymastol elkulonitheto influenzatorzs talalhato meg vilagszerte, es ezek ellen nincs vedelem, csak magatol meggyogyulhat az ember beloluk. Egyebkent gondolkodj el, mit er egy vakcina, ha minden evben meg kell ismetelned? (Nem ugy, mint az osszes tobbi, gyermekkorban beadando oltast, amik egy eletre szolnak!?) Abbol a vilagon senki nem huzott hasznot, (ebbol az evenkenti oltasbol - kizarolag a gyogyszergyartok. Ja, es vedettseget sem szerzel a covid19-re: AKARHANYSZOR vissza lehet vele fertozodni, eppen azert, mert mesterseges, immunrendszer altal fel nem ismerheto virus.
justhpeter
Nagyon jól tudjuk, hogy Orbán mindenben elmegy a falig, majd a koppanás után visszalép. Most is ezt akarta, csak hamarabb jött a koppanás. A világon semmi nem érdekli, kizárólag a '22-es választás. Tehát ott kell neki feldugni a kapanyelet, hiszen nincs annyi krumpli, hogy az egész országnak jusson.
Pálinkás Pál
@karma1: picit hadd vitatkozzak veled...ha az immunrendszer nem ismerné fel...akkor mindenki belehalna ,aki elkapja, mert vírus ellen nincs gyógyszer...de csak azok halnak meg, akiknek valami miatt legyengült,tropa az immunrendszerük...
Gazella
S nem 5000 hanem sokkal több e.ügyis dolgozó mond fel.
Gazella
Anna bogdan ott a faszbukon. Igazad van!
De te kurva ostoba vagy.
Nem lesz ki meggyógyitson téged.
csipetke
Fiam-menyem kórházban dolgoznak,és azt mondják,a kollégáik közül sokan gondolkodnak a váltáson.Senkit nem kényszeríthetnek,hogy aláírják azt az ostoba,rohadtul át nem gondolt izéét,amit a fidesz megszavazott.Valami idióta úgy gondolta,hogy az eü-s dolgozókkal mindent meg lehet tenni a szerintük "soha nem látott mértékű",a valóságban meg röhejes mértékű béremelésért.Majd most rájönnek,hogy mennyire nem így van. Aszongya:-nem tartanak tömeges felmondástól,de készek a módosításokra. Na ez a kulcsszó, a módosítás, azt pedig meg kell beszélniük a kamarával,nem a saját agyatlan elképzelések után menni.De ez van,mikor orbán ilyen "észlényekkel" veszi magát körbe,hogy ő okosabbnak látsszon
csipetke
@csipetke: Ja,és a fiam-menyem a múlt héten lettek fertőzöttek,és most karanténban vannak 60%-os fizetéssel.Nekik kellene bebizonyítaniuk,hogy a munkahelyükön fertőződtek meg.Az ilyen dolgokon próbál spórolni a kormány? De minden másra van pénz.Röhej ez az ország
kereső
@csipetke: Ez nem röhej. Ez alávaló galádság, és szégyen. Hogy a minisztériumi aktások döntik el, hogy kapjon-e az eü dolgozó 100%-os táppénzt. Nem is kéne vizsgálni. Aki ezt igy kitalálta oda kéne vezényelni a kórházi ágy mellé, lepedőt cserélni, mosdatni, ágytálazni, etetni. Az emmi egészségügyért felelős!!!??? államtitkára meg hallgat, és reszelgeti a körmeit.
Botrány.
Jozefina
Ezt is elintézte orbán, hiszen a kamara elnökével történt megállapodás helyett egészen más került a törvénybe!!! Most ez is egy nagy presztizsvesztéés a számára. De ez őt nyilván nem érdekli. Mellesleg az eü rendszer már összeomlott. Ahol rangsorolni kell a betegeket, hogy kit gyógyítsanak, kit nem az már nem nevezhető egészségügynek!!!
Csizmás Kond
Mongyuk az nem pont így megy... Az egészségügyi dolgozók harcolnak a béremelésért mind mindenki sőt kilátásba helyeznek felmondásokat de ha tényleg arra kerülne a sor mit csinálna ebben a seholsedolgoznak világba ?
csipetke
@Csizmás Kond: 8:05 Neked fogalmad sincs,hogy milyen sok helyen keresnek embereket. Áprilisban kértem "időpontot" egy ismerős kőművestől egy kis átalakítási munkára a ház körül.A múlt héten csinálták meg,azt mondja,hiába fizetne jól,nem talál embert.Nyilván nem Pesten,vagy Pest megyében van munkanélküliség,hanem a távolabbi megyékben,Szabolcs,Borsod,stb.
Nyilván az eü-s dolgozók nem kőműves-munkáról álmodnak,de sok-sok helyre keresnek embert,ahol megkeresik azt a pénzt,mint az eü-ben
karma1
@Pálinkás Pál: Igazad van, rosszul fogalmaztam: a lenyeg, hogy amikor BARMILYEN MAS virus bakterium, barmi bejut a szervezetunkbe, akkor az immunrendszer AZONNAL felismeri, es azonnal elkezd kuzdeni a fertozes ellen. Ennek viszont az a lenyege, hogy ugy alcazza magat, hogy megteveszti az immunrendszert, es fertoz. De amikor mar bekerult az immunrendszerunkbe, akkor mindenkinek a sajat szintjen mukodni kezd azert az immunrendszer, de ez viszont nem mindig eleg. Ezert javasolta az a kutatoorvosno, aki a ferjemet gyogyitja 19 eve, hogy arra vigyazzunk, hogy ne legyen semmifele gyulladas a szervezetunkben, mert az lefoglalja az immunrendszer figyelmet, es ezert kaphatjuk be a sulyosabb formajat a covidnak. Tovabba O nem javasolta a leukemias ferjemnek, hogy a szokvanyos flu oltast se adassa be maganak, mert az szinten gyengiti az immunrendszerunket (hiszen a vakcina BIZTOS, hogy behozza azt a fertozest a beoltott szemelynek, amit egyebkent egyaltalan nem biztos, hogy termeszetes korulmenyek kozott bekapna. A pikanteriaja meg ennek az oltasnak, hogy figyelmeztetik a beteget, hogy az oltas ELLENERE is megkaphatja annak az 5 fo influenzanak valamelyik valfajat, amire jo ez az oltas, legfeljebb nem lesz annyira beteg! Vagyis egyszer beoltatod magad azert, hogy megkapd, (csak enyhe formajaban) az influenzat, es esetleg egy honap mulva akar meg egyszer egy kicsit erosebb formaban is megkaphatod, magyaran: loszart er az az oltas (is). Ez a kutatoorvosno is egy nemzetkozi csoportban kutat, tobbekkel osszefogva, hogy MAS megoldast talaljanak ki, mint a vakcina. Mert az egeszseges immunrendszer NEM enged be semmilyen fertozest sem - ha viszont mar bent van, akkor - mindenkinel egyeni modon - valamennyire megved
Pálinkás Pál
@karma1: ez bizony így igaz...az influenza oltás egy parasztvakítás, pusztán gazdasági okai vannak!!! és a covid oltás is az lesz, ezt nagy összegbe le merném fogadni...de a sok agyhalott várja ,mint a messiást...holott egyszerűen elég idő sem volt ,bármiféle,akár csak nyomokban is hasznos vakcina kifejlesztésére..
Csizmás Kond
@csipetke: Az építőiparban azért keresik a segédet mert a magán szarul fizet és csak időszakos meló van, viszont bármekkora is a kereslet akkorsem tudom elképzelni hogy a nővérkék sittet toljanak, vagy maltert keverjenek.
Ez az ilyen bérkövetelések természetes eseményei ma az munkavállaóknak, főleg most hogy a vírusveszély és a védőfelszerelésbeöltözés megduplázza a melót...de szerintem a tömegesfelmondás most csak a szabad sajtó félretájékoztatása.
csak úgy....
@Csizmás Kond: cicus! a jól képzett eü.dolgozókat jó pénzért várják nyugaton! te azt sem tudod elképzelni,hogy eddíg hány ezren jöttek ki,és éppen anyagi okokból!
mióta követelnek magasabb béreket a kórházi dolgozók? na látod! -és a béremelések helyett megy a cicizés..
Aki Én
...eü-s ismerőseim általában nagyon elégedetlenek, és végtelenül leterheltek. A covid csak rátett az amúgy is botrányos közhangulatra, ráadásul a veszély is nagyobb. Nem kell jósnak lenni, hogy lássuk, ennek jó vége nem lehet.
Sok esetben ez nem is pénz kérdése.
Ahogy mondni szokták, ,,nincs az a pénz...".
Nyírfa
@division: 01.35

Múlt héten, biztos, ami biztos, megvettem a gyógynövényesemnél a Bodorrózsa levelet, 480 ft , 50 g, és mindenütt lehet kapni, ahol gyógynövényekkel foglalkoznak. A hölgy, akié az üzlet, s aki maga is természetgyógyász, és évtizedek óta a szakmában van, azt mondta, hogy van egy készítmény, amelyet évek óta forgalmaznak, ez a Grepofit, ő is tartja, ha érdekel. Mint kiderült, grapefruitmag-cseppek, echinacea, zsálya és szudáni hibiszkusz elegye.
Őszintén szólva jó érzés volt elkönyvelnem, hogy mindegyikük a házi patikám , sőt, az " az vagy, amit megeszel "-filozófia alapján a háztartásom része, kiegészítve más gyógynövényekkel. A fiam szerint kis gyógynövényboltot üzemeltetek itthon. :)

Egy link a Grepofitról, ha téged vagy bárkit közülünk érdekel: www.energy.sk/hu/p/Grepofit

Természetesen mindennek lehetséges ellenjavallata, a grapefruitmag-csepp mindennek felerősíti a hatását, gyógyszerrel egy időben nem szabad bevenni. Az echinacea érzékenységet válthat ki a parlagfű-allergiásoknál és a zsályát sem szabad nyakló nélkül alkalmazni, de kúraszerűen tényleg megteszi a magáét. Feltételezem, hogy aki általában oda figyel a dolgokra, az előbb tájékozódik, hogy számára mi a legelőnyösebb, szabad-e egyáltalán valamilyen szerhez nyúlnia.

Jobbulást kívánok én is, illetve teljes gyógyulást mindannyiótoknak!
ómió
Felmondani átvezényléskor is ráér bárki, ha nem bírja! Vagy efftársilag azt már előre kell?
Aki Én
@ómió: ...te majd eldöntöd helyettük, lúzer bolsi? Úgy gondolod, hogy mint bennfentes (habár kezeltként csak te hiszed, hogy eü-s szakember vagy), te jobban tudod mi a helyzet?
Vicces vagy.
Aki Én
@Nyírfa: ...az egy csodaszer. A másik a méhpempő.
Ez a jó oldal, jók az árak is. Megrendeltem 12:30-kor, másnap reggel megkaptam.
www.mehpempobolt.hu/mehpempo-vasarlas/mehpempo?gclid=EAIaIQobChMIyIzql5717AIVVYBQBh0cJwVXEAAYASAAEgIZZvD_BwE
Nyírfa
@Aki Én: :)) Én a piacon veszem , méhésztől. 10 g 1.400 ft, de nagyobb mennyiségben kedvezmény is kapható. Shea vajam a Medinaturaltól van, a hajsamponom a dr, Organictól, méhpempős, és megállította a hajhullásomat. Stressz ellen talán a méhpempő a legkiválóbb természetes, élő anyag, telis- tele B-vitaminnal, a csoport valamennyi tagja megtalálható benne, ráadásul úgy tartják, hogy a szív kenyere.
Ha belegondolunk, hogy a stressz mennyi galibát okoz a szervezetben, akkor tényleg kijelenthetjük, hogy a méhpempő mindent meg tud gyógyítani.
Jó kis oldal, hátha valaki kedvet kap rá, és közelebbi ismeretséget köt vele! :)
Nyírfa
@Aki Én: Elfelejtettem mondani, hogy szerintem a GLS futárcég a legjobb. Gyorsak, pontosak, 3 órás érkezési intervallumot adnak meg, és a futárok kérés nélkül is viselnek maszkot és kesztyűt, amikor annak ideje van.
ómió
@Aki Én: Azt - nagyon úgy tűnik - te meg a tetvesbolsi tetübandád már eldöntötte helyettük, hogy még gondolkodni is "elfelejtettek" a témában! És tetvesbolsiságod önmaga másrahazudási kórja se enyhült még? Ápolóid tehetetlenek?
Aki Én
@ómió: ...figyelj te kib@szott nagy balfasz! Nem érzed úgy, hogy a korcs dumádat megújíthatnád végre? Ha már minden szavad hazugság, és elképesztő tudatlanságodról árulkodik, legalább vegyél fel új szavakat a készletedbe, te baromarcú. Vagy ahhoz is hülye bolsi vagy, hogy megtanulj pár új szót? Ennyire megártott, leamortizált a pár évtizedes munkásőrség, te csicska? Ebben a stíluban még az is túlzás lenne, ha valami igaz szó hagyná el a mocskos bolsi pofádat.
ómió
@Aki Én: Na! Az önmagát másrahazudni próbáló tetvesbolsi egódból az ápolóid már a türelem távozását se tudták megakadályozni? De legalább a mai Internacionálé kvótádat, tetüfi, elénekelted már? És már a forradalmárnyúzó mocsadék munkásőrmultadat is az én nyakamba hazudnád, Lenin tanonc? A vigyorgóban is a lenini hazudozás dialektikájával foglalkozol? És az ápolóid engedik, szarkupac?! Vagy a Lenin Díjért mindent?
Aki Én
@ómidióta a hazug bolsi: ...már annak is örülök, hogy próbálkozol. Annak nem, hogy esélytelen a te szellemi képességeiddel.
Nyugodjál már békében!
csak úgy....
@ómió: ugye köz és önveszélyes még nem vagy!? ezt az idióta dumát,amit te itt elerisztesz...
a bayar zsóti reklámszüneteibe mutogathatnád magad,mint volt veres aki fideszes lett .
ómió
@Aki Én: Jobban lettél, éhes proletár? Lekötözve se vagy már? Látom, tetvesbolsiságod másrahazudási kényszere azért még nem enyhült. De azért bízakodj!
ómió
@csak úgy...: Melyik bolsi szemináriumon magoltatták ez be veled, fajgyökér? Vagy csak egy snitt az Athina Híradóból? Ezt az önnön tetves bolsiságod másrahazudási kényszerét meg talán "Aki Én" efftársadtól kaptad el? Vigyázz, mert vakcina még nincs rá!
Aki Én
@ómió: ...egyre szánalmasabb vagy, te beteg ember :(
csak úgy....
@ómió: bayer efftársad efftársilag csókótat..
division
@Nyírfa: Köszönöm, de az a helyzet, hogy a D3 vitamin az egyetlen, ami igazából képes hatni az immunrendszerre, azt nagyon fontos enni ebben a helyzetben, az egyetlen igazi megoldást megelőzésben viszont csak a vakcina jelenthet majd. Egyébként meg jól írod, ezek a növényi "csodaszerek" veszélyesek is lehetnek, én például nagy eséllyel kórházba kerülnék ha lándzsás útifű teát innék, és minden egyébtől, ami rokonságban van vele.
division
@karma1: Nem írom le mit mondott nekem bátyám és sógornőm, akik többek között Jakab Prof. mellett is dolgoznak, mert nagyon hosszú lenne, de eléggé ellentétes azokkal, amiket írtál. Nem akarlak meggyőzni sem téged, sem Pali barátunkat, mindenki tegyen úgy ahogy jónak látja ha majd itt lesz a vakcina.
Nyírfa
@division: Bármi veszélyessé válhat, ha nem vagyunk körültekintőek, létezik egyéni érzékenység, az sem mindegy, mi a vércsoportunk, vannak-e betegséghajlamaink. Én például parlagfűre reagálok rosszul, de ennek a mértéke sem állandó, s érdekes módon nem jött létre keresztallergia a fészkesvirágzatú növényekkel. Így használhatom bátran a körömvirágot, kedvencemet az echinaceát, de, például előfordul, hogy a paradicsomot , az egyik keresztallergia variánsot nem tolerálja a szervezetem.
No, a lényeg, hogy minden rendben legyen, ennek a módját pedig mindenki maga tudja eldönteni.
Örülök, hogy nincs komolyabb baj. :)
division
@Nyírfa: Én annak örülnék, ha negatív lenne a mai teszt, két nap és kiderül. Egyébként meg az agy csodákra képes, ha hiszünk valamiben, ilyen a homeopátia meg a vércsoport dolog is, úgy működnek mint a placebo. Mondjuk a homeopátia azért ártalmas is lehet, mert egy daganatos betegnek adva nagy valószínűséggel meghal hamar. Sok betegség tűnt már el a Föld színéről, amelyek sajnos éppen azért jönnek elő néha újra, mert nem mindenhol teszik vagy kötelezővé, vagy az emberek megtagadják a beadásukat, így az átoltottság alacsony lesz.
Nyírfa
@division: Nekem jó tapasztalataim vannak a homeopátiával, egy alapproblémámat pont akkor hozott felszínre, amikor azt már képes voltam megérteni, és elindulhatott a feldolgozása. Nyilván az életprogramon alapján jó időben és jó helyen kerestem az aktuálissá váló kérdésemre a lehetséges válaszokat, amelyek újabb kérdéseket vetettek fel, így egyre közelebb kerültem a saját igazságaimhoz.

Néhány éve le kellett venni az elhasználódott koronákat - nagyon meg voltam ijedve. Előtte vettem be homeopátiás szert, ennek tényét közöltem is az orvossal. Csak annyit kérdezett: Arnicat? Jól tette. Az az orvos ügyességét dicsérte, hogy pillanatok alatt megvoltunk, de az, hogy az érzéstelenítő elmúltával semmi fájdalmat nem éreztem, és a seb maradéktalan gyógyulási ideje jelentősen lerövidült, egyértelműen az arnica hatásának tulajdonítható.

Sok oltóanyag állta ki a próbát, el sem tudnám, nem is akarom elképzelni nélkülük az életet. De a korona más. Biztos, hogy nem engedném magam beoltatni még nyugatról érkező anyaggal sem, nemhogy kínaival vagy orosszal. Mondom ezt annak fényében, hogy mindkét ország természetgyógyászatát nagyra tartom.
Nyírfa
@division: Lemaradt: két nap múlva írd meg nekünk a teszt eredményét, addig is drukkolunk, hogy negatív legyen!
division
@Nyírfa: Pedig az angolok által fejlesztett vakcina jó lehet, komoly teszteket végeztek már vele, és nem véletlen, hogy április környékére várják az engedélyeztetést, nem pedig decemberre.
division
@Nyírfa: Meg fogom írni. Ami kicsit még aggaszt, hogy két napja én is köhécselgetek, érzem a torkom mondhatni, némi fejfájás is előfordult, azt hiszem én is elvégeztetem biztonság kedvéért ha a héten nem változik vagy rosszabbodna. Nem is megyek a héten sem be a céghez inkább, a gyerekeket elviszem az iskolába reggel kocsival, hazahozom őket, ki sem szállok, a bevásárlást meg megoldom a megszokott módon, kaja le a ház elé:-)
Nyírfa
@division: Annyi víz lefolyik áprilisig a Dunán, mi mindenre derülhet még fény ennyi idő alatt! Miután rengeteg ember várja a vakcinát - mert nem változni akarnak, hanem csak egy oltással kiváltani a fejlődést - , óriási a felelősség.
Nyírfa
@division: Szerintem ne várj a teszteléssel. A gyerekeket muszáj elvinned?
Oké, hogy a D3 vitaminban hiszel, de nyugodtan öblögethetsz zsályával, ártani nem tud, használni igen. Úgy tudom, nincs kapcsolat közte és az útifű között.
csipetke
@Csizmás Kond: 9:00 Az összes eü-s dolgozót tárt karokkal várják bárhol Európában.Csak az nem megy,aki lusta lezavarni egy nagyon intenzív nyelvvizsgát. Azt nem is írtam,hogy a nővérkék tolják a sittet,ezenkívül is van egy rakás hely,ahol megkeresi azt a pénzt,mint az eü-ben, mindenféle ügyelet nélkül.
Csizmás Kond
@csipetke: ...hát igen mert az úgy van hogy kimegy , keresztbe rakja alábát és jó fizetést kap...mert ott nem kell dolgozni...
A rendes munkaidejében is sokkal többet kell mint itthon...hogy a többiről ne is beszéljünk..
division
@Nyírfa: Változik holnaptól a helyzet. Pár szülővel összefogva nem visszük két hétig iskolába a gyerekeket, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. A tananyag adott, a matekhoz értek, angolul tudok, nejem szlovákos, megoldjuk. A házikat meg elküldi a haverjuk. Az igazgatónő nyugodtan léphetne egyébként ez ügyben, csak nem akar.
Nessy
@csipetke: Ha jól beszéled az ország nyelvét, előnyt jelent. A papír senkit nem érdekel. Ha nem, és munkahelyre várnak, ingyen nyelv tanfolyam van. Tény, hogy nem főnővér stellunggal várnak, de segéd nővérként is emberibb körülmények között dolgoznak. Ha tud normálisan dolgozni, van végzettsége, gyakorlata, őnálló nővér lehet rövid idő alatt. A szociális ágazatban hasonló a helyzet. De itthon sem biztos, hogy közmunka várna rá, végzettséggel, gyakorlattal. Ha van érettségije arra könnyebb új szakmát szerezni.
Nyírfa
@division: 16.35

Az a legfontosabb, hogy a gyerekek miatt ne kelljen izgulni. A fiaim már bőven felnőttek, az idősebbik már nagyon régen Angliában él, állandóan várjuk a híradását. A kisebbik fiamnak nagyon jó munkahelye van, már tavasszal is az elsők között küldték őket home ofifice-ba , most is itthonról dolgozik.
Az ember nem tud elég idős lenni ahhoz, hogy ne aggódjon a gyerekekért. Ez azért furcsa, mert fiatalon egyszerűen tettem a dolgom, tudtam, hogy felelős vagyok értük, így nem a féltés kötötte le a figyelmem, hanem az, hogy mellettem szabadon éljenek, önállóak legyenek. De, ahogy öregszem, már nem csak gyönyörködöm bennük - amit nagyon rossz néven vesznek :) - , hanem izgulok is értük, hogy minden rendben legyen. :)
division
@Nyírfa: Nekem van még két kisebb, az ikrek, akik 6. - osok. A többi már nagyobb.
csipetke
@Csizmás Kond: 16:20 Ó,nem tudtam,hogy kedvesnővér voltál valahol külföldön,hogy ennyire vágod.A kórházból,ahol a fiam,és a menyem dolgozik,nem kevesen mentek az osztrákokhoz,és Németországba.Az itteni bérnek a három és fél,négyszeresét keresik,sima 8 órában,és klasszisokkal jobb körülmények közt,mint itthon.Orbán majd rájön,hogy nem csak a saját pereputtyot,a haverokat,meg lőrincet kellett volna pénzzel tömni,hanem a többit is hagyni normálisan megélni. A soha nem látott mértékű béremeléssel az eü-sök kitörölhetik, túl kevés,túl későn,és még idióta feltételeket szabnak az embereknek?Hát,ezzel nem tartják itt az őket
csipetke
@Aki Én: 12:26 Te komolyan leállsz vitatkozni egy agyatlan lénnyel?Hááát,te tudod,de ha valamit el akarsz magyarázni neki,kösd föl a gatyád..Óriási meló
Nessy
@Nyírfa: Az én fiam peches! Mert az egészségügyi biztosítás, betegút ,kezelés beteg irányítási rendszer diploma több éves gyakorlattal, ma nem ér semmit. Hogy a vállalkozásuk megmaradjon, most kompresszort szerelnek, javítanak, gépeket forgalmaznak. Ez nem megy home office. Járják az országot. Igaz, nyolc embernek adnak munkát.
Nyírfa
@Nessy: Feltalálta magát, talpon maradt, és nem csak magát tartja el. Büszke lehetsz rá! :)
Pálinkás Pál
@ómió: látod milyen hülye vagy?!!! egy vészhelyzeti átvezénylésnél nem lehet felmondani, maximum lázadni...ahhoz meg gerinctelen a magyart...így inkább a bajt megelőzendő,felmond előre...titeket meg remélhetőleg elsöpör a népharag...
ómió
@Pálinkás Pál: Ne domborítsd a kreténséget! Egy munkaviszonyt - mert az már csak olyan - mindig fel lehet mondani! A "népharag" meg - még, ha átmentettétek is magatokat - 90-ben még a bolsevizmusotokat törölte el! Ha másra álmodod is!
Pálinkás Pál
@ómió: te marha neagy tévedésben vagy ,mióta alkottatok munkaerőt "védő" rabszolgatörvényeket, azóta nem olyan egyszerű felmondani sem...ami a népharagot illeti ,nem feltétlenül a lámpavasra gondoltam...sokkal szarabb lesz a böribe...és nem a "parkettásba" hanem közönséges kancigányok között!!!
ómió
@Aki Én: A vigyorgóból még a látogatási tilalom előtt ezt üzened?
ómió
@csak úgy...:Attól, hogy az Athina Híradóból téged Korózs efftársad szokott így "megtisztelni", ezt más kontextusban mindjárt rám is kell hazudnod? Biztos így az efftársi!
Aki Én
@ómió: A tököm tele van azzal, hogy egyre inkább hiába mennek rád a tb. milliói.
ómió
@Aki Én: Nyugodjál le! Böszme vezéred "talonban"! Nincs, aki a vigyorgót felszámolja a fejed felett!
Aki Én
@ómió: A tököm tele van azzal, hogy egyre inkább hiába mennek rád a tb. milliói.
ómió
@bakcsubakka: Nem, bolsijózsi! Az aktuálbolsiknak szól! Tudod, azoknak, akik Európai Egyesült Államokat, a bebukott proli helyett migráncs internácizmust és hasonlókat akarnak! Azoknak, akik máig is az Internacionálétokat énekelgetik! Ha te még ott tartasz is, nem az 50 évvel ezelőttiekhez szól, a maiakhoz! A saját "csapatodra" se ismersz rá?
ómió
@Aki Én: Ne görcsölj már! Tényleg nem bontják le a fejed fölül a vigyorgót!
Aki Én
@ómió: A tököm tele van azzal, hogy egyre inkább hiába mennek rád a tb. milliói.
ómió
@Aki Én: Tényleg nyugi! A vigyorgód marad! Vagy ma még nem kaptál szedálást?
csipetke
Többek közt azért is érnek a felmondások,mert az eü-s dolgozók ha megfertőződnek,60 % táppénzt kapnak. A tanárok is megkapják a 100 %-ot, aki közvetlen viszi a vásárra a bőrét pl a kórházakban,azok meg 60 %-ot.Elmebeteg kormány elmebeteg egészségügye..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.